Felix Meritis | Amerpodia

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Felix Meritis: een eventlocatie vol inspiratie.

Op zoek naar een locatie vol inspiratie en nieuwe ideeën? Look no further! Het voormalige ‘Huis van de Verlichting’ is er voor de nieuwsgierige geest. Die functie had Felix Meritis al sinds het einde van de 18e eeuw, destijds voor 40 leden van Het Genootschap die hun kennis deelden met lieden uit de handel, architectuur, kunst, wetenschap en astronomie.

In de afgelopen drie jaar is Felix Meritis in haar luister hersteld met een heldere blik op de oorsprong van dit pand aan de Keizersgracht in Amsterdam; dus nog altijd voor de geïnteresseerden onder ons!

De vele eventruimtes van Felix Meritis

Achter een imposant entree aan de Keizersgracht vind je het voorhuis met daarboven de Zuilenzaal, de Tekenzaal en de Felix Foyer met een gave bar en lounge. In het midden van het gebouw verbindt het stoere trappenhuis het voor- aan het achterhuis waar je de Concertzaal, Koepelzaal, Shaffyzaal, Sterrenzaal en het Observatorium vindt.

Op de begane grond is Restaurant Felix gevestigd, niet in de laatste plaats spraakmakend vanwege de chef de cuisine: Floris van Straalen. Het voormalige portiershuis is nu een intieme ruimte voor private dining, waarvandaan je met je gezelschap zo naar het balkon van de Concertzaal wandelt; over de routing en akoestiek is extreem goed nagedacht!

NATHANREINDS-Industributie-Talkshow-kijkje achter de schermen Felix Meritis (alleen bij artikel 25-2-21 gebruiken)

Bijeenkomsten in de breedste zin van het woord

Bart Zuidam, teamleider Sales & Events bij Amerpodia: “Het eventteam is heel dankbaar dat we hier special en social events, diners, feesten, congressen, seminars, festivals en educationals mogen organiseren tot 1.000 man. Bijeenkomsten in de breedste zin van het woord. Dat kan dus evengoed een rauwe fotoshoot zijn in het trappenhuis of een banqueting in de voormalige portierswoning met een signature dish van Restaurant Felix.”

Event Inspiration - Concertzaal bij Felix Meritis tijdens een diner van Restaurant Felix
Felix Meritis - lounge - stoelen
Teekenzaal - Felix Meritis

Event-, inhoudelijk en productioneel partner ineen

De event professionals zijn de inhoudelijk partners voor opdrachtgevers. Logisch ook: zij kennen vanuit de culturele programmering het sprekerslandschap en zijn bekend met succesvolle gespreksvormen. De opdrachtgever krijgt daarom, nadat alles op hoofdlijnen bekend is, een producer voor een verdiepingsslag op inhoud, aankleding, techniek en catering. Wat ook meteen wel ontspannen voelt, want alles is in eigen huis en beheer – zelfs hostessen en een hotelservice! Het enige wat nog even ‘buiten’ gehaald moet worden zijn de bloemen.

Holy ground!

Op de ‘bijna’ heilige grond van Felix Meritis hebben niet alleen sterren van Nederlandse bodem zoals Ramses Shaffy en Liesbeth List hun eerste artistieke stappen gezet. Ook Napoleon Bonaparte schijnt er wat danspassen te hebben weggegeven samen met zijn vrouw Marie Louise, tijdens een groot bal in de Concertzaal. “Hoewel er wilde verhalen zijn, is het een feit dat het pand een drukkerij huisvestte en als hoofdkwartier diende voor Communistische Partij Nederland (CPN) dat in 1956 bestormd werd tijdens drie dagen durende rellen in een explosie van communistenhaat.”

De jaren erna werd het een stuk rustiger en vredelievender in Felix Meritis; van de provo’s naar de creatieve en vrije jaren die volgden met een sterk inhoudelijk en cultureel programma dat werd aangeboden; films, lezingen, en ja, ook events! Om die ingrediënten te behouden besloot Amerborgh te investeren in het pand en voldoen de faciliteiten nu op alle fronten aan de huidige eisen en tijdsgeest. “De architectuur en de samenstelling van dit pand zijn zo ontzettend interessant en markant dat we daar niets aan hebben veranderd,” legt Bart uit.  

Amerpodia Felix Meritis vooraanzicht met gracht

Wij weten het zeker; hier moet je geweest zijn

Laat je verrassen in dit imposante gebouw van naam & faam dat vanaf de Keizersgracht reikt tot aan de Prinsengracht. Want wij geloven oprecht dat je – als je tenminste een beetje nieuwsgierig bent – hier geïnspireerd zult raken! Ook voor online en hybride events ben je bij Felix Meritis aan het juiste adres!

Beeld: Amerpodia Felix Meritis

ZALEN (6)
Husly Lounge
 • Oppervlakte 180m2
129
Concertzaal
 • Oppervlakte 231m2
120
160
300
400
Zuilenzaal
 • Oppervlakte 205m2
120
70
150
200
Shaffyzaal
 • Oppervlakte 220m2
80
100
150
200
Teekenzaal
 • Oppervlakte 200m2
80
70
135
135
Koepelzaal en Sterrenzaal
 • Oppervlakte 157m2
60
100
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • Evenementenlocatie voor alle soorten en maten events
 • Monumentaal pand met een rijke geschiedenis in hartje Amsterdam
 • Sterke partner op zowel inhoud, vorm als productie
 • Onder de vlag van Amerpodia is alles in huis, zelfs een hotelservice!

Eigenschappen

 • Ligging
  Aan het water In het stadscentrum
 • Bereikbaarheid
  Bereikbaar per openbaar vervoer Nabij luchthaven Nabij snelweg Nabij treinstation
 • Faciliteiten
  Binnenruimte Catering Restaurant
 • Geschikt voor
  Bedrijfsborrel Bedrijfsfeest Beurs & Expositie Brainstormsessie Congres Diner Fotoshoot Gala & Awardshow Kick-off Productpresentatie Relatie Evenement Training Vergadering Workshop

Locatie Felix Meritis | Amerpodia

Artikelen over Felix Meritis | Amerpodia

Branchenieuws van Felix Meritis | Amerpodia

 • Pepijn Kuyper (Amerpodia) - foto Andreas Terlaak

  Pepijn Kuyper nieuwe directeur bij Amerpodia

  20 januari 2023