Capital C

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Capital C: Creatieve en high end eventlocatie in Amsterdam

Deze creatieve hub is high end, een letterlijke highlight van de hoofdstad en wordt geheel terecht met een hoofdletter C geschreven! Het verzamelpand, in de voormalige diamantbeurs, telt maar liefst zeven etages. Onder een dak kan je er terecht voor een co-work, kantoorruimtes, restaurant, vergaderruimtes en meerdere eventruimtes boven op het dak.

Kwaliteit staat voorop en creativiteit is de basis. Een van de grondbeginselen, if you will. Bijna letterlijk, want de vloer op de 7e etage, is gemaakt van hergebruikte Bud-bierflesjes. Een unieke combinatie van duurzaamheid en creativiteit. Daar wil je meer van (weten)!

 We willen kunst en creatie echt laten samenkomen en doen dat net even anders dan anderen”. Salesmanager Lisa Vergeer vertelt over de rijke geschiedenis en grootse toekomstplannen van de eventlocatie die inzet op het premium gevoel. De kwaliteit verspreidt zich door het pand, maar begint al bij binnenkomst. Stap je het pand in, dan sta je in een pop-up gallery gerund door Amsterdam ART, waar per jaar 5 exposities de ruimte vullen. Inspiratie alom. 

Vergaderen en events omringd door Dutch Design

Uniek aan deze locatie is het feit dat hier twee concepten worden gecombineerd: vergaderen én events in stijl. Met negen signature ruimtes, ieder individueel ingericht door Nederlandse ontwerpers, kun je hier uitstekend terecht voor een dag brainstormen, vergaderen of een training. Een dag die je geheel in stijl afsluit tijdens een geweldige borrel en diner bij Capital Kitchen, always open. 

26. Uitzicht op de klokketoren binnen Capital C
05. Capital C_ binnenkant
06. Capital Kitchen Capital C
07. Feestje in koepel Capital C
Media-event-Capital-C
L_Oreal-product-launch-Capital-C Fotograaf: Kirsten van Santen
20. The Skyscape meeting room Capital C
24. Perfecte pitch in The Modern Fossil Capital C
28. Proef onze lokale gerechten in Capital Kitchen Capital C
21. Conferentie in The Sky Summit Capital C

High Light, high end

Liever next level? Dat kan. De High Light is een geweldige glazen koepel die uitzicht biedt over de hele stad en waar ‘licht’ centraal staat. ‘Children of the Light’ creëerde een uniek kunstobject van licht, waardoor we een echte binnenkomer hebben staan”.

Deze plek is dé eventlocatie voor high end diners, congressen en award shows van het hoogste niveau. Verspreidt over de zesde en zevende verdieping met uitwijkmogelijkheden, biedt deze locatie plek aan 400 gasten. Beiden etages zijn ingericht door Studio Linse. Waar de eerste verdiepingen zich sterk richten op creativiteit, richt de eventlocatie de High Light zich echt op, borrels en diners voor het hogere segment.” 

Circulariteit rondom

Over iedere stap in de ontwikkeling van dit pand is nagedacht en keuzes zijn tot in de puntjes doorgevoerd. Circulariteit speelt hierin ook een belangrijke rol, en Capital C doet dit zonder consessies ten koste van de creativiteit. Zo vormen oude Bud-bierflesjes de basis van de 3D-geprinte vloer. “Schijnt het zonlicht erop, dan gebeurt er echt iets bijzonders!”. Dit pand ademt kunst en creativiteit van binnen en buiten, en wordt bemand door een team dat hier eer aan doet.

ZALEN (8)
The High Light
400
The Top Dog
60
250
300
180
The High Brow Bar
250
The Upperclub
24
20
18
60
50
The Above
32
20
18
70
The Beyond
32
20
18
70
The High Chamber
8
The Upperhouse
8
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • High end op hoog niveau
 • Creatief circulair 
 • Oogstrelend design
 • Verrassend tot in de kleinste details

Eigenschappen

 • Ligging
  In het stadscentrum
 • Bereikbaarheid
  Nabij snelweg Bereikbaar per openbaar vervoer
 • Faciliteiten
  WIFI Binnenruimte Plug & Play Buitenruimte (Dak)Terras Catering Invalidentoegankelijk Geluidsinstallatie Audio visuele middelen Exclusiviteit mogelijk
 • Geschikt voor
  Bedrijfsborrel Beurs & Expositie Brainstormsessie Congres Gala & Awardshow Bedrijfsdiners Relatie Evenement Recepties Product launches

Locatie Capital C

Artikelen over Capital C

Branchenieuws van Capital C

 • Koen Leenders - General Manager Capital C - foto Eliane Roest

  Koen Leenders nieuwe General Manager bij Capital C

  3 februari 2023
 • Capital C viert vandaag ‘5 years of creativity’

  10 januari 2024

Vacatures bij Capital C

Marketeer bij Capital C
Amsterdam
Fulltime
solliciteren voor: 01/09/2024
Stagiair(e) Sales bij Capital C
Amsterdam
Fulltime
solliciteren voor: 01/09/2024