Activities

The Box Company breekt het ijs met ludieke en snelle kennismakingsgame

Een toffe opener van jouw programma

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Auto geparkeerd, badge opgehaald en nog snel dat kopje koffie achterover tikken voordat je met andere gasten plaatsneemt voor een inhoudelijk programma. Maar wie zijn die anderen? Geen idee!

Dat is totaal anders als jouw dag begint met ‘Play it nice, Break the ice’. Een effectieve en vooral ook leuke icebreaker waarin je meteen een groot deel van de gasten leert kennen. We hebben het zelf ervaren en zijn enthousiast!

Die telefoons de lucht in

Deze kennismakingsgame van The Box Company is er eentje waarin je met veel energie een kleine competitie aangaat met steeds weer een andere samenstelling van andere gasten. Hoe dat in zijn werk gaat? Heel simpel: iedereen scant de QR-code die op het scherm getoond wordt. Automatisch opent zich een mobiele browser (dus er is geen app nodig) waar je je naam invult en op start drukt.

Dan is het wachten geblazen tot iedereen dat heeft gedaan, waarna elke telefoon een kleur of foto toont. Tijd om op zoek te gaan naar drie anderen met dezelfde kleur of afbeelding. Geloof ons, dat creëert veel plezier en lichte chaos, want alle telefoons gaan tegelijkertijd omhoog in een poging ‘soortgenoten’ te vinden. Iedereen gevonden? Mooi, dan los je eerst een puzzelopdracht op waarbij iedere telefoon een stukje noodzakelijke informatie heeft. Is dat volbracht, dan volgt een kennismakingsvraag die je aan elkaar stelt om elkaar beter te leren kennen. Je hebt echter maar twee minuten, want er zijn nog meer gasten om de hand te schudden. Gogogo!

The Box Company_kleuren spel telefoon

Aan te passen naar jouw wensen

Het fijne van de activiteiten van The Box Company is dat ze van zichzelf conceptueel gezien ijzersterk in elkaar zitten, maar ook genoeg ruimte bieden om elementen weg te halen, toe te voegen of op maat aan te passen. Zo kan je de puzzelopdracht eruit halen om meer mensen elkaar te laten ontmoeten. Of kan je aangeven welke kennismakingsvragen gesteld moeten worden? Dat kan iets zijn als ‘wie heeft de langste relatie?’, ‘wie heeft de gekste hobby?’ of ‘wie heeft de meeste kinderen?’. Maar kan ook een stelling zijn die gaat over bijvoorbeeld de nieuwe strategie van het bedrijf of naar welke spreker je het meeste uitkijkt.

Wordt de groep te groot (zeg, boven de 60 personen), dan hoeven de telefoons niet in de lucht, maar krijg je een getal op je scherm te zien en loop je naar het corresponderende cijfer ergens in de ruimte.

Helemaal leuk wordt het als je de icebreaker in de ochtend inzet voor meer dan alleen kennismaking. Stel de vraag ‘wat iemands favoriete non-alcoholische drankje is’ en zorg dat dat bij de borrel voor iedereen op naam klaar staat. Of koppel tijdens een headhunter-programma heel slim werkgevers en werkzoekenden aan elkaar in de groepjes.

Wij worden hier echt heel blij van! En jij ongetwijfeld ook, dus check wat The Box Company voor jou kan doen om het ijs te breken.

Fotograaf: Jan Buteijn
The Box Company_spel Fotograaf: Jan Buteijn
The Box Company_groepjes spel
The Box Company_kleur geel Fotograaf: Jan Buteijn

Beeld: Jan Buteijn