Speakers & Moderators

Sander Hendrix inspireert op podium met persoonlijk verhaal en krachtige levenslessen

De dag dat alles anders werd

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Als je in het verleden een event hebt georganiseerd waar een regisseur of showcaller voor nodig was, dan is de kans groot dat je bij Sander Hendrix uitkwam. Als één van de bekendste in zijn vakgebied heeft hij talloze immense tot uitdagende kleine producties zo vlekkeloos mogelijk door de dag heen geholpen. Tot het moment dat het licht bij hem uitging….

In 2020 zette twee zeldzame hersenontstekingen zijn leven op zijn kop en moest hij alles opnieuw leren. De mentale kracht die hij verloor, gaf hem uiteindelijk zijn regie terug. Het gevolg: met zijn waardevolle levenslessen inspireert hij anderen. Niet meer vanuit ‘de regie’, maar op het podium. Wij zagen hem live met ‘De Regie Kwijt’ en hadden kippenvel over ons hele lichaam!

Van impact naar impact

Sander was als showregisseur betrokken bij grote shows voor AVROTROS Eindejaarsshows, Tino Martin en Mindf*ck Live. Ook verzorgde hij de regie voor nationale en internationale corporate events voor onder andere NOC NSF, Volkswagen en Philips.

Dag in dag uit was zijn enige missie om enorme impact te maken met het podiumprogramma. Tot hij in 2020 plotseling werd getroffen door twee zeldzame en levensgevaarlijke hersenontstekingen. Zijn hersenen stonden, figuurlijk, in de fik. Hij vocht voor zijn leven en overwon op wonderbaarlijke wijze het gevecht.

Op dit moment maakt Sander wederom impact. Enerzijds als Creative Director waarbij hij met zijn waardevolle kennis leiding geeft aan de creatieve afdeling van een bedrijf, merk of project. Anderzijds met drie inspirerende talks waarmee hij gegarandeerd voor natte ogen, maar vooral ook voor relevante en waardevolle inzichten zorgt. Absoluut waardevol voor iedereen op persoonlijk vlak, maar ook zeker voor ondernemers, zorginstellingen en de wetenschap.

Sander Hendrix - regisseur - spreker - de regie kwijt Beeld: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Sander Hendrix - regisseur - spreker - de regie kwijt Beeld: Jeancarlo Nunes dos Anjos
-Sander Hendrix - regisseur - spreker - de regie kwijt Beeld: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Sander Hendrix - regisseur - spreker - de regie kwijt
Sander Hendrix - regisseur - spreker - de regie kwijt Beeld: Jeancarlo Nunes dos Anjos

Een lezing die binnenkomt

We mochten op uitnodiging van Olivier Monod de Froideville, CCO & partner bij 360 Experience Group en tevens President van Entrepreneurs’ Organization NL aanwezig zijn op de bijeenkomst van laatst genoemde ondernemersclub over ‘Staging Your Inner Power’. Drie sprekers, waaronder Sander, deelden aan zo’n 100 ondernemers hun tips over hoe de mentale veerkracht naar nieuwe hoogte te tillen. Drie interessante presentaties, vooral ook door de zeer sterke vragen vanuit het publiek (overduidelijk selfmade entrepreneurs met een grote behoefte aan groei en zelfontwikkeling). Maar die van Sander stak er met kop en schouders bovenuit.

Waarom? Sander zijn presentatie is niet perfect, waardoor die zo enorm goed is. Hij combineert zijn jarenlange ervaring in hoe je publiek op het puntje van hun stoel laat zitten met een zeer persoonlijk en ontroerend verhaal. Tegelijkertijd ziet Sander – bleek in een gesprek met ons na afloop – waar hij in zijn presentatie nog kan groeien. Maar het is juist de nasleep van de ziekte die dat voorkomt. Juist dat gegeven maakt het een erg authentiek en emotioneel, maar tegelijkertijd zeer positief verhaal.

Trailer ‘Brain on fire’ geeft beeld van de heftigheid van de ontstekingen.

De regie herboren

De presentatie is geen tranentrekker, maar juist een handreiking om ‘je hart te volgen, want die klopt altijd’, aldus Sander. Hij heeft dan ook duidelijk de regie weer in handen. Naast Creative Director en spreker (met drie verschillende presentaties) zet hij zich ook in voor ItsME Foundation waarin hij de strijd aangaat tegen hersen(vlies)ontsteking. Daarnaast biedt hij brainstorm- en creatie sessies voor events aan voorafgegaan door een inspirerende lezing waarin hij al zijn kennis van 20 jaar showregie op Champions League niveau deelt zodat meer rust in het proces wordt gebracht.

“Het mooie van in een tunnel zitten, is dat er altijd licht aan het eind is."

“Er zijn veel redenen die bijgedragen hebben aan mijn herstel, maar ik had hier niet gestaan als ik niet in deze prachtige evenementenbranche had gewerkt. Omdat ik continu op topsportniveau heb gewerkt, herstelden mijn hersenen waarschijnlijk goed. De positiviteit die ik mee heb genomen uit de eventbranche heeft absoluut een goed effect gehad.”

Ben je benieuwd naar Sander zijn verhaal dan kan je deze podcast beluisteren… hoewel we toch echt voor de live-ervaring zouden gaan!

Reacties de regie kwijt - Sander Hendrix

Beeld: Sander Hendrix en Jeancarlo Nunes dos Anjos