Eventplatform biedt overzicht van de aangescherpte maatregelen

De nieuwe (en strengere) coronaregels

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Op 29 september heeft de overheid wederom nieuwe maatregelen aangekondigd. Een strengere aanpak is nodig, dus is er het een en ander veranderd in de regels. Wat dit voor invloed heeft op zakelijke events, maakt Eventplatform duidelijk in dit document: ‘Maatregelen zakelijke bijeenkomsten per 29 september’

In dit document wordt verschil gemaakt tussen binnen en buiten, een verduidelijking over gezelschappen en al de uitzonderingen die van toepassing zijn. Daarnaast zijn ook aan deze uitzonderingen enkele voorwaarden verbonden.

Deze notitie heeft niet de intentie allesomvattend te zijn. Raadpleeg daarom altijd de noodverordening van de regio waar het evenement plaatsvindt voor verdere toelichting, definities van de gebruikte termen en eventuele bijzonderheden.

Raadpleeg daarnaast het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten van Eventplatform voor hulp bij het implementeren van de wetgeving en richtlijnen.

Zakelijke samenkomst

Bijeenkomsten binnen zijn mogelijk tot 30 bezoekers. Dit geldt per zelfstandige ruimte — exclusief personeel — mits het niet om een ‘gezelschap’ gaat.

Bijeenkomsten buiten zijn ook mogelijk, hier zijn tot 40 bezoekers welkom (exclusief personeel, mits geen ‘gezelschap’).

Het is verboden in een ‘gezelschap’ van meer dan 4 personen samen te komen. Er is sprake van een gezelschap als de personen bij elkaar horen vanuit oogpunt van de relatie (familie, vriendengroep of collega’s), of de aard van de gelegenheid  (bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardagsfeest).

Uitzonderingen

  1. Samenkomsten in een gebouw die noodzakelijk zijn voor de continuering van de  dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties met maximaal honderd personen per zelfstandige ruimte
  2. Samenkomsten in het kader van educatieve activiteiten
  3. Cultuur-, kunst- en andere georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar
  4. Samenkomsten in een eet- en drinkgelegenheid in een hotel (mits de gasten allen hotelgasten zijn)
  5. Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom (beurs, expositie, etc.).
  6. Samenkomsten in gebouwen van groot belang voor de regio kunnen ontheffing krijgen op de beperking van maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte

Voorwaarden bij de uitzonderingen

Binnen is het verplicht om te placeren en bij meer dan 100 gasten ook registreren en een gezondheidscheck.

Buiten moet je bij meer dan 250 gasten placeren, registreren en een gezondheidscheck afnemen.

In de doorstroom binnen en buiten bepaalt de veiligheidsregio het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd mag worden toegelaten en is een reservering per tijdvak verplicht. Deze voorwaarden gaan in per 5 oktober.