Lovende (ketting)reacties op deze nieuwe teambuilding activiteit

Een game zoals we die in Nederland nog niet kennen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“Weer een sporttoernooi?”, “Nee toch, niet een dansworkshop?”, “Ben je gek, Wie is de Mol is zo 2015.” Zomaar wat uitspraken die je kunt horen bij een teambuilding event. Wij zijn misschien verwend, maar kom op, het kan toch wel wat origineler? We zijn niet de enige die dit dachten, want sinds kort is Chainreaction.nl op de markt. En hoe? De eerste reacties zijn zeer positief. Dat verbaast ons niets, gezien het goed uitgedachte concept rondom deze activiteit. 

In deze game ga je namelijk niet de strijd tegen, maar met elkaar aan. Het doel is simpel; er is een beginpunt en een eindpunt. De ruimte daartussenin is leeg. Aan de teams om middels een zelf bedachte kettingreactie start en finish aan elkaar te verbinden. Hoe tof! 

LEES OOK: Liever digitaal in de weer, dan is deze activiteit iets voor jou

Een constructieve game vol fun én inhoud

Deze activiteit is meer dan simpel wat bouwen. Kernwaarden van de organisaties en talenten van de medewerkers worden volledig geïntegreerd. In het voortraject wordt bij de registratie gevraagd naar ieders rol binnen de organisatie (denk aan organiser, creatief, techneut, caretaker, reporter, communicator). Zonder het te beseffen gaan zij tijdens dit spel als deze rol aan de slag; in gemêleerde teams uiteraard voor een optimaal resultaat!

gespot | event inspiration | Chainreaction-impressie-15
gespot | event inspiration | Chainreaction-impressie-7

Qua materiaal ligt het er allemaal

Maar hoe maak je die kettingreactie? Elk team krijgt een paar ‘lege meters’ aangewezen om te gebruiken. Waarmee? Maak je daar maar niet druk over. Er staan werktafels vol gereedschap en ruim veertig pallets vol met (circulaire) materialen. Yep, ook over het MVO-aspect is duidelijk nagedacht. Het is overigens extra gaaf om daarnaast voor de herkenbaarheid eigen (rest) materialen van de organisatie in te zetten. 

gespot | event inspiration | Chainreaction-impressie-5

Het moment suprême…

Planning, samenwerking, creativiteit en vooral heel veel fun zijn het gevolg, waarbij iedereen vanuit zijn of haar talent een rol vervuld in het grotere geheel. De finale is het moment van de waarheid; sluit alles op elkaar aan en lukt het om de finish te halen? Wat die is? Streamers die de lucht in schieten, de cd-speler die het eerste nummer van de dj start, een valdoek die een sharing dinner, artiest, nieuw product of nieuw bedrijfslogo onthuld? Alles kan; dat maak deze activiteit juist zo tof! 

gespot | event inspiration | Chainreaction-impressie-21

Verzekerd van kwaliteit

Het concept achter Chainreaction.nl is goed uitgedacht. Niet zo vreemd als je beseft dat Lennart Peeperkorn de bedenker van deze activiteit is. Deze doorgewinterde eventprofessional heeft in zijn laatste achttien jaar als mede-eigenaar van D&B Eventmarketing zowat alle (strategische) vragen vanuit organisaties en mogelijke invullingen daarop wel voorbij zien komen. Op zoek naar een nieuwe uitdaging (waar deze game er één van is), heeft hij hier al zijn kennis en ervaring in gestopt. Het resultaat; wellicht wel de ultieme teambuilding activiteit!

Beeld: Chainreaction.nl