Volop creativiteit in catering in corona tijdperk

Aan tafel met corona

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Man met mondkapje voor een gele muur met een zak chips

Nu de balans van het nieuwe normaal steeds duidelijker wordt, kunnen we ook vaststellen dat er nog een aantal dingen wel mogen. In de horeca en evenementenlocaties of op kantoor mag bijvoorbeeld zittend gedineerd worden.

Gasten moeten daarbij wel in een opstelling zitten op basis van de sociale afstand, maar zittend dineren is eigenlijk heel goed te doen.

Eenpersoons gerechten op schoteltjes (Photo: Tycho

Creativiteit van de eventsector

Zo hebben alle locaties en stylingbureaus interieurplannen geschetst, waarbij we trots mogen zijn op de creativiteit en innovatiekracht van de evenementensector. Zo ook de cateraars, die voor diners eigenlijk niet heel veel uitzonderingen hoeven te maken. Er zijn creatieve oplossingen om het gevoel van veiligheid te vergroten, door te serveren vanaf een plank, met transparante mondkapjes, met een trolley of onder een glazen stolp of zilveren cloche.

Sharing food is tijdelijk niet meer de denkrichting, maar met mooi opgemaakte borden en smaakvolle verrassende gerechten krijgen we daarom weer de kans om te genieten van culinaire hoogstandjes. Aan tafel ontstaan dan ook weer de gesprekken van verwondering doordat er aandacht is voor eten.

Door de jaren heen en in alle culturen wordt samen eten gezien als een ritueel. Nu we niet meer met elkaar mogen zingen en dansen, moeten we teruggaan naar het kleine waardevolle moment dat je de creaties van de chef voorgeschoteld krijgt. Dat je hart een sprongetje maakt van geluk bij het zien en ruiken en dat de engeltjes dansen op je tong. Alle zintuigen worden geprikkeld en je kijkt om je heen hoe gezichten plooien in de “mmmm, oh wat lekker” mimiek. Even met je ogen dicht de smaakcombinatie van wijn en spijs tot de verbeelding laten komen en in gedachten wordt je meegenomen naar een wijngaard met honing, olijfolie en huisgemaakte kaas.

Bakjes met 1 bolletje ijs in een bakje uitgeserveerd door een serveerster
eenpersoonsgerecht met zalm en een doorzichtig bolletje (Photo- tycho

Eén portie ‘walking dinner’ alsjeblieft

Mocht u twijfelen over de beste manier van serveren aan uw gasten, dan zijn er ook voor walking dinners maar weinig aanpassingen vanuit eten en drinken. Serveren in een portie per persoon geldt ook voor hapjes, gerechtjes, lunchtasjes en dranken, dus ook de gerechten letterlijk ‘out of the box’ zijn door de cateraars al ontwikkeld voor elke gelegenheid en er zijn veel mobiele serveer presentaties vanuit een karretje of kast, want ‘Bowls & Burgers’ zijn helemaal van deze tijd. Kortom de gast hoeft qua eten en drinken niets te kort te komen en zal versteld staan hoe creatief het is opgelost.

Nu de herfst weer langzaam zijn intrede doet en de dagen korter, is het des te leuker om buiten bij elkaar te komen rondom een winterse barbecue met vuurkorven op het parkeerterrein of een middag met een barista, theesommelier en lekkere vers gebakken zoetigheden van de lokale bakker in de tuin van een evenementenlocatie.

Er zijn dus volop kansen om in kleine groepen te dineren of te ontspannen, dus maak gebruik van eenvoudige, maar eeuwenoude gebruiken. De kastelein is een van de oudste beroepen en zal nooit verdwijnen omdat we als mensen niet zonder elkaar kunnen en eten en drinken ons verbindt.

Reageerbuisjes met drank (foto: © Tycho Müller | Tycho

Culinaire oplossingen voor online en hybride events

Tot slot is er ook voor de hybride evenementen een ruime keuze aan foodboxen, die per post of fysiek aan de deur worden afgeleverd. Zo kunt u ook thuis uw eventbezoeker verrassen! Eerder werd op deze site al geschreven over voorbeelden van foodboxen van ons en collega-cateraars in dit, dit en dit artikel.

Het is op het randje van zelfpromotie, maar omdat het oprecht interessant is voor culinaire teambuilding; Company Cooking waarin collega’s, favoriete recepten, een kookboek en een winnend recept centraal staan.

Kortom, laat corona niet in de weg staan om cateraars je te laten helpen bij de culinaire invulling van een evenement, borrelmoment of teambuildingsactiviteit. Eten verbindt!

Bron: Tycho’s Eye Photography