Hoe kijken Miranda Hesselmans (MPS), Bart Roelen (Unlimited Productions) en Pieter Schure (PINO) terug op 2021?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het was een bewogen jaar waarin binnen de branche flexibiliteit een nog meer bepalend karakter kreeg. We gingen als sector van nagenoeg 100% sluiting, naar 100% opening en weer terug. We vroegen enkele branchegenoten hoe zij terugkijken op 2021 en vooral… wat neem je mee naar volgend jaar?

In deze editie spreken we Miranda Hesselmans (eigenaar MPS | food & design), Bart Roelen (managing director Unlimited Productions) en Pieter Schure (partner en oprichter PINO).

MPS Miranda Hesselmans, Germaine Ligthart, Erwin en Lennert Hogenes

Miranda Hesselmans – MPS | food & design

Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?
What a ride! Het jaar van hollen, stilstaan en nieuwe avonturen. Het samengaan van MPS met Hutten is het hoogtepunt van het jaar geweest. Deze samenwerking is ontstaan vanuit het hart. Vanuit een passie voor het vak. De kans benutten om elkaar te versterken. We zijn nu een half jaar verder en zijn zelf nog steeds onder de indruk van de energie die ontstaat. Het is echt een win-win situatie.”

Wat heb je geleerd en neem je mee naar 2022?
“Wederom bevestiging van de wijze les dat je niet altijd invloed hebt op wat er gebeurt, maar dat hoe je er mee omgaat alles bepalend is. En dat kun je niet alleen. Het team is voor mij de allerbelangrijkste kracht.”

Welke foto typeert afgelopen jaar en waarom?
“Op deze foto komt oud, nieuw, kansen benutten en samenwerking voor mij mooi samen. Deze foto is genomen tijdens The Experience Conference van IDEA afgelopen september. MPS is al jarenlang preferred partner van IDEA. Een samenwerking die volledig is gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Op de voorgrond staat Germaine Ligthart. Germaine was in de begintijd van MPS al in dienst en is nu teruggekomen om Het Hulstkampgebouw in Rotterdam met haar sales magic te betoveren. Deze prachtige locatie aan de Maas hadden wij zonder het samengaan met Hutten niet gehad.

Er ontstond dus direct een nieuwe kans voor zowel MPS als Germaine. En dat heeft MPS volledig te danken aan Lennert Hogenes, de heer in het geruite jasje. Erwin en ik leerden Lennert kennen als verantwoordelijk voor de commerciële zaken bij Hutten Meeting & Events. Hij snapte direct waar MPS voor staat en hoe de merken elkaar kunnen versterken. Dus met deze twee op de foto gaan tijdens een inspirerende bijeenkomst van IDEA zorgt bij Erwin en mij dan voor een grote glimlach.”

Als je één advies mag geven aan jouw branchegenoten, wat is dat dan? “Investeer in mensen & geniet van elkaar.”

Unlimited JLOUSBERG concert met orkest en een volle tribune op de dam

Bart Roelen – Unlimited Productions

Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?
“Wij kijken als Unlimited Productions zijnde terug op een turbulent jaar, maar wel een jaar waarin we verder hebben kunnen doorbouwen als bedrijf zijnde. We hebben vooral gekeken naar wat wel kon, en zodoende toch een mooie lijst met gevarieerde producties mogen uitvoeren. Ontwikkeling en uitbreiding van het team, verder professionaliseren van onze workflow en klaar staan voor wat komen gaat. Corona is iets waar we mee moeten gaan leren leven, en zal de komende jaren waarschijnlijk blijven terugkomen.”

Wat heb je geleerd en neem je mee naar 2022?
“Het evenement flexibel insteken, zodat je het zowel live, en in het geval van een lockdown ook online of een alternatieve manier kan insteken. Deze formats moeten klaarliggen en besproken zijn, zodat er snel geschakeld kan worden.”

Welke foto typeert afgelopen jaar en waarom?
“Voor mij persoonlijk was dat Opening Night 2021 op de Dam met het  Concertgebouworkest. Na maanden eindelijk weer een live concert die ik zelf mocht produceren. Het publiek genoot maximaal, er was een staande ovatie en dat op een unieke locatie. Het voelde heel magisch en zo speciaal. Dit was een hele dankbare productie om te produceren en toch echt mogelijk in een coronajaar. Weken later ging Nederland weer op slot en mochten deze live evenementen niet meer.”

Als je één advies mag geven aan jouw branchegenoten, wat is dat dan? “Blijf positief en kijk vooral naar wat wel kan. Ondanks corona is er echt nog heel veel mogelijk. Ben daarnaast goed voor je team en met name de externen & freelancers, zodat iedereen in deze prachtige branche werkzaam blijft. Fijne jaarwisseling en alvast Unlimited veel gezondheid, geluk en een productievol 2022 gewenst.”

PINO Talent Day - banner met een geod begin is stoppen met het halve werk

Pieter Schure - PINO

Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?
“Net als vele anderen ben ik wel echt klaar met het virus. Het leidt tot veel onrust en negativiteit in de maatschappij. Onze branche wordt net als sommige andere branches telkens hard geraakt. Dat is sneu voor de ondernemers, deelnemers en opdrachtgevers.

Voor PINO valt de impact betrekkelijk mee. Ik heb vooral te doen met de collega’s uit publieksevenementen en leveranciers. Bij PINO zien we alle coronamaatregelen en onduidelijkheid als een verdiepingscursus wendbaarheid en flexibiliteit; niets is zeker, alles kan last minute op de schop moeten en we moeten opdrachtgevers, leveranciers en onszelf telkens geruststellen en motiveren om te kijken wat er wél kan.”

Wat heb je geleerd en neem je mee naar 2022?
“We hebben de afgelopen twee jaar in feite een bijna compleet nieuw vak geleerd. Wij zijn in staat om binnen een zeer korte tijd een live event om te bouwen naar een gelijkwaardige online equivalent; bijna televisie waardig. Dat is natuurlijk wel ontzettend gaaf. En ik denk en hoop dat we de goede aspecten, zoals nóg meer aandacht voor de inhoud en strakke redactie en regie ook gaan behouden bij live events. Het wordt daar per saldo écht beter van.”

Welke foto typeert afgelopen jaar en waarom?
“Deze foto typeert het afgelopen jaar omdat we in onze branche niet ‘weg komen’ met half werk en dat is door covid alleen maar duidelijker geworden; opdrachtgevers bellen ons voor advies, geruststelling en slimme covidproof complete instant-oplossingen. Bovendien geldt deze uitspraak ook voor het beleid ;-)”

Als je één advies mag geven aan jouw branchegenoten, wat is dat dan? “Hou vol en maak er een feestje van. Wij zijn de branche die dat kan en iedereen smacht naar een feestje.”

Beeld: MPS / Xsaga & Jorrit Lousberg (foto: Unlimited Productions) / PINO