Off- & online teambuilding met social distancing games

Verbinding via digitale (of lokale) verbinding

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bingo - Bos en Lommer - Floris Heuer - corona - online event - virtual event

Het heftigste van thuiswerken vinden wij het gemis van collega’s. Iedereen leeft thuis in zijn of haar eigen cocon en probeert een zo’n goed mogelijke balans te vinden tussen werk en gezin. Geen teamoverleggen op kantoor, geen acute brandjes die aan je bureau worden geblust door een collega en geen slap geouwehoer aan de lunchtafel. Gelukkig zijn er tal van initiatieven (ontstaan) om het team op ludieke wijze bij elkaar te brengen.

Breng jouw thuiswerkende collega’s bij elkaar voor de VriMiBo-gamingstyle (inclusief thuis opgestuurde borrelbox) of doneer als organisatie een live bingo voor verzorgingstehuizen of een complete buurt.

Interactieve all-in-one gamesharing ervaring

Thuiswerken vraagt wat van de discipline en motivatie van de medewerkers. Daar moeten we met onze expertise wat mee doen, dacht Game Events. Zo geschiedde, want met ‘games op afstand’ heb je de juiste tools in handen om medewerkers, vanaf elke locatie, bij elkaar te brengen middels live videostreams en de bekroonde app.

Start de dag met The Daily Kick-Off die een vrolijke, creatieve uitdaging biedt waarin foto’s en video’s gestuurd moet worden. The Team Quiz valt te vergelijken met de virtuele pubquiz; wie van de medewerkers wordt de dag/week-winnaar? Wil je liever een uitdaging opzetten voor verschillende teams, dan heb je The Virtual Away Day nodig. Hierin is teamstrategie de sleutel, want medewerkers moeten onderling samenwerken om de race tegen de klok te winnen.

Zet één van deze games in en je weet zeker dat jouw organisatie, waar ze ook zijn, op elkaar blijven ingespeeld!

Persoonlijke pubquiz

Bijna iedereen heeft wel eens deelgenomen aan een pubquiz in de plaatselijke kroeg. Biertje, bittergarnituurtje en beladen vragen. Maar wat lokaal kan, dat kan ook landelijk, met de online pubquizvariant van Livewall. Livewall is in Tilburg gevestigd en ligt daardoor midden in de Brabantse coronahaard. Laat het maar aan dit creatief digitaal bureau over om perfect aan te voelen waar, naast een goede gezondheid, behoefte aan is. Naast hun medewerking aan het ludieke ‘platform voor de thuiswerkende Brabander’, boden zij de interactieve tool Presenterswall tot 1 april volledige gratis aan voor eigen (groeps)gebruik.

Maar daar hield het niet bij op, want in Tilburg houden ze van een borrel. Een online pubquiz voor alle thuiswerkende Livewallers was snel geboren en de link mocht doorgestuurd worden naar vrienden. Zo zaten niet circa 50 collega’s uit Tilburg en omstreken, maar in totaal ruim 1.000 mensen uit heel Nederland naar ‘top-presentator én collega Marc’ te kijken, aldus Chief Event Experiences van LiveWall events Jerre Maas. Wat begon als een hobbyproject om vanuit huis aan teambuilding te doen is inmiddels een wekelijks terugkerende pubquiz die steeds professioneler wordt aangepakt. En ook inzetbaar is voor organisaties! Het enige wat je nodig hebt is de tool Presenterswall, een Youtube-link naar de livestream waar de presentator (collega Marc of een professionele host) een algemene of op maat gemaakte pubquiz organiseert. Van lekker eenvoudig tot volledig designwerk; Presenterswall can do it all!

Een virtuele bingooooooo doe je zo!

Een bingo truttig en alleen voor de risico-doelgroep? Hell no! Zeker niet als je het laat organiseren door Michiel Eijsbouts, Bart Meijer en Rutger Mollee. Samen bedachten zij Thuisbingo, inclusief fraudevrije (op maat gemaakte) bingokaarten. Lekker ouderwets met getalletjes, maar net zo gemakkelijk met logo’s, foto’s van collega’s of de kernwaarden van de organisatie; op papier of digitaal.

Met de livestream aan, een drankje uit je eigen koelkast en het enthousiasme van de spelleider, kom je binnen de kortste keren in de juiste sferen. Winnaars bellen in, waarbij de bingomasters natuurlijk even checken of je de receptionist al mist en hoe het thuiswerken bevalt. Niet winnen, maar wel zin om te kletsen. Bellen mag, maar de chatfuncties staat ook voor je klaar! Ga jij voor het verticaaltje, grote kruis of de hele kaart?

Interactieve live buurtbingo

Vorige week kwamen we een filmpje op Facebook tegen van Big Creative die hun Big Bingo Show niet op een event, maar op het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam uitvoerde. “We wilden niet bij de pakken neerzitten. Zowel wij, als ook alle artiesten in ons netwerk, staan door de Corona-crisis ineens stil. En als entertainmentmakers, begint dat toch te kriebelen. We zien het als onze plicht om verbinding te brengen in deze pittige tijden. Tijd voor actie! Met onze ‘Buurt-Bingo’ hebben we vanmiddag gezellig gespeeld en gezongen met Amsterdammers die thuis zitten. Wat een gezellig publiek! Dit alles natuurlijk vanuit een veilige afstand, zwaaiend vanaf de balkons. Veilig ja, want de bingokaarten legden we voor de deur neer en kregen we als vliegtuigjes vanaf het balkon naar ons toegegooid wanneer ze prijs hadden. En de winnaars? Die kregen een spelletjespakket op de deurmat.”

Wat een toffe manier om iets #voorelkaar te doen en te verbinden. Wil jij als organisatie iets goeds doen voor jouw buurt of een lokaal verzorgingstehuis, dan adviseren wij Big Bingo Show-coronastyle!

Beeld headerfoto: Floris Heuer