De tien meest gelezen Event Inspiration artikelen van 2022

Wat was jullie favoriet van dit jaar?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Dit jaar zaten we boven op het nieuws, de kennis én de inspiratie. Dagelijks content over alles in de evenementenwereld: je zou denken dat hier geen favoriet te kiezen valt. Maar goed, statistieken liegen niet, daarom zetten we de meest gelezen artikelen voor je op een rijtje.

Ga er maar eens goed voor zitten, want hier gaan we.

Dubai World Expo (fotograaf Jan Buteijn) - groepsfoto expeditie IDEA

#10 Wat kan jij als eventprofessional leren van Expo Dubai 2020?

Branchevereniging IDEA zag in Expo Dubai 2020 de perfecte aanleiding om twee inspiratiereizen voor haar leden te organiseren. De lucky bastards die meegingen bezochten zowel de Expo als de stad Dubai en kwamen vol impressies en belevingen weer terug in Nederland. Dat vonden jullie blijkbaar erg interessant, want dit artikel heeft het tot in de top 10 meest gelezen artikelen geschopt.

Nederlands Openluchtmuseum kerstmarkt

#9 Nederlands Openluchtmuseum zorgt voor meest sfeervolle kerstmarkt voor jouw evenement

Met al dat ‘half thuis/half op kantoor’-werken wordt een fysieke ontmoeting met het team door medewerkers zeer gewaardeerd en in de toekomst steeds belangrijker. Zo ook de jaarafsluiting met collega’s. Dat ervaarden jullie ook, want deze oplossing van het Nederlands Openluchtmuseum werd veel gelezen.

#8 Drie bureau-eigenaren aan het woord over prijsstijgingen, pitches en de toekomst van events

Aan het begin van de zomervakantie spraken wij Maarten Schram, IDEA-directeur, over de veranderende wereld van fysieke live communicatie na twee jaar ‘pandemie-pauze’. De nieuwe realiteit wordt namelijk door iedereen in de branche gevoeld. Zeker door evenementenbureaus die tussen opdrachtgevers en toeleveranciers in de keten, midden ‘in de hectiek’ zitten. Jullie waren nieuwsgierig hoe drie bureau-eigenaren in deze periode opereerden.

Rammelbakken incentive met oude auto

#7 Rammelbakkenreis verzorgt onvergetelijke incentives met ‘ouwe barrels’

Soms kom je inspiratie op hele onverwachte plekken tegen; zo ook de Rammelbakkenreis die op onze Insta-feed voorbijkwam. #goedgetarget Maar wat is dit een gaaf initiatief! Ga met vrienden, familie of collega’s de uitdaging aan om in een oude rammelbak met een maximale aanschafwaarde van € 750,- en een bouwjaar van 2002 of ouder een geweldige trip te maken door Europese landen. Wil jij volgend jaar mee op avontuur, check dan hier het ‘hoe en wat’.

#6 Bellina Conu terug in eventcatering: “YveY laat mijn evenementenbloed sneller stromen”

Voor velen in de evenementenbranche is YveY een onbekende speler in de eventcatering. Daar ging Bellina Conu begin dit jaar verandering in brengen. Met ruim 22 jaar saleservaring bij onder andere Oseven en Maison van den Boer is zij de aangewezen persoon om YveY in onze branche op de kaart te zetten. Lees hier waarom Daniël Frankenhuis, eigenaar van YveY, haar in dienst nam.

HEADER APENKOOI_4 - sportief, gym, kind, spelletjes, blacklight

#5 (Glow in the dark) ApenkooiGym voor volwassenen is ‘gaan met die banaan’

Dat jullie op zoek waren naar leuke activiteiten om met collega’s te doen, blijkt wel uit het feit dat dit artikel op nummer vijf in de top tien staat. Dat lukt met ApenkooiGym. Inderdaad, schooltijden herleven als je in de gymzaal oog in oog staat met de bekende ‘grote matten’, trampolines en bokken. ApenkooiGym staat dan ook voor sport, spel en teambuilding met een twist! Bewegen 2.0. Lekker ouderwets gymmen, heerlijk joh!

#4 Dit is (voorlopig) de nieuwe realiteit voor opdrachtgevers én de evenementenbranche

In de twee jaar dat fysieke livecommunicatie vanwege de pandemie op pauze heeft gestaan, is de wereld veranderd. We hebben te maken met de oorlog in Oekraïne, stijgende inflatie, schaarste op de arbeidsmarkt. “Door die veranderde marktomstandigheden, hebben we als evenementenbranche te maken met een nieuwe realiteit,” zegt IDEA-directeur Maarten Schram. We spraken Maarten om te achterhalen wat er veranderd is en welke aanpassingen dit vergt bij opdrachtgevers, bureaus én leveranciers.

De Immersive experience Amaze Amsterdam toont wederom de kracht van ID&T

#3 De immersive experience Amaze Amsterdam toont wederom de kracht van ID&T

Inmiddels beginnen we door de diverse interviews en event-bezoeken aardig bekend te raken met ID&T Groep. We waren dan ook erg nieuwsgierig naar wat zij voor ‘ons’ in petto had toen bekend werd dat Amaze Amsterdam haar deuren opende. Een bezoek – of eerder, beleving – en een energiek interview met Irfan van Ewijk (inderdaad, de ‘i’ van ID&T) later, weten we één ding zeker: met de juiste aandacht, passie en expertise weet ID&T telkens weer te verrassen op het hoogste niveau!

Bas Krips en Robert Jan de Groot en Thijs Bakx hebben Qeet opgericht

#2 Bakx & Meijer wordt Qeet; radicale visie op lokaal smaakt naar meer

Bakx & Meijer is met twaalf jaar ervaring een bekende cateraar in de evenementenbranche. Eigenaar Thijs Bakx vond het tijd voor een aangescherpte visie. Hoewel… ‘aangescherpt’ is volgens ons een understatement. Zeg gerust een disruptieve kijk op catering en meer! Samen met Bas Krips en Robert Jan de Groot heeft Thijs Qeet opgericht. Wij gingen in gesprek met de drie heren en werden enorm enthousiast van de visie, energie en uitstraling.

Hado AR trefbal

#1 Hado is trefballen 3.0; het bedrijfsuitje waar fun, tactiek en AR samenkomen

Wow, als één ding duidelijk is, is het wel de behoefte om ‘toen het weer mocht’ te zorgen dat het personeel in deze hectiek verbonden blijft. Tijd dus voor een bedrijfsuitje. Bij Hado bijvoorbeeld, een soort virtueel trefbal. Hado is ‘de sport van de toekomst’ zo zeggen ze zelf. Met een aankomend wereld kampioenschap in Japan waar 26 landen aan meedoen is in ieder geval duidelijk dat het serieus (gaaf) is!

Beeld: Hado, Qeet, ID&T, ApenkooiGym, Eigenheimers, Nederlands Openluchtmuseum en Jan Buteijn