MPS komt met culinair coronaproof concept ‘verdiepingslunch’

Aan tafel!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
MPS verdiepingslunch drie bakjes op elkaar tijdens lunch

De behoefte om samen te eten blijft bestaan. En als het weer mag hopelijk ook snel weer met meer dan vier personen. Maar hoe kun je dit op een leuke en veilige manier doen in deze tijd?

Een voorbeeld hiervan is de verdiepingslunch van MPS; een sit down lunch met verschillende gangen. De naam is een knipoog naar de verschillende gangen én de etages van de presentatie, maar ook de verdieping die plaatsvindt tijdens het samen eten. Coronaproof is zo’n concept niet zomaar; daar worden strikte regels voor gehanteerd. Wij gingen in gesprek met eigenaresse Miranda Hesselmans om te achterhalen hoe de protocollen worden nageleefd.

Hoe gaat dat in zijn werk?

De gasten worden – na de registratie met bijbehorende check – ontvangen door een medewerker die uiteraard een (transparant) mondkapje draagt. Deze medewerker verwelkomt de gasten, geeft waar nodig instructies en verwijst ze door naar de tafels. Wil je de ‘bubbel’ echt klein houden, dan kan dat uiteraard ook door een medewerker van de organisatie plaatsvinden.  Vergeet in de loop naar de tafels niet een aperitief van het buffet te pakken. Proost!

Zigzaggend lunchen

De tafels zijn ‘zigzaggend’ op anderhalve meter ingedekt met bestek voor alle gangen. Per persoon staat er een karaf water en/of sapje of wijn klaar. Gasten kunnen dit tijdens de lunch zelf inschenken. Wel zo veilig!

Tafelindeling aan lange tafels met stoelen op anderhalve meter afstand

Menu

De gerechten worden gepresenteerd in stapelbare borden met een rand van minimaal vijf centimeter. Check bijvoorbeeld de drie gangen in de foto hieronder. Boven op is het voorgerecht, gevolgd door het (koude) hoofdgerecht en onder op het dessert. Het is belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen en rekening te houden met de tijd dat gerechten buiten de koeling mogen blijven (gemiddeld 1,5 tot 2 uur).

Menukaart met gerecht met zalm en glazen van MPS
Stapelbare borden en gerecht met zalm in een kom van MPS
Gerecht in een luxe kom met goud bestek van MPS

Naast dranken per persoon is er ook brood en boter per persoon en een menukaart waar naast het menu (duhhh) eventueel ook een korte uitleg op staat. Extra leuk is om het brood en de boter als laatste bordje bovenop te plaatsen. Dan blijft het voorgerecht een verrassing.

Tot slot

Het spreekt voor zich dat medewerkers de richtlijnen van het RIVM volgen en dus geen klachten hebben of in aanraking zijn geweest met mensen met corona. Men houdt anderhalve meter afstand, draagt een mondkapje en wast minimaal elke 30 minuten zijn of haar handen. In de keuken staan de werkplekken op anderhalve meter afstand van elkaar en worden ze ieder uur (timer) of na wisseling van handeling gereinigd. Tja, het gaat niet vanzelf, maar dan heb je wel een verrassende lunch waar je live met collega’s of relaties van kunt genieten!

Een mooi voorbeeld van omdenken, met maar één reden; zorgen dat onze mooi branche zo snel mogelijk weer open gaat. Thanks voor het delen MPS!

Beeld: MPS