De tien meest gelezen Event Inspiration artikelen van 2020

Wat was de favoriet van dit jaar?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
2020 in hand

Wat hebben we in dit bijzondere jaar veel inspirerende artikelen voorbij zien komen, toch? Dagelijks content over alles in de evenementenwereld: je zou denken dat hier geen favoriet te kiezen valt. Maar goed, statistieken liegen niet, daarom zetten we de meest gelezen artikelen voor je op een rijtje.

Ga er maar eens goed voor zitten, want hier gaan we.

#10: KLAAR IS CASE: Defqon.1 at Home slaat homerun met digitaal weekend

Hardstyle, je moet er van houden (collega Bas schrijft er al zijn teksten op), maar zelfs als je dat niet doet, dan is Defqon.1 at Home een unieke online editie van een wereldberoemd festival. Wij spraken Jonas Schmidt, creatief directeur van Q-Dance, over hoe het proces van concept tot uitvoer is verlopen. We voelden zijn passie tijdens het gesprek, jij hopelijk ook bij het lezen van het artikel!

Defqon dj booth met rood en oranje vuurwerk eromheen

#9: Dichter bij live dan Virtual Event van Faber & Univate ga je niet komen

Veel eventprofessionals zaten thuis en er zat voor opdrachtgevers niets anders op dan voor hun events hun heil online te zoeken. Univate heeft in samenwerking met Faber Audiovisuals een oplossing voor beide ‘problemen’ ontwikkeld: Virtual Event!

Dit online antwoord voelde verrassend vertrouwd en bood tevens diverse eventprofessionals de mogelijkheid om hun expertises weer te laten gelden. Chapeau!

Univate - Faber Audiovisuals - Virtual Event Studio - online event - virtual event

#8: You, me, (vir)us: (Ritty van Straalen, CEO ID&T Group)

Zeg je dancefestivals, dan zeg je ID&T Group, verantwoordelijk voor ruim 80 festivals en feesten met 1,5 miljoen verkochte tickets op jaarbasis. Ook bij hen sloeg de coronacrisis hard toe. Ritty van Straalen, CEO van ID&T Group, vertelt in dit artikel over de tegenslagen, de kansen en de toekomst van het eventlandschap. Inspirerend!

Ritty-van-Straalen-ID&T

#7: You, me, (vir)us: (Marleen van Es – Nijhuis, Bol.com)

De deur voor events stond sinds 1 juni eindelijk weer op een mini-kiertje. Liever hadden we dat die deur weer wijd openging. Niet alleen eventprofessionals voelden dit, ook corporate eventmanagers ondervonden dezelfde teleurstelling. We vroegen Marleen van Es – Nijhuis, eventmanager bij Bol.com, hoe zij deze periode ervaarde. Check het hier!

Bol.com - Marleen van Es-Nijhuis - events - online events - hybride events - zakelijke events

#6: You, me, (vir)us: (Peter van der Veer, Jaarbeurs)

Er was eens een grote eventlocatie midden in het centrum van Utrecht met grootse plannen voor de toekomst. En toen was daar de coronacrisis. We vroegen Commercieel Directeur Peter van der Veer van de Jaarbeurs in dit interview hoe hij zijn organisatie er doorheen heeft getrokken. De initiatieven zijn onbegrensd!

Peter van der Veer - Jaarbeurs

#5: Het coronavirus en de gevolgen voor de evenementenbranche

Een artikel dat geschreven is toen we  nog niet  wisten wat voor impact het coronavirus zou gaan hebben.  Was het bestaan van het coronavirus an sich reden om een beroep op overmacht te doen als event organiser? Eventrecht-specialist Jan de Wrede van Marxman Advocaten legde het in dit artikel haarfijn aan je uit.

Coronavirus - molecuul - maatregelen - evenementen - annulering - protocollen

#4: Antropoloog Jitske Kramer: “Ik zie een uitgelezen kans voor de eventbranche om troost en rust te bieden”

We vroegen aan de startblokken van de coronacrisis in dit interview aan antropoloog Jitkse Kramer naar haar beroepsmatige blikveld, haar interessante inzichten en haar advies voor de rol die wij als eventbranche kunnen innemen.

Jitske Kramer Fotograaf Nathan Reinds

#3: Het redden van de eventbranche gaat verder dan het verbod wegkrijgen!

Als branche worden wij enorm geraakt en dat voelt iedereen. Iedereen is al een aardig lange tijd druk aan het lobbyen en aan het roepen op social media om het verbod op evenementen weg te krijgen. Logisch, maar als dat verbod weg is of er komen meer versoepelingen; is ons probleem dan voorbij? Lees het in deze gastblog van Robert de Vries!

Hand in water - zorgen - corona

#2: Off- & online teambuilding met social distancing games

‘’Pfff, weer een dag thuiswerken. Ik mis mijn collega’s en vrienden!’’ Mooi! Tijd voor een potje on- of offline teambuilding. We hebben aan het begin van het coronatijdperk een mooie selectie gemaakt van toffe games van Game Events, Presenterswall, Humor Werkt en Big Creative waardoor de spirit weer skyhigh reikt. Lees het hier!

Bingo - Bos en Lommer - Floris Heuer - corona - online event - virtual event

#1: “Organisatoren en leveranciers van publieksevenementen zijn waarschijnlijk anderhalf jaar aan business kwijt” (Willem Westermann, VVEM)

Daar is die dan: het meest gelezen Event Inspiration artikel van 2020! Wij belden Willem Westermann van de VVEM (Vereniging van Evenementen Makers) om te vragen wat de maatregelen van de overheid betekenen voor organisatoren en toeleveranciers van publieksevenementen. Het bracht nieuwe en verduidelijkende inzichten in een periode waarbij we door de bomen het bos niet meer zagen.

Willem Westermann - VVEM

Dat was hem… Naast deze tien meest gelezen artikelen, hebben we er dagelijks hard aan gewerkt om je te blijven inspireren. Of we nou een hart onder de riem zijn, je vragen over de branche beantwoorden of voor dat ahamomentje zorgen met onze content: we zijn blij met alle bezoeken aan Event Inspiration en we kijken uit naar een nieuw jaar vol nieuwe inspiratie! #backtolive

Beeld: Defqon, Faber Audiovisual, ID&T, Bol.com, Jaarbeurs, Nathan Reinds, Floris Heuer, VVEM