Food & Drinks

World Expo Dubai 2020 is kroon op het werk van 60-jaar jubilerend Van der Linde Catering

Van lunchroom in Rotterdam tot cateraar in Dubai

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen

We kennen Van der Linde Catering + Evenementen al jaren als event cateraar in Nederland, maar nu staan zij klaar voor een buitenlands avontuur.

De catering van het Nederlandse paviljoen tijdens  World Expo 2020 Dubai, ligt voor de komende zes maanden in de handen van de Rotterdamse cateraar die in 2022 alweer 60 jaar bestaat.

Deze World Expo is het grootste wereldwijde evenement dat elke vijf jaar wordt gehouden op een ander continent. Na eerdere edities in Kazachstan, Shanghai en Milaan vindt deze expositie nu voor het eerst plaats in het Midden-Oosten.

In Dubai is jarenlang gebouwd aan een expositieterrein waar ongeveer 190 landen en organisaties met eigen paviljoens hun nieuwste innovaties tonen. Het Nederlandse paviljoen Home – Dutch Dubai ligt in het ‘Sustainable’ district en heeft het thema ‘Uniting Water, Energy and Food’.

Naar verwachting worden er miljoenen bezoekers verwacht. Het Nederlandse paviljoen biedt naast de bezoekers experience een eigen businesslounge en auditorium voor groepsontvangsten en hybride evenementen.

Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen
Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen

Managing Director Robin van der Schuyt is inmiddels twee jaar lang projectmanager en is enthousiast dat het op 1 oktober 2021 eindelijk van start gaat. “Na een intensief tendertraject hebben we met een consortium van GL Events, Meetinglinq en Van der Linde de exploitatie van het Nederlandse paviljoen gegund gekregen van RVO [Rijksdienst voor Ondernemend Nederland]. In nauwe samenwerking met lokale partners is het gelukt om duurzame cateringconcepten te realiseren. Uiteraard was dit door de pandemie zeer intensief en tijdrovend. Daarom zijn we trots dat we alsnog het oorspronkelijke concept gaan uitvoeren.”

Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen

“Voor de dagelijkse bezoekers heeft Van der Linde een fastfood concept ontwikkeld voor de toekomst. Het assortiment bestaat uit vegetarische halal producten met een Nederlandse oorsprong zoals kroketten, stroopwafels en hutspot. Het paviljoen is gebouwd als een biotoop waar gewassen groeien. Dezelfde soort gewassen, zoals eetbare planten en oesterzwammen, passen wij ook toe in onze gerechten. Daarnaast staat schoon drinkwater uit de kraan centraal. Iets wat in Nederland gewoon is, maar wereldwijd wordt er bijna overal uit de plastic fles gedronken. Door Nederlandse technologie van Holland Water is het mogelijk om in de woestijn schoon drinkwater te laten proeven aan de bezoekers”, aldus Robin van der Schuyt.

Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen
Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen

Voor de zakelijke bezoekers in de business lounge is het concept verfijnd en verrassend. Zo is er in samenwerking met Nederlandse kunstenaars een dinerconcept ontwikkeld, waarbij de gasten 24 uur leven in de stad van de toekomst. “Als bewoner van een stad over 100 jaar word je meegenomen in een verhaal en krijg je een totaalbeleving voorgeschoteld met beeld, geluid, licht en drie eetmomenten. Na het diner blijf je bewoner in de digitale stad van de toekomst. Na Expo 2020 Dubai, die duurt tot 31 maart 2022, verwachten we dat enkele duizenden mensen uit de gehele wereld bewoner zijn geworden van deze Future Food City”.

Dutch Dubai - Van der Linde catering & evenementen

Eigenaar Hans van der Linde voegt hieraan toe: “Mijn opa is in 1962 een lunchroom begonnen in de Karel Doormanstraat in het centrum van Rotterdam. Dat ik als derde generatie nu samen met ons team dit prestigieuze project in Dubai mag uitvoeren, maakt mij super trots.

Wij hebben ons bedrijf in de afgelopen decennia door diverse crisissen steeds weer moeten aanpassen. Het afgelopen jaar ging het door corona bijna mis, maar mede door stippen op de horizon, met projecten zoals deze, heeft iedereen in het bedrijf keihard gewerkt om het voortbestaan van ons bedrijf niet in gevaar te brengen. Hierdoor kunnen wij in 2022 ons jubileumjaar ingaan. Van Rotterdam tot Dubai in 60 jaar is een enorme mijlpaal en hierdoor laten wij zien dat wij ook weer klaar zijn voor de toekomst. Er is geen mooiere plek dan het Nederlandse paviljoen, waar wij met eten, drinken en onze gastvrijheid de wereld gaan laten genieten en weer wat duurzamer gaan maken.”

Beeld: Van der Linde Catering & Evenementen / Netherlands Pavilion Dutch Dubai