Corona-update #11: Nieuwe landelijke coronamaatregelen

Eventrecht-specialist Jan de Wrede legt uit

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Graffiti van mondkapje en covid-19 inzake artikel aansprakelijkheid bij corona

Gisteren was de persconferentie van Rutte waarin nieuwe landelijke coronamaatregelen werden aangekondigd die vandaag (29 september 2020) om 18.00 uur ingaan en gelden tot en met 20 oktober 2020 18.00 uur (drie weken). Voor de evenementenbranche heeft dat – zoals het er nu naar uitziet – de volgende gevolgen. Nog niet alles is duidelijk en zal de komende dagen hopelijk verduidelijkt worden door de overheid.

Regels binnen

In een ruimte binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn, waarbij kinderen meetellen, personeel wordt niet meegerekend.

Hierop bestaan een aantal uitzonderingen, waaronder voor:

  • Uitvaartplechtigheden;
  • Bedrijven en andere organisaties die dagelijkse werkzaamheden verrichten en als er ten hoogste 100 personen zijn per ruimte;

De voorzitter van de veiligheidsregio mag een uitzondering maken op het maximale aantal van 30 personen per ruimte voor panden die van groot belang zijn. Het is nog onduidelijk wat hieronder dient te worden verstaan.

Daarnaast wordt het volgende vermeld: “In grotere zalen of ruimtes waar meer dan 100 personen bij elkaar kunnen komen is het verplicht vooraf te reserveren en vindt er een gezondheidscheck plaats.” Of dit betekent dat voor grotere zalen en ruimtes ook een uitzondering kan worden gemaakt door de voorzitter van de veiligheidsregio, zonder dat er sprake is van groot belang, is onduidelijk.

Hopelijk komt er vanuit de overheid en/of de veiligheidsregio’s snel meer duidelijkheid.

Regels buiten

Voor alle buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt dat er maximaal 40 mensen bijeen mogen komen, waarbij kinderen meetellen, personeel wordt niet meegerekend.

Hierop bestaan een aantal uitzonderingen, waaronder voor:

  • Uitvaartplechtigheden;
  • Bedrijven en andere organisaties die dagelijkse werkzaamheden verrichten en als er ten hoogste 100 personen zijn per ruimte;

Let op: dit is een weergave van de maatregelen zoals die nu bekend zijn gemaakt door de overheid. De kans bestaat dat er later meer duidelijk wordt, zodat ik die informatie dan zal verwerken.