Mibo realiseert virtuele omgevingen voor online events

De legale vakantiebestemming van dit moment!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Dit jaar zijn er tal van online platforms ontstaan of verder ontwikkeld. Ze zijn net allemaal wat anders en hebben verschillende interactieve opties om elkaar te leren kennen. Sinds kort is daar een nieuwe wereld bijgekomen. Inderdaad, een wereld. Waar je bij een online platform voornamelijk passief naar een scherm kijkt, ben je jezelf in een virtuele wereld continu aan het voortbewegen om alles te ontdekken.

Tijdens een online meeting van Genootschap voor Eventmanagers kon ik deze tool testen en ik werd er meteen helemaal ingezogen!

Let’s go Mibo

Met de webapplicatie Mibo is het mogelijk om meetings, VriMiBo’s (get it?) en andere events een stuk toffer in te vullen dan met de meer standaard videoconferentietools. Er zijn verschillende thematische eilanden waar je je met andere online gasten op kunt begeven. Van een tropisch eiland vol strand, zon en overvliegende meeuwen tot een kersteiland waar kerstbomen, sneeuw en sfeervolle lampjes de boventoon voeren. Binnenkort is ook een bosrijk eiland beschikbaar.

Het leuke is dat je je als bezoeker middels je toetsenbord en muis over het eiland kunt bewegen. Je ziet jouw avatar (het poppetje) wiens hoofd is vervangen door een grote beeldbuis waarop de beelden van jouw webcam te zien zijn. Precies, je kunt dus nog steeds communiceren met andere gasten en elkaar ‘in de ogen kijken’. Het effect is bijzonder sociaal. Je kunt zien wie naar wie kijkt en ervaart personal space, alsof mensen echt dicht bij je zijn. Zie je mensen in de verte kletsen, dan hoor je hun gesprekken steeds beter naarmate je dichterbij komt. Een hele gave feature die het live element benadrukt!

Mibo virtuele wereld borrel bij kampvuur met poppetjes met schermen van de bezoekers

Echt meeten tijdens een online meeting

Per eiland kun je met 25 deelnemers tegelijk deelnemen. Maar je kunt natuurlijk ook meerdere eilanden inzetten. Mibo maakt dan een voorportaal waar alle eilanden een titel krijgen en men dus kan eiland hoppen. Je kunt mensen onverwachts ontmoeten en een praatje maken in een saloon of op het plein. Of je zorgt dat elk eiland een break-out sessie is waar je de inhoud in gaat. De meeting sluit je gezamenlijk af met een groepsfoto op het strand die je daarna aan alle gasten kunt versturen.

Leuk, maar er kan nog veel meer: naast dat er overal stoeltjes, krukjes, tonnen en kussens zijn waar men op kan gaan zitten om in kleine groepjes bij te praten, zijn er ook een aantal leuke features standaard aanwezig op elk eiland. Denk bijvoorbeeld aan een microfoon op het podium die je geluid versterkt over (bijna) het hele eiland om mensen bij elkaar te roepen. Ook liggen overal petjes, hoeden en (kerst)mutsen die je kunt opzetten of waar je een teamindeling mee kunt maken.

Is er nog meer? Zeker! Er ligt een ‘schat’ verstopt bij de rotspartij, je kunt een basketbal vinden om door de basket te gooien of met elkaar over te gooien. Je kunt een menselijke piramide bouwen door op elkaar te springen, piano spelen in de saloon of deelnemen aan een clinic bergbeklimmen! Het is te gek wat je hier allemaal vindt en kunt doen.

Mibo virtuele wereld saloon in de sneeuw

Branding en maatwerk

Naast het tropische en kerst-eiland komt er zeer binnenkort een te gekke bosomgeving beschikbaar! Al deze werelden zijn te personaliseren met huisstijl kleuren en logo’s. Het leuke is dat Mibo de komende tijd nieuwe werelden blijft ontwikkelen. Ook is het mogelijk om voor jouw organisatie een wereld op maat laten maken. Denk aan bijeenkomsten met klanten, stakeholders en sollicitanten.

Mibo biedt ook de mogelijkheid om een maatwerk activiteitenprogramma samen te stellen met de Mibo facilitators. Samen met jou als organisator bedenken ze activiteiten en werkvormen en komen ze met een creatief programmavoorstel. Een club van professionele facilitators begeleid dan met veel energie en plezier op elk eiland een programmaonderdeel om nog meer interactie toe te voegen aan Mibo.

Ik zou het wel weten; pak je paspoort en hup naar een eiland!

Beeld: Mibo (onderdeel van Q42)