“Wij richten onze pijlen op Mysteryland” (Rosanne Janmaat, ID&T)

Een gesprek over kansen en vertrouwen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Rosanne Janmaat ID&T

De pilot events in Ziggo Dome werden mede georganiseerd door ID&T. Als vooraanstaand organisator van prachtige events zijn zij, net als velen, hard geraakt afgelopen jaar.

Rosanne Janmaat, COO bij ID&T, was op de pilot events aanwezig. Wij vroegen haar hoe afgelopen jaar is verlopen en hoe de toekomst van de events er volgens haar uitziet.

ID&T online event Mysteryland dj booth op het water

Wat halen jullie vanuit ID&T uit de test-events?

“Ons team is betrokken bij de muziekgerelateerde test-evenementen. We staan al een jaar stil, dus dan ga je alle mogelijke opties bekijken die er eventueel voor kunnen zorgen dat we weer aan kunnen. Ik ben blij dat we ons als branche hebben verenigd en de test evenementen kunnen uitvoeren. Hopelijk vormen deze de sleutel naar langzaam weer open. Afgelopen week hebben we daarvoor ook het Nationaal Evenementenplan gelanceerd. Daarin bouwen we op naar 1 juli, ons streven is om na die datum de beperkende anderhalve meter afstand te kunnen loslaten.”

Die datum is ook als ijkpunt genomen voor de garantieregeling. Wat voor invloed heeft die komst op jullie festivals deze zomer?

“De overheid heeft hier een mooi bedrag voor beschikbaar gesteld, maar eind deze week horen we waarschijnlijk pas welke criteria hiervoor worden gehanteerd. Wij vinden het als organisator voorbarig dat er partijen zijn die er al vanuit gaan dat ze hier beroep op kunnen doen.”

ID&T Mysteryland Rode Hart luchtballon
ID&T Mysteryland Online Event dj booth op het water
ID&T virtual event met vuurwerk

Hoe gaan jullie om met de events die op jullie kalender staan?

“Wij hebben van elk groot evenement de deadlines op papier gezet om te bepalen wat de uiterste data zijn om een GO of NO GO te geven. Dat zit hem vooral in de vraag ‘wanneer worden er echt grote kosten gemaakt voor marketing en productie?’. Voor Defqon.1 lag die deadline in februari, dus die hebben we helaas moeten verplaatsen naar 2022 omdat het te risicovol was. Wij richten onze pijlen op Mysteryland dat eind augustus gepland is. De deadline voor dat event ligt rond mei.”

Er zijn vanuit ID&T Group afgelopen jaar diverse initiatieven gelanceerd. Gaan jullie daar mee verder?

“De online initiatieven zoals Defqon.1 at Home, Sensation en Awakenings waren zeer leuk om te doen. Het zal geen vervanger van de ‘live’ ervaring zijn, maar we gaan, gezien de reacties van bezoekers, wel door met online mogelijkheden. Er zit iets gaafs in de pijplijn, maar daar kan ik nu nog niet te veel over zeggen.

Ook hebben we camping Tijdloos gelanceerd, een blijvend initiatief. Daarnaast zijn er nog twee initiatieven die we willen gaan lanceren die binnen de corona-maatregelen mogelijk zijn. De één heeft betrekking op housemuziek en de ander richt zich meer op  breder entertainment. Net als bij Tijdloos zijn het plannen die horen bij de bredere bedrijfsstrategie van ID&T en waar al een tijd op gebroed wordt.

Ik ben gigantisch trots op mijn collega’s, die ondanks alle geldende restricties overlopen van creatieve ideeën. En dat we blijkbaar een aandeelhouder hebben die gelooft in onze plannen en het risico durft te nemen.”

Camping Tijdloos ID&T luchtfoto
ID&T Camping Tijdloos optreden Djembe groep

Normaal komt een groot deel van jullie bezoekers uit het buitenland. Hoe kijken jullie daar strategisch naar voor de komende events?

“Met die vraag stoeien wij deze tijd ook veel. Wij gaan er vanuit dat op het moment dat reizen mogelijk wordt gemaakt, onze bezoekers naar onze festivals kunnen komen. Als we kijken naar de kaarten die voor Mysteryland 2021 worden verkocht, dan worden die ook gretig verkocht aan bezoekers uit het buitenland. Dus in die zin zien we geen dip in het vertrouwen. Mochten bezoekers uiteindelijk om restricties niet kunnen komen, dan kijken we uiteraard met hen naar een oplossing.”

Hoe waarborg je de veiligheid straks op een event?

“Zolang als het nodig is willen we echt aansturen op het tonen van een vaccinatiebewijs of een negatieve sneltest. In december hebben we samen met Fieldlab Evenementen en met de Alliantie van Evenementenbouwers geholpen aan de bouw van de app IDA. Op basis van blockchain-technologie kan deze app aantonen of je negatief getest bent danwel gevaccineerd, in het bezit bent van een ticket en de privacy van gegevens worden gewaarborgd.

Het Ministerie van VWS heeft de app CoronaCheck geselecteerd. Deze app wordt tijdens de twee festivals van Fieldlab getest. Vooralsnog mikken wij echt op de IDA-app. Maar mocht de overheid eisen dat organisatoren met de CoronaCheck werken, dan doen we dat uiteraard. Mits de overheid niet eist dat enkel met de door hen gekozen app gewerkt wordt.”

ID&T Virtual Event

Wanneer zijn voor jou de testevents geslaagd?

“Die zijn, tot hoever ze nu zijn verlopen, al geslaagd. Neem alleen al de jubelstemming die ik bij mijzelf en onze bezoekers ervaarde toen ik mij in Amsterdam moest laten testen voorafgaand aan het test-event vorige week in de Ziggo Dome. Tijdens het event ben je er eigenlijk zeker van dat niemand corona heeft en je dus in een veilige omgeving staat. Er zijn mensen vooraf wel positief getest en die zijn er dan ook uitgefilterd en waren niet aanwezig.”

Beeld: ID&T/ The Media Nanny