Food & Drinks

Van Der Linde Catering en Creative Chef Studio lanceren de Future Food City Experience

De dialoog over duurzaamheid was nog nooit zo aantrekkelijk

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Twee jaar geleden, tijdens de World Expo Dubai in het Nederlandse Paviljoen, startte Van der Linde Catering en Creative Chef Studio dit succesvolle initiatief. In 2023 hebben ze de handen ineen geslagen en deze beleving beschikbaar gemaakt voor alle bedrijven in Nederland! De Future Food City Experience is een multi-zintuigelijke, culinaire beleving waar creativiteit, toekomst denken en architectuur samensmelten tot een onvergetelijk moment in ruimte en tijd. Ben jij benieuwd hoe de mensheid de perfecte manier heeft gevonden om te leven in een stad die hyperlokaal, duurzaam en biodiversiteit ademt?

De Future Food City is gebaseerd op het innovatieve Future Food City concept van kunstenaar Jasper Udink ten Cate en wordt geproduceerd door Van Der Linde Catering i.s.m Creative Chef Studio.

Kijk niet 50, maar 200 jaar vooruit!

“Als je los komt van de uitdagingen en beperkingen waar we nu mee zitten, maar enkel kijkt naar wat het meest ideaal is, dan denk je echt out of the box en kan je tot oplossingen komen,” aldus Robin van der Schuyt, mede-eigenaar van Van Der Linde Catering. Precies die gedachte resulteerde in deze samenwerking waarbij het idee van kunstenaar en Creative Chef Jasper Udink Ten Cate werd doorvertaald waarbij hij je als verhalenverteller meeneemt in zijn droom: de Future Food City over 200 jaar.

De stad van de toekomst

Aan unieke gedecoreerde kunst tafels – waarin de stad van de toekomst in 3D maquette is uitgebeeld – ga je genieten van een vier gangen diner. Lichten worden gedempt, de film start en langzaam wordt je door een dag ‘in de toekomst’ meegenomen. Van zonsopgang tot zonsondergang. Jasper zuigt je zijn toekomstwereld binnen, waardoor je al snel bewoner van de stad wilt worden.

De Future Food City wordt geproduceerd door Van Der Linde Catering i.s.m Creative Chef Studio
De Future Food City wordt geproduceerd door Van Der Linde Catering i.s.m Creative Chef Studio
De Future Food City wordt geproduceerd door Van Der Linde Catering i.s.m Creative Chef Studio

Ware smaaksensaties

Tijdens de vier gangen word je als bezoeker geïnspireerd en geënthousiasmeerd om jouw eigen visie op een betere wereld te creëren. En te delen met anderen aan tafel. Juist dat is zo gaaf aan deze experience.

Tegelijkertijd wordt je gerecht voor gerecht verrast met ingrediënten die nog niet in grote hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Denk aan lupine, Nederlandse vanille, zeewier, microgroenten, dry-aged rode biet, scheuten van zoete aardappel, vegan eiwitten en op tafel gezuiverd zeewater. “Bij elk gerecht vragen we de bezoeker om zijn/ haar gerecht ‘af te maken’ met een specifiek ingrediënt uit de toekomst.”

Stimuleer jouw gasten en zet aan tot denken

Van Der Linde Catering toont met deze beleving haar sterke visie op duurzame catering. Een knappe prestatie, want ‘duurzaamheid’ is niet een sexy thema, maar daarmee niet minder belangrijk. Sterker nog, we kunnen er niet onderuit.

Maak jouw visie op een duurzame toekomst bespreekbaar met de Future Food City Experience! De capaciteit ligt tussen de 30 en 50 personen en specifiek maatwerk is mogelijk; zowel in de verhalen als in de gerechten. Ben jij er klaar voor het startpunt van jouw visie op de toekomst? Word jij binnenkort inwoner van de Future Food City?

Beeld: Future Food City (Creative Chef Studio)