Een potje poolen wordt nooit meer hetzelfde dankzij ‘iPool, The AR Game’

Verander de biljarttafel in een spelcomputer

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wie is er niet groot mee geworden? Menig tiener heeft met vrienden rondom de pooltafel gehangen en ‘het spelletje’ gespeeld. Waar de meesten het na enkele avonden wel voor gezien houden, zijn er ook die zich na jaren trainen een echte pool-ster (oeps, onbedoelde kerstwoordgrap) mogen noemen.

Maar hoe krijgt je als sportbond KNBB de jongeren weer aan de tafel? Door een e-sport-variant te lanceren. Dat gebeurde begin december, met goed nieuws voor de evenementenbranche, want deze interactieve pooltafel is via de bond te huur!

iPool AR game van bovenaf
iPool the AR game logo

Interactieve side-entertainment

Wat is iPool precies? Door toepassing van AR projectie en scanning kunnen met iPool interactieve games op een pooltafel worden gespeeld. Daarnaast kan de pooltafel door deze tool worden ingezet voor digitale presentaties. Lekker handig op anderhalve meter van elkaar om de tafel heen vergaderen! Ook handig; je hoeft dus niet de pooltafel zelf te huren, maar enkel het systeem wat voor de interactiviteit zorgt.

We vinden het heel slim dat KNBB deze innovatie inzet om de sport aantrekkelijker te maken, maar we vinden het nog slimmer dat we het ook in onze branche kunnen inzetten. Het is weer eens wat anders dan een tafelvoetbaltafel of race-simulator op een personeelsfeest. Daarnaast is iPool uitermate geschikt om foto’s, logo’s of andere branding toe te passen. Ideaal dus ook als eyecatcher op bijvoorbeeld een beurs.

Beeld: KNBB, iPool