6x de favoriet van het Event Inspiration team

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
roze medicijnen in hartvorm

Na een jaar vol omdenken, online overleggen en met frisse moed er tegenaan gaan, is het ook voor het Event Inspiration team tijd om terug te kijken op een bewogen jaar. In vogelvlucht deelden we alles over online events, bijzondere initiatieven en nog veel meer. Daarom is het nu tijd om even stil te staan bij wat we allemaal met jullie gedeeld hebben.

Aan het einde van het jaar is de volgende vraag aan het team wel op zijn plaats: welk artikel is jullie het meest bijgebleven?

Simon: De foto’s, aftermovie en alle ins- en outs van Event Inspiration Days

Oprichter Simon blikt terug op de tijd dat Corona voor de meesten slechts bekend stond als een Mexicaans biertje. Waarom het artikel over de Event Inspiration Days zijn favoriete artikel is?

‘’Omdat dit geschreven is toen niemand nog wist en vermoedde wat ons boven het hoofd hing. Geen 1.5 meter, geen restricties. Het lijkt een ander tijdperk, en dat is het misschien ook wel. Wat een energie! Erg hoopvol om vooruit te kijken en te dromen over de dag dat dit weer kan en mag!’’

200205 - Event Inspiration - High res-77

Bas: You, me, (vir)us: “De ontwikkelingen achter de schermen gaan razendsnel” (Marijke Reuver & Paul Vetter)

Welk artikel is Event Inspiration’s hoofdredacteur Bas het meest bijgebleven? Zijn keuze is gevallen op het You, me (vir)us artikel met Marijke Reuver en Paul Vetter. Waarom?

‘’’Dit artikel staat voor mij symbool voor de relevantie van onze content en het geloof in ons platform. Wij schrijven over wat écht interessant is. Geen gekopieerde persberichten, maar onafhankelijke content; event en doelgroep overschrijdend. Dit jaar lag de focus daarin nog meer op het brengen van antwoorden op jouw vragen. Wat zijn de online mogelijkheden, hoe gaat het met anderen in de branche en wat doet Den Haag voor ons in de strijd naar perspectief? Het feit dat belangrijke key players uit de branche en overheid tijd vrijmaken in hun overvolle agenda’s voor diepte-interviews vind ik een bevestiging voor ons bestaansrecht wat we in anderhalf jaar hebben gecreëerd. Daar ben ik iedereen dankbaar voor; zowel degenen die de content leveren, als degenen die de content lezen.’’

Vrouw wiens temperatuur wordt gemeten bij een event ProjectPlayground (Foto-Floris Heuer)

Deborah: E-sports events are here to stay; doe er je voordeel mee!

Voor onze traffic manager (en alleskunner) Deborah is er ook één artikel bovenuit gesprongen, namelijk die over E-sports events.

‘’Het fascineert mij hoe de groei van e-sports zo is ontploft: Defensie heeft een eigen league en Red Bull en tal van voetbalclubs hebben zelfs e-sporters in dienst. Wàt een ongelofelijke techniek gaat hierachter schuil! Zo gaaf om te zien dat het MBO College Hilversum nu zelfs is gestart met een opleiding Esports, Game & Event Manager. Als ik kijk naar de beelden van een e-sports toernooi van Live Legends voel je de energie. Heerlijk.’’

Esports toernooi in stadion PUBG_2018_Livelegends (foto-Nico Alsemgeest)

Yanniek: Paul Neuteboom organiseerde voor 7.000 personen per dag een dancefestival in China

In een coronatijd zonder grote evenementen, is het natuurlijk extra bijzonder wanneer dit wèl plaats kan vinden. Zoals beschreven in dit artikel over een groot dancefestival in China (in coronatijd!) Dat vindt Event Inspiration stagiair Yanniek ook.

‘’Erg bijzonder om te zien hoe het er in een ander land – note bene het land dat de twijfelachtige eer heeft de aanrichter te zijn van het coronavirus – zo anders aan toe kan gaan dan in Nederland. In tijden van veel negativiteit laat dit weer even de mooie en inspirerende kanten van de eventwereld zien. ‘Blijf positief en blijf vechten waar je voor staat’, een mooie boodschap voor iedereen in de wereld van events. Back to live!’’

CEA dancefestival China - mainstage in het rood met grote menigte - Paul Neuteboom Brotherhood Music

Jelle: Fokker Terminal gaat voor écht live en écht online!

Focus op wat er allemaal wèl kan, dat is wat de branche nodig heeft. Onze netwerkkoning Jelle is hier ook van overtuigd. Waarom dit artikel over Fokker Terminal hem het meest is bijgebleven?

‘’Omdat Tom Verhaar, Tim Rosman en collega’s en meer na een periode van oorverdovende stilte lieten zien dat er wel dingen kunnen. Daarmee gaven ze hoop aan de branche, maar zorgden vooral weer voor beweging. Een schoolvoorbeeld van ‘gewoon doen’ en ‘al doende leert men’. Inmiddels zijn we vele mooie online en hybride events verder en heeft iedereen veel geleerd en verbeterd, maar elk vuur begint met een vonk!’’

Fokker Terminal - live event - online event - hybride event - locatie - anderhalve meter - coronaproof

Barbara: Het hemd van het live van Marcel van de Goor (Red Bull)

Inspirator Barbara hunkert net als vele anderen naar de terugkeer van live events. Haar favoriete artikel is er dan ook een van vóór het corona tijdperk. Haar keuze is gevallen op dit interview met Marcel van de Goor, om verschillende redenen.

‘’Ten eerste omdat we hunkerend terugkijken naar ‘hoe het ooit was’. Ten tweede omdat de uitspraak van Marcel van de Goor zo goed duidt wat in die tijd misschien wel #nietinspirerend was aan ons vak: “We mogen meer rebels zijn, meer guerrilla. Het is nu zo dertien in een dozijn.” De evenementensector is nu bijna een ander vakgebied, maar de event business streeft hetzelfde doel na als voorheen: een boodschap zó overbrengen dat het mensen raakt, bindt en vermaakt. Alleen dat ‘vermaken’ mag wat mij betreft nog iets verder onderzocht worden… #2021 #wordtbeter #letmaarop’’

marcel van de goor - red bull - event manager

Zo zie je maar, je ziet hier van alles en meer voorbij komen op je beeldscherm. Wij worden zelf erg enthousiast van alles wat op dit platform verschijnt en we zijn blij dat we dit al bijna twee jaar met jullie delen. Op naar nog veel meer sharing the bright side of live… en hopelijk zo snel mogelijk weer écht live!

Beeld: Event Inspiration, Floris Heuer, Nico Alsemgeest, Brotherhood Music, Fokker Terminal, Red Bull