Eventplatform keek in detail naar de nieuwe overheidsmaatregelen

Wees gerust, veel events kunnen nog steeds plaatsvinden

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Vergrootglas bekijkt toetsenbord

Na de persconferentie afgelopen vrijdag is enige onduidelijkheid ontstaan over de organisatie van bijeenkomsten. Check het document Bijeenkomsten organiseren na de persconferentie van 18 sept waarmee Eventplatform tracht meer inzicht te geven in de huidige stand van zaken.

Ze maken hierbij onderscheid tussen bijeenkomsten binnen en buiten, het aantal gasten en de aanvullende maatregelen per 20 september voor de veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, HollandsMidden, Kennemerland en Utrecht.

Deze notitie heeft niet de intentie allesomvattend te zijn. Raadpleeg daarom altijd de noodverordening van de regio waar het evenement plaatsvindt voor verdere toelichting, definities van de gebruikte termen en eventuele bijzonderheden.

Raadpleeg daarnaast het Protocol voor zakelijke bijeenkomsten van Eventplatform voor hulp bij het implementeren van de wetgeving en richtlijnen.

Zakelijke samenkomst

Is het een samenkomst die nodig is voor de uitoefening van beroep of bedrijf? Dit moet strikt worden uitgelegd. Een bedrijfsborrel of bedrijfsfeest valt hier niet onder. Een vergadering of congres valt hier doorgaans wel onder.

Toegestaan

  • Alle samenkomsten van 50 personen of minder.
  • Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid met een horecavergunning van 50 of meer personen (vergadering, congres, etc.). Hiervoor geldt geen meldplicht.  
  • Zakelijke samenkomsten in een gelegenheid zonder horecavergunning van 50 of meer personen (training, product presentatie, etc.). Let op! Hiervoor geldt wel een meldplicht. Als de samenkomst ‘noodzakelijk is voor de continuering van de dagelijkse werkzaamheden van bedrijf/instelling’ geldt deze pas bij 100+ personen.

Niet toegestaan

  • Niet zakelijke samenkomsten van 50+ personen (borrel, feest, jubilea etc.).

Uitzondering

  • Samenkomsten waarbij sprake is van doorstroom. (beurs, expositie etc.)

Disclaimer

  1. Dit is een sterk versimpelde weergave van de betreffende artikelen uit de noodverordening, toegespitst op de situaties waar professionals in de zakelijke evenementenbranche doorgaans het meeste mee te maken hebben. Raadpleeg de toepasselijke noodverordening voor een volledig overzicht.
  2. Dit is de visie van het G14 & EventPlatform Nederland. De visie van derden kan afwijken. Absolute zekerheid kan enkel bij de bevoegde veiligheidsregio worden verkregen.

Tip van G14

Wil je geen risico lopen? Meld je evenement altijd aan bij de voorzitter van de veiligheidsregio als het meer dan 50 personen betreft. Het is een kleine moeite en zo heb jij je als professional altijd maximaal ingezet om de veiligheid van je deelnemers te garanderen. Ook al is dit volgens de richtlijn niet noodzakelijk.