LIFFIN zit er lekker in met ‘festivalcamping zonder festival’

Van lege agenda naar nieuw businessmodel

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Toen alle grote festivals aan het begin van het jaar ineens afgelast werden, moest ook tentenbedrijf LIFFIN het over een andere boeg gooien. Geen slaapaccommodaties voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort, het EK 2020, festival Defqon.1 en events in Azië en de VS.

Benjamin Besselsen, ondernemer en oprichter van tentenbedrijf LIFFIN besloot een ‘festivalcamping zonder festival’ te beginnen. Een plan dat levensvatbaar is voor de langere termijn voor zowel consumenten als voor zakelijke events.

Liffin natuurlijk glamping tent met 4 bedden en zitje
Liffin ingerichte tent met bed en keuken
Bbq in de vorm van een stier
Natuurlijk Glamping Liffin tent met slaapcompartimenten
Vlonder voor tent bij Natuurlijk Glamping

Nederlandse camping met ‘canvas hotelkamers’

In maart werd de agenda van LIFFIN leeg geveegd. In de eerste plaats tot eind juni en uiteindelijk tot eind september. Met een magazijn vol tenten moest LIFFIN snel met nieuwe ideeën komen. LIFFIN besloot de luxe Diamond Suite, een tiny house die speciaal ontwikkeld was voor het festival Tomorrowland, aan vakantieparken te verkopen. Dit tiny house is ook zeer geschikt om bij hotels te plaatsen als verblijfplek in de natuur of als brainstorm- of vergaderruimte. Ook voor pop-upcampings als Tijdloos en Kallumaan werden tenten geleverd om aan de sterke vraag van binnenlandse vakanties te voldoen.

Dit smaakte naar meer. LIFFIN vond een locatie in Zeewolde, en samen met partners Sightline en Garden Party zette ze er een restaurant en tenten neer: Natuurlijk Glamping. Er werd alles aan gedaan om de ervaring niet ‘standaard’ te maken. De tenten werden ingericht als een soort ‘canvas hotelkamers’, met een comfortabel bed, strandstoelen voor de deur, minbar voor de nodige versnaperingen, een stroompunt (heel fijn!) en veel ruimte om te bewegen. Ook het restaurant van 20 x 40 meter met groot overdekt terras sprak tot de verbeelding.

Natuurlijk glamping kampvuur
Natuurlijk Glamping tent met vlonder ervoor
Natuurlijk Glamping met twee bedden en zitje
Natuurlijk Glamping tent met twee stoelen ervoor en twee bedden in de tent
Natuurlijk Glamping tent met open tentzeil

Inzetbaar voor business events

Niet enkel voor consumenten is zo’n ‘sterrencamping’ interessant. Hoe leuk is het namelijk om juist in deze tijd, waarin veel vanuit huis wordt gewerkt, weer met je team bij elkaar te komen voor verbinding, teambuilding en de nodige inhoud tijdens een festival?

Van een dagvullend programma met ruimte voor presentaties en vergaderingen tot teambuildingactiviteiten; het kan er echt allemaal. Dit jaar boden zij accommodaties voor totaal 180 gasten, maar volgend jaar wordt dat zeker verdubbeld.  Natuurlijk Glamping in Zeewolde heeft vorige week haar tentdoeken tijdelijk gesloten, om er volgend jaar april weer als de kippen bij te zijn. Verdubbeld in grootte en met nog meer intiemere plekken in het restaurant, zodat het voor meetings nog interessanter wordt.

Kan je niet wachten tot 2021 of wil je juist gaan voor een herfst- of wintervariant op een locatie naar keuze? Zolang de tentharingen in de grond kunnen, kan er met Natuurlijk Glamping een unieke ervaring gecreëerd worden. Ga jij in de frisse buitenlucht (nu extra belangrijk!) een coronaproof event organiseren?  LIFFIN the good (corporate) life… live natuurlijk!

Kruiwagen met dranken in ijs
Restaurant op camping Natuurlijk Glamping

Beeld: LIFFIN