7x welkom in de wereld van Virtual Reality

Het digitale eventlandschap

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Nu er veel grote veranderingen plaatsvinden in de wereld van events, wordt er volop gekeken naar nieuwe, innovatieve mogelijkheden. Virtual Reality (VR) is hier een goed voorbeeld van. De potentie is enorm en het kan op verschillende niveaus toegepast worden. Samen met Jan Verwoerd van 360fabriek en Nick van Breda ontdekten wij de wonderlijke wereld van VR.

VR gaat veel verder dan een bril op je hoofd zetten en om je heen kijken. Hier een greep uit de eindeloze mogelijkheden!

Glue

Een platform dat op zakelijk niveau voor grote bedrijven ingezet kan worden. Je krijgt de mogelijkheid om rond te lopen in een speciaal gecreëerde omgeving die eenvoudig aan te passen is. Grote bedrijven als KLM maken al gebruik van Glue en het is dus een in de praktijk bewezen succes.

MeetInVR

Voor een meeting hoef je niet meer met alle gegadigden om tafel te gaan zitten, want MeetInVR biedt uitkomst. Met dit platform is het mogelijk om te vergaderen en presentaties te houden in een 3D omgeving waar je gemakkelijk eigen foto’s, powerpoints en meer in kwijt kunt. Dit is niet alleen interessant voor zakelijke meetings, maar bijvoorbeeld ook voor kleine workshops. Gegarandeerd een nieuwe beleving!

Virbela

Virbela is eigenlijk geen platform meer, maar een virtueel eventdorp: ideaal voor grote evenementen! Je verandert tijdelijk in een avatar en loopt in een online wereld door verschillende zalen waar van alles mogelijk is. Dit platform is ideaal voor events met seminars en lezingen, maar kan ook ingezet worden als bijvoorbeeld een kleiner, virtueel festivalterrein. Kortom; mogelijkheden genoeg!

Altspace

Zin in een gitaarles, kookworkshop of meditatie? Kies dan voor Altspace. Dit platform maakt het mogelijk om creatieve bezigheden op een online manier te beleven; en dat allemaal vanuit je eigen woonkamer!

Engage

Ben je al helemaal verkocht aan Virtual Reality en wil je het naar de next level tillen? Dan is Engage het platform waar je naar op zoek bent. Dit is een uitgebreid en geavanceerd VR platform. De prijzen liggen behoorlijk hoog, maar daar krijg je dan ook echt wat voor terug!

Ozone Universe

Ozone Universe is hét bewijs dat VR op vele manieren inzetbaar is: het kan gebruikt worden voor presentaties en workshops, maar kan ook ingezet worden op een online festival. De succesvolle, virtuele versie van het festival Burning Man 2020 heeft op dit platform plaatsgevonden. Kortom; voor een breed inzetbaar VR platform zit je bij Ozone Universe wel goed.

Wave

Last but not least; Wave. Als je nog geen alternatief kent voor de grote, spectaculaire concerten die we allemaal zo erg missen, moet je eens kennismaken met Wave. In dit platform wordt het mogelijk gemaakt om te genieten van interactieve en meeslepende concerten. Natuurlijk, het is niet hetzelfde als live een concert bijwonen, maar het is via dit platform wél mogelijk om dichtbij een live ervaring te komen. Grote artiesten als The Weeknd en John Legend hebben al opgetreden in Wave.

Een klein extraatje

Niet zozeer voor jouw volgende event, maar wel inspirerend: Fortnite. Fortnite? Ja, Fortnite! Concerten en gamen is niet een combinatie die je als eerst te binnen schiet, maar dit jaar is bewezen dat dit een zeer succesvolle samenvoeging kan zijn. Een 3D optreden van Travis Scott in de zeer populaire game zorgde voor miljoenen bezoekers. Door met je character door de game te lopen, kon je een spektakel bijwonen vanaf je Xbox of Playstation.

Je ziet dat VR zich in rap tempo aan het ontwikkelen is. Nu online beleving steeds belangrijker wordt in de eventwereld, is VR een concept waar we nog heel veel plezier aan kunnen gaan beleven!

Beeld: Laurens Derks