Venues

Singer Laren perfect passende eventlocatie bij 1e editie Nacht van de Leerkracht

Een 9- als beoordeling, wow!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Singer Laren is zo’n plek die het allemaal heeft: museum, theater, beeldentuin en eventlocatie in één. En dat binnen een paar minuten van de snelweg en met gratis parkeergelegenheid. Logisch dat veel organisaties hun weg naar Laren weten te vinden!

Zo ook Samenwerkingverband Unita die haar eerste editie van ‘Nacht van de Leerkracht’ graag bij Singer Laren wilde organiseren. Wij belden organisatoren Heleen Berg en Mariken Uriot om uit te horen hoe het hen is bevallen.

Waarom hebben jullie de ‘Nacht van de Leerkracht’ georganiseerd?

Mariken: “We zijn een samenwerkingsverband Passend Onderwijs in de Gooi en Vechtstreek. En we vonden dat we wat voor de leerkrachten moesten doen. Omdat het te belastend voor de agenda’s was om overdag iets te organiseren hebben we de ‘Nacht van de Leerkracht’ georganiseerd, een dag voor de nationale Dag van de Leerkracht.”

Heleen: “Daar komt bij dat we tien jaar bestonden, dus een extra reden om dat te vieren.”

Mooi initiatief. Hoe kwam Singer Laren op jullie pad?

Heleen: “In het verleden is daar al een keer door een van onze besturen een event georganiseerd en dat was goed bevallen. Dus daarom zijn we langs gegaan voor een locatiebezoek.”

Hoe beviel dat?

Mariken: “Heel goed. Tijdens de rondleiding werden we geïnspireerd, want er kan veel door de theaterzaal, de subzalen en de ruimtes in het museum zelf.”

Gaaf. Hoe zag het event er uiteindelijk uit?

Heleen: “We konden onze gasten vanaf 17.00 uur ontvangen, waarna we in de theaterzaal een welkomstwoord hadden en meer konden delen. Vervolgens waren er in verschillende ruimtes twee workshoprondes met daartussen een Indonesisch buffet en een netwerkmoment. De avond sloten we af met cabaretier Nabil Aoulad Ayad en een heerlijk verzorgde borrel, zodat we helemaal tevreden en met een dikke glimlach om 22.00 uur naar huis gingen.”

Theater-zaal-singer-laren-locatie

Dat klinkt als een mooi programma. Hoe is het ervaren?

Mariken: “Mensen vonden het echt heel leuk. In de ingevulde evaluaties hebben we veel complimenten ontvangen. Het event is trouwens beoordeeld met een 9-. Daar zijn we heel trots op en is mede te danken aan Singer Laren.”

Mooi om te horen. Kan je daar iets meer over vertellen?

Mariken: “Singer Laren is een prachtige locatie. We hadden ook echt mazzel met het weer, zodat we zelfs een workshop naar buiten hebben kunnen verplaatsen in hun mooie tuin. Maar verder verliep ook de samenwerking erg soepel. Niet alleen met Johan, onze contactpersoon, maar ook met de techniek.”

Heleen: “Daar komt bij dat de locatie goed bereikbaar is. Nou kwam iedereen bij ons hoofdzakelijk op de fiets, maar ook het parkeren gaat daar heel gemakkelijk. En wat men vooral ook erg leuk vond, is dat je in besloten kring door het museum kon lopen. Het voelt echt heel bijzonder om relaxt door de museumzalen te wandelen en van de kunst te kunnen genieten.”

Singer Laren_buitenlocatie

Dat zijn veel complimenten. Is er ook nog opbouwende feedback?

Mariken: “Eigenlijk niet echt. Het enige dat ik mij kan bedenken is dat wij vanwege het grote aantal deelnemers goed rekening moesten houden met het feit dat het museum tot 17.00 uur open is voor reguliere bezoekers. Dat was voor ons te krap. Het was een miscommunicatie in het voortraject. Uiteindelijk snel opgepakt en getackeld door niet strak om 17.00 uur te beginnen.

Heleen: “Het was voor ons ook de eerste keer dat we een event organiseerden en hebben dan ook enorm veel geleerd. Gelukkig reageerde Johan altijd snel op onze mailtjes en wees die ook op zaken, zodat we daar rekening mee konden houden.”

Mensen die naar een expositie komen kijken bij Singer Laren

Leuk he, events organiseren?

Mariken: “Haha, absoluut. Wat grappig is om te vertellen is dat we een hele strakke planning hadden en men vanuit Singer dacht dat het te krap was. Maar we waren met een hele grote club om gasten te begeleiden. En we zitten in de onderwijswereld, dus ons aan tijden houden zijn wij, maar ook onze gasten, gewend. We kregen zelfs de complimenten van de theaterboys dat we de strakke planning perfect aanhielden zonder te haasten.”

Dus, op naar de volgende editie?

Heleen: “Absoluut, laat iedereen 3 oktober maar vast in de agenda zetten.”

Beeld: Singer Laren