Het culinaire No Dip-arrangement, voor als je niet wilt inkakken tijdens een event

Niet vullen, maar voeden!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Catering Lokaal No Dip Arrangement 1

Lekker dan, organiseer je een belangrijk event met goede sprekers en workshops, zit iedereen halverwege de middag energieloos onderuitgezakt op zijn stoel. Dat wil je natuurlijk niet! Daarom ontwikkelde Catering Lokaal het No Dip-arrangement, zodat de gasten scherp blijven en jij meer uit je event haalt.

Tijdens de Catering Lokaal Roadshow in De Woonindustrie nam Chef kok Ramon Beuk als host de aanwezigen mee op ontdekkingstocht door de jongste, culinaire innovaties van Catering Lokaal. Één daarvan is de oplossing voor de bekende sugar rush en de beruchte dip erna die geregeld op congressen en inhoudelijke events wordt ervaren.

Hoe tijdens een verhaal over de bloedsuikerspiegel een spiegel wordt voorgehouden

Catering Lokaal werkt graag met gepassioneerde lokale ondernemers, zo ook met Coen Bastiaansen van De Gastronoom Delicatessen en Gezondheidswinkel in Breda. Tijdens één van die samenwerkingen kwam de vraag naar voren; ‘Wat kunnen wij als cateraar doen aan die inkakmomenten bij een congres?’. Coen, met een sterke kennis in gezonde voeding, kwam met het verlossende antwoord: “Je moet de mensen niet vullen, maar voeden. Concreet betekent dit: zorg dat tijdens het eten de bloedsuikerspiegel gelijk blijft. Want een hoge piek door een grote suikerinname, wordt opgevolgd door een diep dal waarin men vooral snakt naar de volgende suikerbom, en daardoor weinig informatie meer tot zich neemt. Of simpel gezegd; zorg dat het bloed zoveel mogelijk in de hersenen blijft en niet noodgedwongen ‘in de buik’ aan het werk moet.”

Croissant, koffie, koek, koffie, broodje, fruitsap, candybar, fris, bittergarnituur, bier. We overdrijven, maar dit is de gemiddelde catering tijdens congressen en dag-events. Dat kan inderdaad slimmer!

Catering Lokaal No Dip-arrangement 6

Het No Dip-Arrangement, verdraaid lekker

Iedereen heeft zijn culinaire voorkeuren (zo is redactielid Bas het type ‘onbeperkt spareribs als voorgerecht’), dus om het No Dip-arrangement te laten slagen, is het erg belangrijk dat het zoveel visueel als qua smaak aantrekkelijk is én het zijn doel dient. We hebben een dwarsdoorsnede van de mogelijkheden samen met een groep eventexperts ervaren en we vonden het heerlijk! De sterke espresso en mierzoete muffin maakten plaats voor een goede decaf en heerlijk bananenbrood en de ceasar salad met een overdaad aan dressing werd vervangen door een salade van geroosterde groenten. In plaats van zwaar belegde broodjes, genoten we van tofu wraps en springrolls van rode kool. Om het af te maken: een grandioos groentesapje in plaats van 0,4 liter fruitsuikers.

Door het gebruik van de gekleurde groenten oogt de presentatie erg aanlokkelijk. Voor de echte ‘wat een boer niet kent, dat eet die niet’-gasten, werden broodjes en minitosti’s geserveerd. Maar wel met humus, brie en ander gezond beleg én met volkorenbrood in plaats van wit brood.

Voor een event met een boodschap

Bij elke aanvraag voor het No Dip-arrangement kijken Catering Lokaal en Coen Bastiaansen naar het type event, het programma en de doelgroep, om zo het beste voedingsarrangement samen te stellen. Zonder snelle suikers die weliswaar voor een energieboost zorgen, maar je daarna futloos in je stoel laten hangen. Een arrangement met enkel energiehoudende gerechten voor een constant energieniveau van het begin tot het einde van het event. Zo houd jij als organisator de gasten scherp en blijft de boodschap het beste hangen. Daar doe je het voor! Daarnaast, door de keuze voor dit arrangement duidelijk aan de gasten te communiceren, geef je een sterk signaal af, wat ze nog eens extra alert maakt.

Catering No Dip-arrangement 3
Catering Lokaal No Dip-arrangement 2