De tien meest gelezen Event Inspiration artikelen van 2023

Wat was jullie favoriet van dit jaar?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Ook dit jaar zaten we boven op het nieuws, de kennis én de inspiratie. Dagelijks content delen over alles in de evenementenwereld: je zou denken dat hier geen favoriet te kiezen valt. Maar goed, statistieken liegen niet, daarom zetten we de meest gelezen artikelen voor je op een rijtje.

Ga er maar eens goed voor zitten, want hier gaan we.

header living champagne wall

#10 | Champagne vanaf plateau? Nee joh, zet Living Champagne Wall in op je event

Je komt aan op het event en hebt enorme zin in een glas champagne. Nou, maak je dan klaar voor de 2.0 versie van het champagne-ontvangst, want die traditionele plateaus met champagne zijn inmiddels echt wel achterhaald. Het enige wat jij hoeft te doen is een slinger aan de bel te geven. De champagneglazen komen vanzelf tevoorschijn uit de muur. Choose your glass Drink the Moment and cheers… op de nummer tien positie in deze lijst!

Johan Cruijff ArenA - koninklijke Lodge

#9 | Johan Cruijff Arena en Hutten scoren met bijzondere beleving op jouw event

Durven we te beweren dat elke eventmanager bekend is met de Johan Cruijff ArenA? Zeker! Maar weten ze ook allemaal wat de mogelijkheden zijn voor business events? Dat betwijfelen we. Zonde, want deze locatie is erg bijzonder. Ook als je niet van voetbal houdt! Helemaal als je beseft hoe achter de schermen de teams van Hutten én Johan Cruijff ArenA samenwerken om voor jou een onvergetelijke herinnering te creëren.

Event Hall - visuele impressie - NBC Congrescentrum -

#8 | “De brand heeft ons een unieke kans gegeven” (Justin van Hooijdonk, NBC Congrescentrum)

Op 7 september 2022 woedde een grote brand bij het NBC Congrescentrum met enorme schade tot gevolg. Een dramatisch moment waardoor 3.500 zaalreserveringen en bijna 500 evenementen bij collega-locaties moesten worden ondergebracht. Een half jaar bleken eigenaar Justin van Hooijdonk en zijn team niet stil te hebben gezeten. Tijdens EventSummit werden de eerste plannen gedeeld. Tijd dus voor een goed gesprek met eigenaar Justin van Hooijdonk!

Defqon.1 mainstage vuurwerk eindshow

#7 | Defqon 1. Weekend Festival 2023 bouwt voor 250.000 bezoekers tijdelijke stad met storytelling op Champions League niveau

We mogen ons gelukkig prijzen. In onze zoektocht naar inspiratie komen we deze zomerse maanden op talloze festivals. Het festivalseizoen was nog niet voorbij, maar toen al stond er één diep in ons geheugen gegrift; Defqon.1. Het festival voor ‘the harder styles’ in dance muziek. Geloof ons, ook als je niet van deze muziekstijl houdt, is dit een must-visit, want storytelling wordt er tot achter het zicht van de bezoekers doorgevoerd!

Aan het einde van de avond kwamen we bij toeval in contact met twee enorm trotse ouders. Wat bleek; hun zoon, Teun Schilders, is Head of Productions bij Q-dance en in die hoedanigheid eindverantwoordelijk voor de productionele zaken rondom onder andere Defqon.1 Weekend Festival. Daar willen we meer van weten. Met de afbouw achter de rug belden we Teun en begrepen we heel goed waarom we de twinkeling in zijn ouders hun ogen zagen.

-Sander Hendrix - regisseur - spreker - de regie kwijt

#6 | Sander Hendrix inspireert op podium met persoonlijk verhaal en krachtige levenslessen

Als je in het verleden een event hebt georganiseerd waar een regisseur of showcaller voor nodig was, dan is de kans groot dat je bij Sander Hendrix uitkwam. Als één van de bekendste in zijn vakgebied heeft hij talloze immense tot uitdagende kleine producties zo vlekkeloos mogelijk door de dag heen geholpen. Tot het moment dat het licht bij hem uitging…

In 2020 zette twee zeldzame hersenontstekingen zijn leven op zijn kop en moest hij alles opnieuw leren. De mentale kracht die hij verloor, gaf hem uiteindelijk zijn regie terug. Het gevolg: met zijn waardevolle levenslessen inspireert hij anderen. Niet meer vanuit ‘de regie’, maar op het podium. Wij zagen hem live met ‘De Regie Kwijt’ en hadden kippenvel over ons hele lichaam!

