NBC Congrescentrum Nieuwegein

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

NBC Congrescentrum (Nieuwegein): De plek waar hospitality en continue vernieuwing in het bloed zitten

Na anderhalf jaar bouwen is op 1 maart 2024 het nieuwe NBC Congrescentrum in Nieuwegein geopend. Met nieuwe ruimtes, een compleet andere inrichting, state-of-the-art techniek en het grootste 3D-projectiedecor van Nederland maakt het NBC iedere bijeenkomst bijzonder. De vernieuwde locatie beschikt over 2 event area’s, 22 subzalen en nog 2 extra workshopruimtes. In de plenaire ruimtes staan spectaculaire podia voor keynote-presentaties en aangrenzend vind je een hospitality area van 3.000 m² met daglicht, een groot Lounge & Work area en een sfeervolle, groene tuin. Het NBC Congrescentrum faciliteert zakelijke bijeenkomsten van 40 tot 3.000 gasten.

Na het eerste bezoek ben je verkocht

Vraag een eventmanager waar die een congres heeft georganiseerd en de kans is groot dat het NBC Congrescentrum wordt genoemd. Niet voor niets, want naast de centrale ligging (paar minuten vanaf A12, A27 en A2), 1.300 gratis parkeerplaatsen en tram voor de deur, is dat vooral het personeel en de ondernemersdrift van de familie Van Hooijdonk die het verschil maken. Niet voor niets dat ruim driekwart van de opdrachtgevers terugkomt. Wauw!

Het DNA van het NBC

Kom je binnen bij het NBC Congrescentrum, dan voelt het als thuiskomen. Het is een veel gemaakte opmerking van opdrachtgevers, die volkomen is te beamen. De oorsprong hiervan ligt volledig bij de bedrijfscultuur waarin hospitality en fun doordrenkt is bij elk personeelslid. Eigenaar Justin van Hooijdonk heeft gastvrijheid door zijn aderen lopen en heeft dat, na de overname van de locatie van zijn ouders, overduidelijk aan zijn personeel doorgegeven. Het zorgt ervoor dat je als opdrachtgever met een glimlach samenwerkt met het NBC. Vanaf het eerste contactmoment, want het serviceniveau en meedenken begint al in het offertetraject. Geen pagina’s vol kosten, maar keuze uit overzichtelijke hospitalitypakketten. Voordeel; geen irritante nafacturatie, want een onverwachts benodigde extra stroompunt, om te bouwen ruimte of een tweede ronde koffie zit er gewoon bij. Geen gedoe, vooral plezier!

Wars van vaste patronen; tijd voor innovatie

Bij het NBC gaan ze niet voor veilig. Het onderste wordt uit de kan gehaald. Niet enkel op serviceniveau, maar ook in beleving. Zo zijn beide plenaire ruimtes voorzien van indrukwekkende projectie, zoals een projectiedecor van 81 vierkante meter groot en een 3D-projectiedecor van 45 meter breed. Daarnaast zijn alle subzalen voorzien van een uitgebreide presentatie set-up én kan iedere ruimte middels LED-schermen of -lampengebrand worden in jouw huisstijl. Ook op het gebied van duurzaamheid zet het familiebedrijf net een stapje extra. De vernieuwde locatie is bijvoorbeeld superduurzaam gebouwd en voorzien van de nieuwste snufjes om evenementen zo duurzaam mogelijk te faciliteren. Hoe gaaf is dat?!

NBC Congrescentrum evenement 2024
NBC Congrescentrum evenement 2024
NBC Congrescentrum evenement 2024
NBC Congrescentrum evenement 2024
NBC Congrescentrum personeel
ZALEN (8)
Event Area 1
 • Oppervlakte 1.515m2
1500
2.000
Event Area 2
 • Oppervlakte 1.638m2
1.750
3.000
Hospitality area 1 & 2
 • Oppervlakte 1959m2
1500
1500
Lounge Area
 • Oppervlakte 1.100m2
250
250
Conference Room
 • Oppervlakte 230m2
150
200
Meeting Room Medium
 • Oppervlakte 70m2
37
50
Meeting Room Large
 • Oppervlakte 120m2
75
100
Tuin
 • Oppervlakte 2.150m2
2.000
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • 2 event area’s en 22 subzalen in plaats van twee grote eventspaces en ontelbare vergaderruimtes
 • Twee grote eventspaces en ontelbare vergaderruimtes
 • Hospitality en innovatie als speerpunten
 • Super duurzaam gebouwde eventlocatie
 • Unieke top bereikbaarheid

 

Eigenschappen

 • Bereikbaarheid
  Nabij snelweg Bereikbaar per openbaar vervoer Eigen parkeergelegenheid
 • Faciliteiten
  Buitenruimte Gratis Parkeren Catering Geluidsinstallatie Tuin (Dak)Terras Invalidentoegankelijk Binnenruimte Audio visuele middelen Plug & Play Exclusiviteit mogelijk Airconditioning WIFI
 • Geschikt voor
  Vergadering Bedrijfsborrel Workshop Bedrijfsfeest Beurs & Expositie Brainstormsessie Congres Diner Gala & Awardshow Kick-off Productpresentatie Relatie Evenement

Voorzieningen

 • OV De tram vanaf Utrecht Centraal stopt recht voor onze deur. Vanaf de halte is het nog maar 150 meter lopen tot onze voordeur.

Locatie NBC Congrescentrum Nieuwegein

Artikelen over NBC Congrescentrum Nieuwegein

Branchenieuws van NBC Congrescentrum Nieuwegein

 • Virtual Live stream

  NBC Congrescentrum lanceert Virtual Live

  21 september 2020
 • Theateropstelling Event Hall NBC Congrescentrum

  Nationaal Congres Evenementen keert terug op 10 oktober

  9 mei 2022