The Lost Connection: online (op maat) escaperoom die verbindt!

Even ontsnappen aan de sleur van thuiswerken

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Escape room the lost connection - 2 beeldschermen en een namebadge

Alle wijselijke maatregelen ten spijt; het liefst zou iedereen op kantoor werken. Samen met collega’s sparren over de uitdagingen die er spelen, een kleine roddel aanhoren bij de receptioniste en keihard werken om de deadlines te halen. Helaas werken velen thuis, enkel digitaal met collega’s in connectie.

The Lost Connection wil daar verandering in brengen. En hoe! Met deze online escaperoom komen collega’s of relaties op afstand, dichterbij elkaar. Moet ook wel, want je hebt elkaar nodig om de beste tijd neer te zetten!

(Ont)snap jij deze uitdaging?

Het idee komt voort uit een case die DenkProducties (in samenwerking met Nils Roemen en Stefan van Hulten) voor AFAS Software ontwikkelde.

Waar veel administrateurs jaarlijks uitkijken naar de AFAS Open, werd het event dit jaar vanwege de c-ituatie online gehouden. In de AFAS Open moet naast kennisoverdracht ook iets te beleven zijn, samen met alle andere deelnemers. De ‘experience’ kant werd bewerkstelligd met een online escaperoom. Ruim 2.500 relaties gingen tegelijkertijd los. Grote hilariteit, vindingrijkheid en verbinding volgden!

De effectiviteit was meteen zichtbaar; relaties werden aangehaald en op social media was de escaperoom het nieuws van de dag. Dit effect resulteerde in een nieuwe game met een (g)energiek verhaal die voor haast alle organisaties van toepassing is.

3 beeldschermen met aanwijzigingen voor een escaperoom

Tim zorgt voor ludieke online teambuilding

In The Lost Connection help je Tim, een nieuwe medewerker op kantoor, om verbroken verbindingen in het bedrijf te herstellen. Slim refererend aan de verbinding die velen in deze tijd (dreigen) kwijt (te) raken.

De opdracht klinkt simpel, maar zo gemakkelijk is het nog niet! Laat medewerkers of relaties in groepen van vijf personen de uitdaging aangaan en kijk wie het snelst, en met de minste hints, de opdrachten oplost.

De kracht van de game zit hem in de super professionele uitstraling en de creatieve hersenspinsels van de makers die ervoor gezorgd hebben dat de ervaring van het begin tot het eind uitdagend is. Het geheel vindt online plaats, maar gaat veel verder dan wat rekensommetjes oplossen en dingen in Google opzoeken. Je bent echt met zijn vijven bezig en zult meer dan eens verrast worden. Echt, dit is een beleving die in een live escaperoom niet zou misstaan! 

Namebadge escaperoom

Extra bijzonder is dat de mogelijkheid bestaat om branding van jouw organisatie in de game te verwerken en bijvoorbeeld de CEO bij de intro en outro een rol te geven die perfect past in de verhaallijn. Wil je naast het verbindende element ook een trainingsaspect toevoegen, dan kan de game worden opgevolgd door een trainer die bij de verschillende Zoom-meetings heeft meegekeken en het gaat hebben over besluitvormingen, creatief denkvermogen en rolpatronen in een team.

Check het onderstaande filmpje en krijg een klein inkijkje van wat je te wachten staat. Het liefst zouden we nog veel meer willen vertellen over The Lost Connection, maar geloof ons… je moet je gewoon laten verrassen! Zet de game in als welkome onderbreking op een meerdaags online congres of als toffe activiteit voor de digitale vrimibo van jullie bedrijf. Succes verzekerd… en succes!

Beeld: Denk Producties