Venues

4+1 redenen waarom Amerpodia vol vertrouwen 2022 in gaat

Het maximale halen uit een pittige tijd

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Waar we een jaar geleden met zijn allen dachten dat we alle maatregelen inmiddels wel vaarwel konden zeggen, kijken we als evenementenbranche alsnog terug op een bewogen periode. Ook locaties hebben het afgelopen jaar zwaar gehad en konden hun passie en kennis niet delen op de manier zoals ze het liefst zouden willen.

Wat geeft het dan extra energie als je een organisatie spreekt die terugkijkend op 2021 de gedachte heeft er sterker uitgekomen te zijn, dan dat ze in januari begonnen. Amerpodia is helemaal klaar om volgend jaar op al hun locaties te gaan rocken met live, hybride en online events. Dennis Scheffers, salesmanager new business, nam ons mee door de 4+1 redenen waarom ze naar 2022 uitkijken.

1) Twee edities van hetzelfde event op één dag

Midden in coronatijd werden 200 sponsoren van IDFA bedankt voor hun steun aan het festival tijdens een Dikke Vrienden Diner. Vanwege de vele inschrijvingen en alsmaar aanscherpende maatregelen werd besloten om het event in twee zalen van Felix Meritis (Concertzaal en Zuilenzaal) onder te brengen waarbij hetzelfde programma tweemaal achter elkaar plaatsvond.

“Het was door de alsmaar wisselende regelgeving enorm snel schakelen in het voortraject. Ook logistiek gezien was het door het gebruik van twee zalen op verschillende verdiepingen een uitdagend event. Alle vraagstukken die we toen voor onszelf moesten beantwoorden, liggen nu als blauwdruk klaar voor toekomstige events.”

IDFA-Dikke-Vrienden-Diner-Foto-Coen-Dijkstra
IDFA-Dikke-Vrienden-Diner-Foto-Coen-Dijkstra
IDFA-Dikke-Vrienden-Diner-Foto-Coen-Dijkstra

2) TV-uitzending in coronatijd

Het RTL Verkiezingsdebat werd live vanuit Felix Meritis uitgezonden. Compleet met corona maatregelen, mediaprotocollen en belangrijke politieke kopstukken was dit een logistieke uitdaging van jewelste.

“Dit was de grootste live mediaproductie in Felix sinds de heropening die live te zien was in miljoenen huiskamers in Nederland. Met extra veel bezoekers door de geldende avondklok, wilden we nog eens extra verzekerd zijn van een geslaagde uitkomst. Het pand werd volledig benut én op de proef gesteld, mede door de technische capaciteit die werd uitgedaagd. Het toonde voor ons wat er op livestreaming-gebied mogelijk is.”

RTL Verkiezingsdebat bij Felix Meritis Amerpodia
RTL Verkiezingsdebat bij Felix Meritis Amerpodia

3) Vampierenthema geeft verrassende twist aan herkenbare locatie

De première van het luisterboek True Blood – een bekende tv-serie over vampieren – vond plaats in De Rode Hoed. Dit monumentale pand is door de grote ruimtes van zichzelf multi-inzetbaar, maar zo’n bijzondere uitstraling als tijdens dit event was nog niet eerder gedaan.

“Het bijzondere aan deze productie is dat het ons nogmaals overtuigde van het feit dat De Rode Hoed echt extreem veelzijdig kan worden ingezet. Door ruimtes op een juiste manier aan te kleden en uit te lichten, tover je een totaal ander soort locatie uit de grond. Dat is de kracht en dat gaan we dankzij dit event nog beter overbrengen komend jaar.”

De première van het luisterboek True Blood bij De Rode Hoed Amerpodia
De première van het luisterboek True Blood bij De Rode Hoed Amerpodia

4) 360 graden uitpakken in Back to the Future

“De knaller van het jaar was voor mij een summerevent in Felix Meritis waarin het thema ‘Back to the Future/ Into outer space’ centraal stond. Het hele pand werd van top tot teen omgetoverd.

Van een check in-balie bij de receptie (inclusief bodyscan) tot een airport lounge in De Zuilenzaal waar men in Aviation-style een presentatie bijwoonde. De Concertzaal werd een groot spaceship met fluoriserende tafels en 360 graden videomapping. Het feest eindigde in De Shaffyzaal waar op een nieuwe planeet, een futuristic jungle, de ‘safe landing’ gevierd kon worden. Dit was voor mij het bewijs dat Felix Meritis het ideale pand is voor thematische corporate events.”

Back-to-the-Future-Into-outer-space-feest-bij-Felix-Meritis-Amerpodia
Back-to-the-Future-Into-outer-space-feest-bij-Felix-Meritis-Amerpodia
Back-to-the-Future-Into-outer-space-feest-bij-Felix-Meritis-Amerpodia
Back-to-the-Future-Into-outer-space-feest-bij-Felix-Meritis-Amerpodia
Back-to-the-Future-Into-outer-space-feest-bij-Felix-Meritis-Amerpodia

5) Door kleinere bezetting verantwoordelijk voor meerdere functies

“Door de maatregelen werden wij helaas genoodzaakt om afscheid te nemen van sommige medewerkers. Hierdoor moest de rest van het team meerdere rollen op zich nemen. Zo heb ik naast alle salesactiviteiten voor de eerste keer in jaren weer diverse producties uitgevoerd. Heel eerlijk; ik vond het geweldig, want ik weet daardoor nog beter wat er allemaal wel en soms ook niet mogelijk is op onze locaties. Dat geldt voor al mijn collega’s die allemaal multi-inzetbaar waren. Die kennis is doorgedrongen op elk niveau binnen de organisatie en neem ik bijvoorbeeld weer mee in gesprekken met geïnteresseerde organisaties.

Wat dat betreft heeft corona er wel voor gezorgd dat we onze locaties nog veel beter kennen en als persoon allemaal beter onderlegd zijn. Dat is een absolute meerwaarde die we bieden voor klanten. Laat ze maar komen dus. We zijn er meer dan klaar voor.”

Beeld: Amerpodia / Coen Dijkstra