Food & Drinks

Bellina Conu terug in eventcatering: “YveY laat mijn evenementenbloed sneller stromen”

Een interview over ‘waar het hart vol van is’

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
YveY - Bellina Conu

Voor velen in de evenementenbranche is YveY een onbekende speler in de eventcatering. Daar gaat Bellina Conu verandering in brengen. Met ruim 22 jaar saleservaring bij onder andere Oseven en Maison van den Boer is zij de aangewezen persoon om YveY in onze branche op de kaart te zetten.

Wij belden haar op en ervaarden meteen waarom Daniël Frankenhuis, eigenaar van YveY, haar in dienst nam. Wat een brok energie, ervaring en enthousiasme!

Bellina, welkom terug in de evenementenbranche.

“Haha, dank je. Ik heb 22 jaar evenementenbloed door mijn aderen stromen. Door corona heb ik een klein, maar waardevol, uitstapje naar de zorg en ICT genomen, maar ik ben blij dat ik weer terug ben. Dit is wie ik ben. Dit is waar ik van hou.”

Voor mensen die je nog niet kennen; wie is Bellina Conu?

“Ik ben een 42-jarige moeder van twee lieve dochters van zes en acht jaar oud. Mijn carrière ben ik bij de hotelschool gestart, waar ik stage liep bij Maison van den Boer in het NEC-stadion. Van daaruit ben ik doorgegroeid in verschillende accountmanagers-functies.

Ik dacht eigenlijk in de operatie te eindigen, maar dat werd door mijn collega’s bij Maison uit mijn hoofd gepraat. Maar goed ook, want ik vind relatiebeheer heerlijk. Sales zit in mijn genen. Het is geweldig om vanuit oprechte interesse te kijken waar partnerships kunnen ontstaan.

Zodoende veel jaren in de eventcateringwereld gewerkt waarin de laatste vier jaar eindigend in leidinggevende rol van salesmanager. Daarna heb ik een klein uitstapje gemaakt om uiteindelijk weer terug te komen in de branche als Sales Director bij YveY. Ik vind dat werken niet moet voelen als een must, maar als een verrijking van het leven. Dat gaat bij YveY wel goedkomen.”

YveY - champagne en amuses
YveY - bar bij VVV Venlo
YveY - statafel bij Roda JC

Dat klinkt als een toffe functie. Hoe kwam deze samenwerking tot stand?

“Een contact dat ik al ken vanuit mijn stagetijd vertelde enthousiast over de enorme groei die YveY heeft gemaakt. En met name de lovende woorden over Daniel [eigenaar van YveY]. Na één kop koffie met hem had ik al de conclusie getrokken om naar YveY te gaan. Er was een enorm sterke klik.”

Gaaf! Wat ga je doen bij YveY?

“Op het visitekaartje staat Sales Director, maar geef het beestje maar een naam. Ik word verantwoordelijk voor de sales van alle voetbalstadions, vakantieparken en events en stuur daarbij het salesteam aan.”

YveY - gedekte ronde tafels tijdens event

Heel eerlijk; ik had nog nooit van YveY gehoord. Slecht he?

“Absoluut. Nee, geintje. YveY is in de evenementenbranche nog niet heel bekend. Maar zij heeft haar sporen in de catering ruimschoots verdiend.

Het bedrijf is in 2008 opgericht waarna al snel een exclusief partnership met toen nog Amsterdam ArenA ontstond. Inmiddels is YveY flink gegroeid en verzorgt zij de catering in zeven voetbalstadions voor zowel tijdens de wedstrijden als voor zakelijke events. Daarnaast verzorgt zij de horeca in 25 vakantieparken, waarvan 21 in Nederland, twee in België en twee in Oostenrijk.

Doordat we in zoveel steden aanwezig zijn, kwamen er ook steeds meer ambassadeurs die zich lovend over YveY uitspraken waardoor de vraag naar zakelijke eventcatering groeide. Aan mij om die groei in de komende jaren voort te zetten.”

YveY - lange gedekte tafel
YveY - Europarcs Mol de Kempen

Dat klinkt goed. Wat onderscheid YveY van andere eventcateraars?

“Dat zijn een aantal dingen. Wat ik vooral bijzonder vind aan YveY is het businessmodel met veel transparantie richting opdrachtgevers en sterke verantwoordelijkheid bij het jonge, frisse team van medewerkers. Niet alleen in de operatie, maar ook op managementniveau. Waarbij de collega’s in de operatie bestaan uit een grote pool van vaste medewerkers die intern zijn opgeleid en bij pieken overal inzetbaar zijn.

Verder is de prijs-kwaliteit verhouding uniek. YveY levert catering van hoge kwaliteit voor een hele scherpe prijs. Ik haat het woord ‘maatwerk’, maar dat is wel echt wat we doen. Of dat nou sit down dinners, buffetten of walking dinners zijn. Onder de naam YveY of als white label als een opdrachtgever dat wenst. We hoeven niet met de eer te strijken; onze catering moet voor zich spreken.”

YveY - restaurant De Rijp

Zover ik jou ken, pas jij goed bij deze club.

“Zeker. Mijn relaties en oud-collega’s weten dat ik heel kritisch ben en hele hoge standaarden heb. Ik draai zelf geen evenementen, maar doe altijd wel een screening net voordat het event begint en stuur toch altijd nog wat dingen aan. Dat kan ik als perfectionist toch niet laten. Die drive voel je bij het team en daar hou ik van.”

Dus de branche zal de komende tijd nog veel van YveY gaan horen?

“Daar ben ik van overtuigd. Ik heb mijzelf ten doel gesteld om de omzetdoelstellingen in de komende vijf jaar te verdubbelen. Dat moet lukken als ik kijk naar de energie binnen de club en de meerwaarde die wij als ‘anders dan anders’-cateraar kunnen bieden aan opdrachtgevers.”

Het klinkt alsof je er klaar voor bent om te rocken.

“Absoluut. Ik wil mijzelf herbewijzen en sta te trappelen om te beginnen. Samen met een fantastisch team van medewerkers. Lekker op zoek gaan naar samenwerkingen op basis van partnerships. Niet alleen pakken, maar ook brengen. Dat wordt de komende maanden dus veel kopjes koffie drinken met oude en hopelijk ook veel nieuwe relaties. Kom maar op. Ik heb er zin in.”

Beeld: YveY, Bellina Conu