De tien meest gelezen Event Inspiration artikelen van 2021

Wat was de favoriet van dit jaar?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat hebben we in dit bijzondere jaar veel inspirerende artikelen voorbij zien komen, toch? Dagelijks content over alles in de evenementenwereld: je zou denken dat hier geen favoriet te kiezen valt. Maar goed, statistieken liegen niet, daarom zetten we de meest gelezen artikelen voor je op een rijtje.

Ga er maar eens goed voor zitten, want hier gaan we.

Vrienden van Amstel livestream polonaise (foto-Ben Houdijk)

#10: KLAAR IS CASE: De Vrienden van Amstel Livestream verbond 1 op 10 Nederlanders

Dit was volgens ons het grootste online event wat we afgelopen jaar in ons land hebben gehad. Twitter ontplofte en uiteindelijk keken circa 1,7 miljoen mensen naar de registratie. Wij gingen in dit artikel in gesprek met Machiel Hofman, creatief directeur en eigenaar van Tribe Company over het doel van het event, de overweldigende aandacht en het werken met een gepassioneerd team.

CAS 2021 Online Event - Obsession - foto Valerie Kuypers

#9: KLAAR IS CASE: CAS 2021 = 24 uur streamen met 32 wereldleiders, 18.500 kijkers en miljoenen social media-impressies

Eind januari vond Climate Adaptation Summit 2021 plaats; het online alternatief voor de summit die oorspronkelijk in fysieke vorm in oktober 2020 in Nederland zou plaatsvinden. Voor deze immense productie werd een pitch uitgeschreven die werd gewonnen door drie bureaus uit Nederland. Hoe kwam deze bijzondere samenwerking tot stand? Hoe verliep het proces? En tegen welke uitdagingen liepen ze aan in de transformatie naar het online event? Pieter Schure (eigenaar van PINO), Jaimy van der Meer (projectmanager bij Obsession) en Nathan Wiersma (eigenaar van SVP Sfeerbeheer) leggen het hier haarfijn uit.

Daan Koenderink- Demonstranten voor het rijksmuseum tijdens Unmute Us protestmars

#8: “De overheid zit echt met onze sector in haar maag” (Pieter Lubberts, Fieldlab Evenementen)

In het afgelopen jaar hebben we Fieldlab Evenementen op de voet gevolgd en waren we onder de indruk van de gedegen onderzoeken, de test events en de waardevolle resultaten. We waren dan ook hoopvol dat we een mooie evenementenzomer tegemoet gingen. Helaas bleek het tegendeel waar en kon een groot deel van de evenementen en festivals niet doorgaan. Hoog tijd dus om Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen in september van dit jaar te vragen hoe hij de afgelopen maanden had ervaren en wat we vanuit de overheid konden verwachten. Check het hier.

HARD ROCK HOTEL AMSTERDAM_MEETING_MATA HIDE AWAY_zaal -

#7: Vibe Manager in Hard Rock Hotel Amsterdam American verzekert maximale beleving

Na een grondige verbouwing mag het voormalige American hotel zich Hard Rock Hotel Amsterdam American noemen. En daar moet je als liefhebber van live niet langs lopen, maar eens naar binnen gaan, want deze locatie snapt perfect hoe je een concept thematisch doorvoert… niet over de top, maar juist spot on. Dankzij de Vibe Manager. Inderdaad, dit hotel heeft iemand in dienst die verantwoordelijk is voor de vibe in het hotel; van de bar tot de kamers tot de kantine. En dat gaat verder dan wat memorabilia, want in deze rol ben je ook dagelijks bezig met de muziek, het geluid, het licht en zelfs de geur. Kijk maar.

HEADER-_-NATHANREINDS-EventInspiration-LR-9-Eurovision-Songfestival-1

#6: 15x unieke blik achter de schermen bij Eurovisie Songfestival

Laten we eerlijk zijn; we waren toch allemaal trots toen we de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival zagen. Wij hadden kippenvel bij al het visueel geweld en de waanzinnige showelementen en videobeelden waarin ons land maximaal tot zijn recht kwam. Nathan Reinds kreeg als huisfotograaf van het event all access om zo de hele reis van opbouw tot afbouw op prachtige wijze vast te leggen. Wij vroegen hem vijftien bijzondere foto’s te selecteren als eerbetoon aan de ‘backstage-beukers’.

Volle zaal met publiek in Beatrix Theater tijdens testevent van Back 2 Live

#5: Eerste test-event zorgt voor heel veel kriebels én een kritische noot

Het klinkt heel ver weg, maar begin februari was het zover. Na eerder te zijn uitgesteld, kon eindelijk de eerste van acht test-events plaatsvinden. Een heugelijk feit, waar ondergetekende, samen met 499 andere liefhebbers van het vak, van mocht genieten. Met een blik vol weemoed, enthousiasme en objectiviteit ervaarden we het event als gast, inclusief bijbehorende richtlijnen. Check ons eerlijke verslag van die dag.

#4: “Al die prijzen in de reclamewereld zijn enkel ego-verhogend.” (Reinier Steures, NATWERK)

Op uitnodiging van XSAGA waren we in juli van dit jaar aanwezig bij Night of the Century. Tijdens dit diner kwamen we in contact met Reinier Steures, CEO van reclamebureau NATWERK. Het gesprek was dermate inspirerend dat we hem een week later opzochten voor een interview. Zoals de titel doet aangeven; hij nam geen blad voor de mond en dat vonden we erg inspirerend!

Bingo - Bos en Lommer - Floris Heuer - corona - online event - virtual event

#3: Off- & online teambuilding met social distancing games

In de top drie staat een artikel uit maart 2020. Dat geeft maar aan wat de impact van social distancing op onze branche is geweest. Het heftigste van thuiswerken vinden wij het gemis van collega’s. Iedereen leeft thuis in zijn of haar eigen cocon en probeert een zo’n goed mogelijke balans te vinden tussen werk en gezin. Geen team overleggen op kantoor, geen acute brandjes die aan je bureau worden geblust door een collega en geen slap geouwehoer aan de lunchtafel. Gelukkig waren (en zijn) er tal van initiatieven om het team op ludieke wijze bij elkaar te brengen.

megatrends - whitepaper

#2: De MEGAtrends van 2020, 2021 en …

Ook op nummer twee staat een artikel wat we al in 2020 schreven. Maar niet voor niets dat dit artikel het zo goed doet; check de genoemde MEGAtrends en je zult zien dat ze bijna twee jaar later nog enorm actueel zijn. Duhhh, vandaar MEGAtrends. Heb je dit mega-artikel nog niet gelezen, dan is dit absoluut het moment. Gogogo.

mibo virtuele wereld voor breakoutsessies en borrels

#1: Mibo realiseert virtuele omgevingen voor online events

De afgelopen twee jaar zijn er tal van online platforms ontstaan of verder ontwikkeld. Ze zijn net allemaal wat anders en hebben verschillende interactieve opties om elkaar te leren kennen. Eind vorig jaar schreven we over een nieuwe wereld die er was bijgekomen. Inderdaad, een wereld. Waar je bij een online platform voornamelijk passief naar een scherm kijkt, ben je in Mibo jezelf in een virtuele wereld continu aan het voortbewegen om alles te ontdekken.

Beeld: Mibo, Floris Heuer, Nathan Reinds, NATWERK, Nico Alsemgeest, Daan Koenderink, Hard Rock Hotel Amsterdam American, Valerie Kuypers, Ben Houdijk