Venues

TIvoliVredenburg had het tijdens medewerkersdag 2000x Groots voor Elkaar

“Op deze locatie denken ze echt met je mee”

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Twee weken geleden vond de medewerkersdag van scholengroep PCOU Willibrord plaats. Zo’n 2.000 docenten en leerkrachten uit het primair en voortgezet onderwijs kwamen bijeen in TivoliVredenburg voor een dag boordevol ontmoetingen, blije gezichten, goede gesprekken en inspirerende activiteiten.

Wij gingen in gesprek met Karen Titulaer, eigenaar van Buro Bombarie, die voor de scholengroep de organisatie voor haar rekening nam. Benieuwd hoe dit event verliep?

Hoe kwam PCOU Willibrord bij jou terecht?

“Ik ben congres organisator, specifiek in en voor het onderwijs. Ik ben er lang geleden in gerold en nooit meer weggegaan. Zodoende word ik door veel schoolbesturen gevraagd voor de organisatie, zo ook door PCOU.”

PCOU-Willibrord-presentatie-met-Kluun-op-podium-TivoliVredenburg

Wat maakt deze sector zo bijzonder?

“Het is geen rijke, maar wel een kritische sector. Men vindt dat het geld goed moet worden uitgegeven en dat is primair het onderwijs voor de kinderen. Daardoor zijn er nooit grote budgetten om mee te werken. Aan de voorkant zijn schoolbesturen dan ook vaak terughoudend, maar als het event eenmaal geweest is erkennen ze de enorme meerwaarde ervan en zijn ze super enthousiast. Dat maakt het heel dankbaar werk.”

Wat was het concept?

“Het thema was ‘Groots voor Elkaar’; een dag waarin we starten met een early bird yoga voor de vroege gasten, een grootse plenaire opening met een gelegenheidskoor van docenten en leerkrachten en een woord vanuit de wethouder en voorzitter van college en bestuur. Daarna kon iedereen aan de hand van het programma in de app zijn of haar eigen weg volgen. Dit ging van een masterclass van corporate antropoloog Jitske Kramer tot een lezing over Doorzetten van Nicolien Sauerbreij en een collegetour met o.a. Splinter Chabot. Ook waren er ontspanningsmomenten, zoals een rock ‘n roll workshop, stoelmassage, tegels schilderen, silent disco en meer. We eindigden de dag met een plenaire afsluiting van Kluun en aansluitend een band die tot 18.00 uur optrad.”

Dat klinkt als een bomvol programma.

“Zeker. Waarbij ik het vooral leuk vind om eraan toe te voegen dat het typisch voor deze sector is dat vanuit de doelgroep vrijblijvende voorstellen komen om het programma in te vullen. Zo hebben twee leerkrachten samen als dj’s de silent disco verzorgd en stelde een docent voor om een workshop ‘mindfullness in de klas’ aan te bieden.

Waarom is voor de locatie TivoliVredenburg gekozen als eventlocatie?

“Ik had in TivoliVredenburg al eens eerder een soortgelijk event georganiseerd. Het fijne van deze locatie is dat het heel schaalbaar is. Bij 500 gasten maak je kleinere sessies en maak je van andere ruimtes gebruik, dan bijvoorbeeld  bij de 2.000 gasten bij PCOU.”

“Daarnaast denken ze echt met je mee. Er zijn meer locaties die dat zeggen, maar bij TivoliVredenburg is het ook echt zo. Zo hebben we op hun advies een onderdeel van het programma qua ruimte verplaatst en ben ik achteraf heel blij met deze kritische tip. Ook grappig: ik organiseer al heel lang events, maar heb nog nooit gehad dat ik en de locatiemanager intuïtief zo vaak bij elkaar in de buurt staan op de plek waar het het meest nodig is.”

En dat terwijl de locatie erg groot is.

“Haha, precies. Maar zoals ik al zei; het voelt toch heel persoonlijk aan, omdat je enkel de ruimtes hoeft af te nemen die bij de grootte van het gezelschap passen. Het blijft overigens wel een bevoorrechte positie om zo’n iconisch pand in de coulissen van de Ronda te kunnen staan, wetende dat ik meerdere keren als bezoeker van een concert voor het podium stond om van een optreden te genieten.”

Tivoli Vredenburg PCOU-Willibrord-aankondiging-Ronda-bij-Tivoli

Klinkt allemaal erg positief. Is er ook een kritische noot te melden?

“Heel eerlijk, nee. Als je wilt dat ik echt diep ga graven, dan zou ik hooguit uitkomen op het feit dat TivoliVredenburg een muziekcentrum is. Alle zalen zijn vooral ontworpen ‘voor muziek’ en dus heb je voor zakelijk events met de nodige inrichting van meubilair en projectiemogelijkheden te maken. Maar dat is eigenlijk ook juist weer de charme. Want je kan het daardoor precies je eigen gevoel aan geven en daarnaast weten ze bij de locatie zelf ook heel goed hoe ze je hierin kunnen helpen.”

Is er nog iets wat je aan andere event managers wilt vertellen over TivoliVredenburg?

“Ik vind het nog wel leuk om te delen dat de locatie niet alleen in het echt een geweldige uitstraling heeft. Ook op print werkt het bij het enthousiast maken van gasten. Wij hadden posters laten maken met in grote woorden onder elkaar: Groots voor elkaar, 27 februari, TivoliVredenburg, met een foto van de locatie. Dat gaf al meteen enorm veel reuring.”

PCOU-Willibrord-vlaggen-buiten-bij-TivoliVredenburg

Beeld: PCOU Willibrord