Activities

CHAINREACTION & Trainmark verzorgen sterke ‘samen terug naar kantoor’-training

Met optimisme, humor en energie een verandering teweegbrengen!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Lennart Peeperkorn en Milo Berlijn zijn voor velen bekenden in de eventbranche. Lennart is oud bureau-eigenaar en nu oprichter van CHAINREACTION en Milo Berlijn is de drijvende kracht achter Trainmark; het trainingsbureau dat houding en gedrag op scherpe wijze onder de aandacht brengt.

Menigmaal en in allerlei hoedanigheden werd de samenwerking aangegaan. Niet voor niets, want er heerst een absolute chemie tussen de twee heren. Logisch dus dat ze elkaar opzochten om met een oplossing te komen voor de angst van veel organisaties om weer naar kantoor te komen en face to face samen te werken.

Het resultaat is een energieke teambuildingsactiviteit inclusief trainingselementen. Inderdaad, je krijgt het beste van twee werelden met gegarandeerd bij alle medewerkers verandering, verbinding en pijnlijke kaakspieren van het lachen tot gevolg.

Stop eens met het aanbieden van saaie trainingsdagen waarin je alle opdrachten vanaf een papiertje opleest… Samenwerken 1.5 is een dagdeel die je nooit meer vergeet. En dat is super waardevol voor elke organisatie!

Chainreaction twee vrouwen en een man die een kettingreactie maken met een blauw olifantje

Laat medewerkers merken hoe samen te werken

Hoe nuttig thuiswerken ook is, het effect van live samenwerken is veel groter. Tijd dus om angst bij bedrijven en medewerkers voor samenzijn in ‘de nieuwe standaard’ weg te nemen. Daar is CHAINREACTION perfect voor (zie hier het eerder door ons geschreven artikel hierover).

Vorig jaar werd dit nieuwe teambuildingsconcept met enorm veel succes door de branche omarmt. In deze activiteit bouwen verschillende teams een gedeelte van een traject dat samen een grote kettingreactie vormt. Op zichzelf al geniaal, maar voer daar de scherpe analyses en hilarische anekdotes van trainer Milo Berlijn aan toe en je hebt goud in handen. Dat zeggen we niet omdat het moet, maar omdat we het zeker weten!

PIMP-Theater-Show-Milo-Covid19-man met mondkapje met een smile erop
Milo - Trainmark (Photo: Natasja Fotografeert) Photo: Natasja Fotografeert

Niet de regels, maar persoonlijke emotie bepalen succes kantoorwerken

De game laat het ware karakter van mensen zien en biedt daarmee voedingsgrond voor hoe een team samenwerkt. Nu, in coronatijd, gebeurt dat veelal vanuit huis, omdat veel organisaties of medewerkers in meer of mindere mate angst voelen om terug naar kantoor te gaan. Iedereen beleeft dat anders; van een dikke knuffel tot flinke afstand.

Uiteindelijk is het doel dat men toch meer op kantoor samenkomt, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich veilig voelt? Regels, stickers en afzettingen zijn niet genoeg. Het gaat om gedrag en houding. Hoe maak je als medewerkers onderling aan elkaar kenbaar waar jouw behoefte ligt. En hoe zorg je ervoor dat je de wens van een collega accepteert?

Chainreaction man die op een stellage zit
Chainreaction twee mannen met een groene glijbaan
Chainreaction stellage met basketbalnet

De (ketting)reactie van medewerkers

Het programma begint met een inhoudelijk deel waarin Milo, op zijn unieke manier de gasten meeneemt in wat houding en gedrag tussen mensen (in de anderhalve meter samenleving) doet, daarin sterk inzoomend op de specifieke opdrachtgever en diens organisatie. Sterker nog, Milo zou het liefst een dag als mystery guest meelopen in de organisatie om goed aan te voelen wat er precies speelt.

Met die kennis wordt CHAINREACTION nog interessanter, want naast de kracht van de activiteit zelf, wordt door Milo, Lennart en de rest van de begeleiding kritisch gekeken naar hoe men samenwerkt, welke gedragsinhoudelijke acties plaatsvinden en of er goed naar elkaar geluisterd wordt. Met het volbrengen van de kettingreactie wordt op een ludieke manier door Milo geëvalueerd en krijgen de gasten concrete handvatten mee voor op kantoor. Kortom, samenwerken aan één doel, waarin gebruik wordt gemaakt van elkaars talent met een ludiek inhoudelijk leerelement. Wat wil je nog meer?

Boek je Samenwerken 1.5, dan weet je zeker dat jouw medewerkers weer vertrouwen hebben om samen op de werkvloer te staan en elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte geven om hun emoties te tonen. En dat ook nog eens WKR-technisch zeer aantrekkelijk. Samenwerken 1.5 werkt… in de hersenen, op de lachspieren én met elkaar!

Training Milo Trainmark

Beeld: CHAINREACTION + Trainmark