Venues

Event van Kingcanary bewijst kracht van eindejaarsdiners en -recepties bij Capital C

Het letterlijke hoogtepunt van de avond

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Er zijn maar weinig locaties die een mooier decor hebben dan het uitzicht vanaf The High Light van Capital C. Vanuit de glazen koepel (en bijbehorende dakterras) helemaal boven op deze eventlocatie krijg je een uitgestrekt 360 graden uitzicht over heel Amsterdam. Dat is in de zomer prachtig, maar in de winterse maanden daadwerkelijk magisch.

Het was precies de reden waarom Kingcanary voor een opdrachtgever van haar voor Capital C koos, zo bleek uit onze call met Sebastiaan Kortekaas en Janine Roozemond van het Amsterdamse eventbureau en Jet Broertjes van Capital C.

Fotograaf: Dennis Bouman

Celebrations under the stars

De zomer is pas net begonnen, maar bij Capital C stromen de aanvragen voor eindejaarsdiners en -recepties alweer binnen. Logisch, want november en december zijn traditiegetrouw enorm drukke eventmaanden. En zeg nou zelf… wie wil niet in een in de bedrijfskleuren uitgelichte glazen koepel heerlijk dineren met de verlichte Amsterdamse stad als achtergrond en de sterren die stralen door het dak.

Harp Capital C Capital C

“Sprookjesachtig mooi”

Kingcanary kreeg vorig jaar de opdracht om voor haar internationale opdrachtgever een locatie voor te stellen met prachtig uitzicht op Amsterdam. “Zo kwamen we al snel bij Capital C uit,” aldus Sebastiaan. “Overdag zaten we bij Felix Meritis. Zo konden we het gezelschap het klassieke Amsterdam aan de grachten laten ervaren met in de avond een moderne rooftop.”

Janine: “De opdrachtgever had hoge verwachtingen en gelukkig hebben we die, samen met Capital C en Masion van den Boer, Oogenlust & Light your design waargemaakt. Wat ik vooral heel fijn vond: We wilden geen typische kerstuitstraling en in samenwerking met Oogenlust & light your design is dat is goed gelukt. Het voelde echt als een chique & feestelijk december-event.”

Sebastiaan: “Wat ik heel fijn vond is dat het team van Capital C goed heeft meegedacht met de wensen van ons als opdrachtgever. Zo was de catering heel belangrijk; hun eigen chef vliegt zelfs de hele wereld over voor alle events. Vanuit Capital C was er de vrijheid om met meerdere cateraars te werken. Uitiendelijk hebben we in nauwe samenwerking met de chef & Maison van den Boer een menu samengesteld voor deze avond.

Het was fijn dat alles gebrand kan worden in het hele pand, zodat het echt voelt alsof je je eigen wereld binnenstapt.”

Janine: “We vonden het in het begin eng om alle gasten per lift naar The High Light te vervoeren. Maar dat ging vrij snel. Wat extra leuk is, is dat je als gast geen idee hebt waar je heen gaat. Dat idee krijg je pas als je je jas afgee ft en langs de lichtinstallatie loopt. Het geeft een kick om de verbaasde gezichten van de gasten te zien.”

Sit Down Diner The High Light Capital C Capital C

Ho-ho-holidays already?

Jet: “Ik merk dat de end-of-years events ook in november al gehouden worden maar ook veel new years kick offs in januari en februari. Logisch, want doordat het snel donker wordt, krijgt The High Light ook in die periode een mystieke uitstraling.”

“Sterker nog, je hebt helemaal niet veel nodig. We kunnen de koepel volledig in jouw bedrijfskleuren uitlichten en de zaal helemaal naar wens inrichten voor diner of receptie. Ook toveren we het dakterras om tot een winterwonderland met bontjes en kleedjes en zetten we bijvoorbeeld vuurkorven op het terras bij de ingang of verwelkomen verlichte steltlopers de gasten bij de entree. Ben je in The High Light, dan zorgen wij met onze partners voor verrukkelijke catering, klinkt muziek van bijvoorbeeld een jazztrio op de achtergrond en maken de vele goede gesprekken tussen de gasten de sfeer helemaal af. Uiteraard wordt het ingericht naar wat de klant maar wilt, er is weinig te gek bij ons, wij kunnen een hoop faciliteren zodat we de organisatie zoveel mogelijk uit handen kunnen nemen.”

Dus… heb je iets te vieren of wil je het jaar in stijl afsluiten (al dan niet voorafgegaan door een presentatie), dan is er maar één advies: let’s break the ice, before it melts this summer, plan een rondleiding en (Capital) C it for yourself!

GASSAN_Capital C

Beeld: Dennis Bouwman