Food & Drinks

The Food Line-up toont daadkracht met sterk manifest voor eventcatering

Tien jaar kennis gebundeld voor smaakvolle toekomst

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

In 2012 begon The Food Line-up met de visie dat niet alleen artiesten, maar ook food op de programmering van festivals zou moeten staan. Binnen vier jaar was het festivallandschap getransformeerd en werd het tijd het succes voort te zetten als cateraar bij zakelijke evenementen. Daarbij pakt The Food Line-up catering net even anders aan. Zij werken met een uniek netwerk van ruim 100 zelfstandige chefs, smaakmakers en food pioniers. Zo kunnen ze snel innoveren en voor ieder event het ultieme menu samenstellen.

Inmiddels bestaat het bedrijf tien jaar en heeft ze in de afgelopen jaren bewezen een voorloper te zijn als het gaat om duurzame catering. Tijdens het jubileumfeest vorige week werd dat nog eens benadrukt met een gelanceerd manifest en daaraan gekoppelde culinaire invulling. Wij spraken algemeen directeur Willem Treep over de #thenextdecade in eventcatering.

Passie voor good food

Als The Food Line-up zich ergens hard voor maakt, dan is het wel haar verantwoordelijkheid om gasten bekend te maken met een beter en gezonder voedselsysteem. Niet voor niets ontvangt zij als eerste cateraar in Europa het ‘B Corp’-certificaat. Hierdoor committeert het bedrijf zich om elke dag te werken om de duurzame doelstellingen te behalen. Oftewel een inclusieve en duurzame economie met minder ongelijkheid, minder armoede, een beter milieu, sterkere gemeenschappen en hoogwaardige banen. Een betere wereld dus!

The Food Line-up gerechten
The Food Line-up bar tijdens feestavond
The Food Line-up Kitchen Crossovers
The Food Line-up bord met letters Plantastic
The Food Line-up bediening met champagneglazen
The Food Line-up dennen gin
The Food Line-up gerecht tijdens diner

Game changing catering

De covid-periode gaf de organisatie – met het jubileum in het vooruitzicht – de mogelijkheid goed na te denken over de toekomst. Wat daaruit kwam is ‘game changing catering’ (als ze dat al niet deden, laten we eerlijk zijn!). Er is een manifest ontwikkeld waarin vier duurzame ambities zijn verankerd:

  1. Zoveel mogelijk gebruik van lokaal vakmanschap
  2. Transitie van dierlijke (naar 70%) plantaardige eiwitten
  3. Focus op beperken van waste door genoeg te serveren en innovatieve producten op basis van reststromen
  4. Ontdekken van nieuwe keukens, bewegingen, innovaties en nieuwe samenwerkingen binnen haar eigen chefs netwerk.

Pijlers die door The Food Line-up als noodzakelijke kernwaarden worden gezien om gasten verantwoord te laten genieten van de heerlijkste gerechten. Daarmee loopt dit bedrijf onzes inziens voorop op het gebied van duurzaamheid en kan ze hopelijk andere cateraars inspireren hun eigen duurzame ambities te creëren.

10 jaar The Food Line-up_Westergas_Showcase_Feestavond_Tastemonials_Lof der Zoetheid_Stranddag (1)
10 jaar The Food Line-up_Westergas_Showcase_Feestavond_No Wasteland_Snack with Benefits_maisribs
10 jaar The Food Line-up_Westergas_Showcase_Feestavond_Plantastic_Gilbert Kolff_ Open raviolo (1)

Geniaal lekker

Maar ben niet bang dat met deze visie het eten een geitenwollen sokken-karakter én smaak krijgt. Hell no! The Food Line-up is een ster in het creëren van geniaal lekker food, waarbij je zowel van de smaak als van de presentatie gaat smullen!

En laten evenementen nou dé plek zijn om te experimenteren en samen met (nieuwe) opdrachtgevers het verschil te maken, omdat dit een plek is die maximaal een aantal dagen loopt. Een sterke gedachte; hopelijk inspireert het anderen in de branche om duurzame initiatieven te testen op evenementen!

Dat The Food Line-up hier een kei in is, bewezen ze in het afgelopen decennium op tal van zakelijke evenementen, maar ze legden de lat nog eens dubbel zo hoog tijdens hun eigen #thenextdecade event waarin ze een ‘voorproefje’ gaven van wat gasten vanaf nu kunnen verwachten. En dat is waanzinnig creatief en vooral ‘beestachtig’ lekker!

Whose ready for the next decade? Zet samen met The Food Line-up je tanden in de toekomst!

Beeld: The Food Line-up