FLASHBACK FRIDAY: Le Petit Chef: de kleinste animatiechef op jouw tafel

Die voor een grootse dinerbeleving gaat

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Le petit Chef - diner - experience - Dessert Still
In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: Le Petit Chef. (origineel artikel 18 november 2019).

De ieniemini Le Petit Chef is het levende bewijs dat size doesn’t matter. Onze Bas was op de beurs Gastvrij Rotterdam getuige van deze kleine creatie die gasten een exclusieve dinerbeleving biedt.

Huh, een creatie? Jaja, Le Petit Chef is namelijk een animatie. Een 3D-geanimeerde tafelprojectie, om precies te zijn.

Skullmapping_Ricepudding-le petit chef - experience - diner

Een combi van animatie & live action

Bouillabaise, een vers gevangen kreeft of een heerlijk zoet en mooi opgemaakt dessert: Le Petit Chef draait er zijn hand niet voor om, zoals het een ware chef betaamt. Op ludieke wijze bereidt hij verschillende gerechten op jouw bord, in ongeveer 2,5 minuut. Superpersoonlijk en heel komisch. Hoe gaaf is het om daarna precies dezelfde gerechten aan je gasten voor te schotelen, bijvoorbeeld krab als kleine amuse. Zo creëer je een unieke combinatie van animatie en live action.

video - le petit chef - experience
Lobster-Still-le petit chef - video - experience - diner

Knap staaltje werk op jouw (culinaire) event

De kleinste chef ter wereld is ontwikkeld door onze Zuiderburen. Het Belgische Skullmapping heeft zich gespecialiseerd in projection mapping. Nadat zij hun eerste Le Petit Chef-animatie voor een event hadden gemaakt en de video op YouTube zetten, ontplofte de boel. In positieve zin, want er bleek veel vraag naar vanuit opdrachtgevers. Zo volgden er nog vier andere animaties, met iedere keer een nieuw gerecht in de hoofdrol: bouillabaisse, kreeft, bbq en dessert número uno y dos.

It’s all about the details

Le Petit Chef voelt zich thuis op events waar gegeten wordt. Je moet er wel flink voor in je buidel tasten, maar da’s niet gek als je je bedenkt dat aan één animatie twee projectietoppers drie tot vier maanden fulltime werken. Voor een diner voor twintig man wordt het daarom al snel te duur, maar voor grotere groepen… haal je absoluut iets unieks in huis. Je kunt de licentie van de filmpjes ook afkopen en de techniek zelf regelen.Onderschat alleen niet dat er een knap staaltje projectietechniek nodig is om de animatie loepzuiver op jouw bord te zien.

Beeld: Concept Partners