Een knap staaltje interactieve festivalkunst als DJ stage

Deze zeppelin, uit de vloot van Atelier RD, maakt indruk op festivalbezoekers én DJ

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Meet the Byron - schip - dj - vuur

Een indrukwekkende, in het oog springende en onverwachte installatie. Kijk naar de nieuwste creatie van Atelier RD (Rust ‘n Dust) en superlatieven schieten waarschijnlijk tekort. Meet: the Byron, een zeppelin die dienst doet als DJ stage en dan wel de tofste in zijn soort. Circulair kunstenaar en eigenaar van het atelier, Ronald Duikersloot, bouwde in opdracht van Dockyard deze interactieve festivalinstallatie.

Een lust voor het oog van de doorgewinterde festivalbezoeker, een feestje om te betreden voor degene die het feestje gaat maken.

Meet the Byron - dj - schip -djset

Avontuurlijk en duurzaam stage design

De Byron bestaat uit twee onderdelen; de zeppelin en de ‘bak’. Een geweldige vorm van co-creatie tussen Xtreme (specialist in inflatables) en Duikersloot. “Ik vind uitdaging in de creatie van interactieve festivalinstallaties, omdat ik geloof dat het festivals en events echt naar een next level tilt. Ik werk hiervoor altijd zoveel mogelijk met gerecyclede materialen. Dockyard zocht voor hun events een nieuwe stage en wilde graag een zeppelin.” Duikersloot pakte een oude visserskot en maakte er een ware steampunk-creatie van, geinspireerd op de avonturen van Baron van Münchhausen. Het getuigt van visie, lef en creativiteit ten top!

DJ Stage booth Dockyard Mystic Garden Ronald Duikersloot
DJ Stage booth Dockyard Mystic Garden Ronald Duikersloot © TK Photography
DJ Stage booth Dockyard Mystic Garden Ronald Duikersloot

Tot in de kleinste details

De creaties van Duikersloot zijn de perfecte combinatie van strenge veiligheidseisen, internationale wensen en de kleinste details. Veiligheid staat buiten kijf, het zijn de toevoegingen die het zo uniek maken. “De Byron voldoet aan de wensen van en gebruiksgemakken voor de grote der aarden onder de DJ’s, dit zijn tenslotte ook de relaties van Dockyards en degene die de stage betreden.” Met hen in gedachte zijn ook tal van kleine, toffe details toegevoegd. “In het vooronder (van de visserskot) vinden ze een schatkist; gevoerd, bekleed en gevuld met champagne! Van epoxy is een levensgrote landkaart toegevoegd. Het zijn de details die het publiek niet eens ziet, maar die het voor de DJ echt een feestje maken om daar te staan. Ik geloof dat als hun werkplek ultiem is, zij ook een nog betere energie op het publiek overbrengen.”

Bewonder de Byron

Misschien heb je ‘m al wel gezien tijdens ADE 2019, toen Dockyard Festival en Mystic Garden hun krachten bundelden. Nu is-ie op het terrein van Dockyard Festival in Haven Park Amsterdam te bewonderen! De creatie is weliswaar in opdracht van Dockyard gemaakt, maar in overleg beschikbaar voor andere events. Het was een van de voorwaarden die Duikersloot stelde – zijn creaties zijn tenslotte bedoeld om de wereld van events nog beter te maken! “Het is een flinke jongen, maar de Byron kan op een dieplader vervoerd worden en voor andere festivals en events worden ingezet.” Niets is onmogelijk. 

Zeker niet wanneer je met creatief talent Ronald Duikersloot werkt, aldus de bescheiden mening van de redactie.

Beeld: Ronald Donkersloot en Dockyard