FLASHBACK FRIDAY: Een teambuildingsactiviteit die je omver blaast

Meccano voor volwassenen, heerlijk!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: XXL Meccano.(origineel bericht 4 juli 2019)

Een echt gave activiteit vinden om een enerverende dag energiek af te sluiten, ga daar maar aanstaan! Lipdubben, zeskampen en commercials maken, dat kennen we nu allemaal wel. Het is tijd voor een originelere invulling. Een activiteit die boven andere programma’s uittorent. Geen probleem, want hier kan je op bouwen!

Menig kind speelde vroeger met Meccano. Dat mag nu weer, maar dan in de XXL-variant. Het is – in deze tijd van bewustwording – tijd om te kijken wie de beste windtoren maakt.

Dit kost geen energie, maar levert energie op

Met de Duurzame Energie Challenge van Dukino Business Events kan je je helemaal uitleven. Het doel? Het bouwen van een vijf meter brede en vier meter hoge windmolen. Van reuze Meccano, ja echt! Verdeeld in teams ga je de opdracht aan; vragen moeten worden beantwoord, 3D-tekeningen bestudeerd en onderdelen aan elkaar geschroefd.

Naast kennis en samenwerking zijn ook inzicht en het lef van ‘trial & error’ van enorm belang. De reden? De bouwtekeningen van de molenwieken ontbreken! Alle materialen zijn aanwezig, maar de teams moeten ze zelf ontwerpen. Welke variabelen in lengte, breedte, vorm, oppervlakte en richting van de wieken zijn het beste? Er kan immers maar één winnend team zijn. Dat is degenen die de windmolen voor een reusachtige windmachine zet en vervolgens de hoogste piekmeting qua energie opwekt.

Dukino Business Events teambuilding activiteit voor events
Dukino Business Events teambuilding activiteit voor events 3
Dukino Business Events teambuilding activiteit voor events 4
Dukino Business Events teambuilding activiteit voor events 5
Dukino Business Events teambuilding activiteit voor events 6

Kind voelen met volwassen spellen

Marcel Dukino, eigenaar van Dukino Business Events, heeft het goed begrepen. Naast bovengenoemde activiteit heeft hij nog veel meer toffe games beschikbaar. Van race-robots ontwikkelen tot een zeepkistenrally en van middeleeuwse machines bouwen tot een waterleidingen experiment. Totaal verschillende activiteiten met twee gemeenschappelijke delers: het zijn altijd grote stoere materialen (‘geen lullig klein spul’, zoals wij dat noemen) en steevast in een combinatie van games winnen en iets bouwen. Afhankelijk van groepsgrootte ook in combinatie te spelen; een hal vol vertier!

Het succes van zijn bedrijf heeft er, helaas, voor gezorgd dat grote maatwerk-aanpassingen niet meer vanzelfsprekend mogelijk zijn. Maar ook op zichzelf staand of met kleine maatwerkoplossingen in op maat gemaakte vragen, uitingen in bedrijfslogo, zijn dit games van formaat. We spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat iedere doelgroep er volledig los op gaat; van farmaceut tot bouwvakker en van ICT-er tot advocaat. Dat gebeurt niet snel bij een teambuildingsactiviteit. Tof!

Beeld: Dukino Business Events