Laat teambuilding vloeiend verlopen met Aqua Experiment

Bouw, speel, verdien en win

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Laat teambuilding vloeiend verlopen met Aqua Experiment

Als er één organisatie in Nederland is die snapt hoe je teambuildingsactiviteiten voor volwassenen (en kinderen) aantrekkelijk maakt, is het Dukino Business Events. Van zeepkisten bouwen tot een race met robots en van het creëren van een enorme windmolen tot het belegeren van een kasteel met zelfgemaakte middeleeuwse strijdwagens. De gemene deler? Stoere materialen (zeg gerust ‘geen fragiel spul’), afwisselende games, bouwelementen en vooral veel hilariteit!

Aqua Experiment is ook zo’n topper van een activiteit. Een verrassend programma waarin elke druppel telt en je in teams strijdt om het meeste water over circa twintig meter te verplaatsen. Klinkt gemakkelijk? Wacht maar af, want de game zit vol uitdagingen.

Laat teambuilding vloeiend verlopen met Aqua Experiment

Wie neemt de leiding bij de watergeleiding?

In deze uitdagende competitie verplaatsen verschillende teams water met een zelf gerealiseerd stelsel van aquaducten, waterleidingen, reservoirs, pompen, kranen en afsluiters. Winnen kan alleen door projectmatig werken, creatief denken en helder communiceren! Het bouwen van het watergeleidingssysteem doe je echter niet zomaar. Door de ruimte zijn aquadilemma’s opgebouwd. Kan jij deze water gerelateerde opdrachten goed oplossen dan verdien je punten… en nog veel belangrijker; testwater om te controleren op lekken en functionaliteit van jullie bouwwerk.

Denk jij lekker in één rechte lijn te bouwen en daarmee voor een snelle winst te gaan, dan valt jouw plan in het water. Zo moeten verplicht alle materialen gebruikt worden, de baan een keer onder de eigen baan doorlopen én moet je een waterval van minimaal tien centimeter creëren.

Wil je de activiteit een meer inhoudelijk karakter geven, dan kan worden samengewerkt met een trainer. Daarin kan worden gekeken naar samenwerking, leiderschap, creatief denken, oplossingsgericht vermogen en onderlinge communicatie. Zo wordt dit programma nog krachtiger als onderdeel van een event!

Laat teambuilding vloeiend verlopen met Aqua Experiment
Laat teambuilding vloeiend verlopen met Aqua Experiment

‘Get your team in tune’ is meer dan een quiz

Zoals we in het begin al schreven; Dukino Business Events heeft tal van programma’s waarbij vaak de basis ‘bouwen’ is. Maar er zijn ook andere activiteiten waarin dezelfde onmiskenbare vindingrijkheid en creativiteit zit, maar dat over een hele andere boeg gooien. Wat te denken van het vanaf september te lanceren ‘Lost in Music’, een social event die verder gaat dan een lijst vol meerkeuzevragen. In dit concept krijgt iedereen een mini-keyboard en een fysieke toonladder met als doel zoveel mogelijk muzieknoten te verdienen.

Hoe je dat doet? Door één van de vele vragenboekjes te pakken en aan de slag te gaan met het beantwoorden van meerkeuzevragen. Huh, dat is toch de klassieke vorm van een quiz. Zeker, maar bij Lost in Music gaat het een stuk verder, want om tot een antwoord te komen, moet je filmfragmenten bekijken, QR-codes scannen en games spelen. Elk goed antwoord van de meerkeuzevragen levert geen A, B, C of D op, maar een toonsoort. Verzamel ze allemaal, speel ze achter elkaar op het keyboard en raad de tune! Elke tune levert een muzieknoot op. Kijk, dat is een vorm van een quiz die als muziek in de oren klinkt!

Kortom, ben jij op zoek naar een toffe coronaproof* teambuildingsgame, check dan zeker Aqua Experiment (of één van de andere games), want dan gooi je absoluut geen geld in het water!

Laat teambuilding vloeiend verlopen met Aqua Experiment

Beeld: Dukino Business Events (* foto’s zijn pre-corona gemaakt)