Karel de trein_Karel Foundation

#5 | De Karel is de trein die jouw gasten en event overal naartoe brengt

Een origineel evenement organiseren? Heb je wel eens gedacht aan een trein? Een doorsnee trein kan je van A naar B brengen, maar De Karel biedt veel meer opties. Wat dacht je van een productpresentatie, een netwerkevent of een borrel. Zijn we op het juiste spoor? Genieten van live entertainment of een sterke inhoudelijke sessie gecombineerd met het Nederlandse landschap. Dan is De Karel perfect voor jou!

Hado AR trefbal

#4 | HADO is trefballen 3.0; het bedrijfsuitje waar fun, tactiek en AR samenkomen

We weten niet hoe jij reageerde als je ‘gym’ op je schoolrooster zag staan, maar bij ons was telkens de vraag; wordt het een balsport of moeten we gaan atletieken? Bij dat eerste hadden we geluk, zeker als het trefbal was. Dat waren nog eens tijden he?!

Gelukkig kan je die tijden volledig herbeleven, zij het met een hypermoderne twist. Hado is ‘de sport van de toekomst’, zo zeggen ze zelf. Met een aankomend wereldkampioenschap in Japan waar 26 landen aan meedoen is in ieder geval duidelijk dat het serieus (gaaf) is! We schreven dit artikel in 2021, maar het staat wederom in de top 10. Wij gokken door de AR-component. Heb jij Hado al eens gespeeld?

Pakket van Air Up met drinkfles en mixjes

#3 | Air Up is het relatiegeschenk dat water door geur verandert in 100% smaak

Deze drinkfles zagen we online voorbij komen en we waren meteen enthousiast. De prijs is misschien wat aan de hoge kant, #spoileralert, maar de toepassing maakt het wel goed! Wat is het dan? Het is een drinkfles die je kraanwater zonder toevoegingen laat drinken met 100% smaak. Huh, hoe dan?

The Box Company_telefoon omhoog

#2 | The Box Company breekt het ijs met ludieke en snelle kennismakingsgame

Auto geparkeerd, badge opgehaald en nog snel dat kopje koffie achterover tikken voordat je met andere gasten plaatsneemt voor een inhoudelijk programma. Maar wie zijn die anderen? Geen idee! Dat is totaal anders als jouw dag begint met ‘Play it nice, Break the ice’ van The Box Company. Een effectieve en vooral ook leuke icebreaker waarin je meteen een groot deel van de gasten leert kennen. We hebben het zelf ervaren en zijn enthousiast!

HEADER APENKOOI_4 - sportief, gym, kind, spelletjes, blacklight

#1 | Glow in the dark apenkooi voor volwassenen is gaan met die banaan

Als inspiratieplatform ben je aan je personeel verplicht een bijzonder personeelsfeest te organiseren. Zo geschiedde, met als onderdeel ApenkooiGym. Inderdaad, schooltijden herleven als je in de gymzaal oog in oog staat met de bekende ‘grote matten’, trampolines en bokken. Dat maakt je meteen weer kind. Maar zonder het probleem om als laatste te worden gekozen of te ontdekken dat die salto toch moeilijker is dan je dacht. Aan deze activiteit wil je echt meedoen! ApenkooiGym staat dan ook voor sport, spel en teambuilding met een twist! Bewegen 2.0. Lekker ouderwets gymmen, heerlijk joh!

In 2019 was dit artikel geschreven, maar begin februari hebben we het als één van de eerste FLASHBACK FRIDAY-artikelen opnieuw gedeeld, omdat we zo’n gave inspiratie vinden. Niet voor niets, want in 2023 bleken jullie dit artikel het vaakst gelezen te hebben.

Beeld: Apenkooi Gym, Jan Buteijn, Air Up, Hedo, Franki Münninghoff, Jeancarlo Nunes dos Anjos, Defqon.1, NBC, Johan Cruijff Arena