Hado is trefballen 3.0; het bedrijfsuitje waar fun, tactiek en AR samenkomen

Vanaf deze week in Nederland te doen!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Hado AR trefbal

We weten niet hoe jij reageerde als jij ‘gym’ op je schoolrooster zag staan, maar bij ons was telkens de vraag; wordt het een balsport of moeten we gaan atletieken? Bij dat eerste hadden we geluk, zeker als het trefbal was. Dat waren nog eens tijden he?!

Gelukkig kan je die tijden volledig herbeleven, zij het met een hypermoderne twist. Hado is ‘de sport van de toekomst’ zo zeggen ze zelf. Met een aankomend wereld kampioenschap in Japan waar 26 landen aan meedoen is in ieder geval duidelijk dat het serieus (gaaf) is!

Hado AR trefbal

De technische 3 tegen 3 versie van trefbal

Hado is een unieke, toegankelijke en leuke combinatie van sport en gaming. Een intensieve variant op de schoolgym-activiteit. Michiel Verhage en Michael Reibestein zagen de sport en waren meteen verkocht. Resultaat; ze hebben de exclusieve distributierechten voor Nederland en vanaf deze week een eigen baan waar je met Hado kennis kunt maken.

HADO gebruikt AR-technologie om een ​​laag over de echte wereld te projecteren. Dit in tegenstelling tot Virtual Reality waarbij een volledig digitale wereld wordt gecreëerd. Bij HADO zie je als speler zowel de werkelijke omgeving als de geprojecteerde laag via de AR headset terwijl je vrij kan bewegen zonder gebruik te maken van controllers of kabels. Scoor door tegenstranders te raken op zijn of haar ‘life cells’ en duik weg door futuristische schilden te plaatsen.

De eerste Hado-baan in Nederland staat in Amsterdam en kan je 2×2 of 3×3 personen spelen. In een tijdslot van een half uur speel je zo’n 7 rondjes van 80 seconden. Klinkt kort, maar we begrepen dat de intensiteit van de game hoog is. Nog toffer, je kunt Hado ook op locatie spelen, dus bijvoorbeeld in de lobby, het magazijn of in de kantoortuin! Gaaf, dat ‘Hado’ we vroeger op school wel willen hebben.

Hado AR trefbal event

Beeld: Hado e-sports