Next level interactie: online én hybride realtime XL Pong spelen

Digital Physical Pong doorbreekt de online grenzen van verbinding

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Scherm Digital_Physical_Pong spel op event waarbij bezoekers en online bezoekers een spel samen kunnen doen tijdens een hyrbide event

Vorig jaar schreven we al over de waanzinnig toffe interactieve installaties die Thijs Eerens onder de noemer Games-XL maakt. Stuk voor stuk creatieve en technologische bedenksels waar bezoekers van festivals en events gretig gebruik van maken. Maar wat doe je nu de focus op online en straks ook hybride events komt te liggen?

Laat dat maar aan Thijs over. De ‘in normale tijd’ fysiek op een event aanwezige Physical Pong heeft namelijk een aanpassing gekregen, waardoor het voor gasten mogelijk is om de game realtime te spelen, of ze nou thuis of op het event zijn. Dat is nog eens verbinden met zowel de online als offline omgeving!

Vanuit huis game spelen met hybride bezoeker

Hoe het technische werkt gaat ons de pet te boven, maar het resultaat is indrukwekkend te noemen. De fysieke locatie van de Physical Pong is standaard in Thijs zijn loods, maar dat kan net zo goed voor de ingang van jouw organisatie, in een winkelcentrum of op het hybride event zijn. Sterker nog, dat is veel gaver!

De spelers bedienen de Pong paddle met hun armen. Armen omhoog is paddle omhoog, armen omlaag is paddle omlaag. De camera van jouw laptop of fysieke camera op een locatie registreert jouw bewegingen en zet de paddles meteen in beweging.

Scherm van spel Digital_Physical_Pong tijdens event in de buitenlucht
Physical Pong spel digitaal tijdens hybride event battle tussen bezoeker en iemand online-
Scherm met ledverlichting tijdens spelletje Digital_Physical_Pong
Physical Pong spel digitaal tijdens hybride event battle tussen bezoeker en iemand online

Op deze manier kan je online gasten in een pauze-moment met elkaar laten gamen. Dat is nog eens iets anders dan die één op één chats. Nog toffer vinden wij het als je een online kijker een game laat spelen tegen een gast die op het hybride event aanwezig is. Zo versmelten doelgroepen en wordt een optimale beleving toegevoegd!

Het is zelfs mogelijk om met meerdere spelers tegelijkertijd de game te spelen; de gemiddelde beweging wordt geregistreerd. Nu nog even lastig in verband met de anderhalve meter afstand, maar hopelijk snel een toffe toevoeging voor nog meer teamspirit en interactie.

Beeld: Games-XL