Singer Laren

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Singer Laren: een thuis waar kunsten, zaken en mensen samenkomen

Zodra je het kunstenaarsdorpje Laren binnenrijdt, denk je gelijk: wat is het hier mooi, en zo sfeervol! Dat gevoel ervaar je ook als je Singer Laren binnenstapt. Deze bijzondere plek was in vroegere tijden het huis van het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer. En dat huiselijke, dat voel je hier nog steeds.

Welkom in Singer Laren: museum, theater, beeldentuin en eventlocatie in één.

Een indrukwekkende kunstcollectie

Het echtpaar Singer had een gezamenlijke passie voor kunst. Thuis ontvingen zij niet alleen hun creatieve en kunstzinnige vrienden, maar ze verzamelden er ook een indrukwekkende collectie (beeldende) kunst. Na het overlijden van William besloot Anna die collectie met het publiek te delen. Er werd een museum en een theater aan de villa gebouwd, en vanaf 1956 kon iedereen die wilde meegenieten van de bijzondere werken.

Theater zaal - singer laren - venue - evenementenlocatie - museum - theater

Flash forward: een gloednieuw theater

En de tijd heeft niet stilgestaan. Dankzij een grootscheepse verbouwing is Singer Laren’s paradepaardje sinds 2017 het gloednieuwe theater, aka de perfecte eventlocatie. Hier zitten je gasten eersteklas in prachtige en comfortabele stoelen, met lekker veel beenruimte. Er is plek voor 400 bezoekers, maar de sfeer is warm en intiem, mede dankzij de kersenhouten wanden. Omdat het pand zo nieuw is hangt alle techniek er bovendien al in, inclusief experts die aan de knoppen draaien. Win-win!

Tuinzaal - Singer laren - venue - kunst - evenementenlocatie - museum - theater

Een diner tussen de kunstwerken of inhoudelijk congres

Een diner tussen de kunstwerken in de gerenoveerde woonkamer van de Singers of een inhoudelijk congres in de theaterzaal: dit is de perfecte plek. En wat dacht je van een brainstorm of receptie in de kas of een rondje beeldentuin tijdens de lunchbreak van je vergadering? De tuin is ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Piet Oudolf en heeft een aantrekkingskracht waar je ‘u’ tegen zegt. Liever een zomerse personeelsbbq in diezelfde tuin? Yes yes, hier kan het.

Het decor van jouw productlancering

Misschien komt ‘t niet als eerste in je op, maar Singer Laren is het perfecte decor voor jouw productlancering. Of je nu een modeshow in de beeldentuin neerzet of je allernieuwste gadget met dik licht en geluid op het theaterpodium presenteert.

Singer Laren - Mazda - presentatie
Singer Laren - Mazda - presentatie
Singer Laren - Mazda - presentatie
Singer Laren - Mazda - presentatie

De ideale uitvalsbasis

Singer Laren is supercentraal gelegen. Tel daarbij de gratis en ruime parkeergelegenheid bij op en je kunt weer een to-do van je lijstje afvinken. Ook niet onbelangrijk: de catering en hospitality zijn hier piekfijn in orde.

Gedekte tafel in tuin van Singer Laren

Rondje museum + gebak

Organiseer je jouw event in Singer Laren, dan mag een bezoek aan het museum niet ontbreken. Je vindt hier met name wisselende exposities van het Nederlands modernisme op het hoogste niveau. Sla vooral niet een gebakje van Rémy over, de lekkerste patissier van het Gooi. Die zijn niet alleen overheerlijk, maar ook ware kunstwerkjes. Alles lijkt hier te kloppen, zonder pretentie. Hier gaan je gasten zich thuisvoelen.

Beeld: Singer Laren

ZALEN (8)
Theaterzaal
28
400
90
Grote Foyer
350
300
Tuinfoyer
40
50
16
Daktuin
35
Villa de wilde zwanen
28
65
150
130
Orangerie
28
100
100
100
Kas
40
65
56
Tuinzaal
70
170
toon alle zalen
verberg zalen

Kenmerken

 • Fantastische theaterzaal
 • Kunst
 • Thuis
 • Inclusief én exclusief 

Eigenschappen

 • Ligging
  Landelijk In het bos
 • Bereikbaarheid
  Nabij snelweg Bereikbaar per openbaar vervoer Eigen parkeergelegenheid
 • Faciliteiten
  Geluidsinstallatie Eigen catering mogelijk Audio visuele middelen Exclusiviteit mogelijk WIFI Binnenruimte Tuin Plug & Play (Dak)Terras Buitenruimte Restaurant Gratis Parkeren In-/outdooractiviteiten Theater Catering Invalidentoegankelijk
 • Geschikt voor
  Fotoshoot Gala & Awardshow Indoor (Sport) Activiteit Kick-off Meerdaagse Bijeenkomst Bedrijfsborrel Productpresentatie Bedrijfsfeest Relatie Evenement Beurs & Expositie Training Brainstormsessie Vergadering Congres Workshop Diner

Locatie Singer Laren

Artikelen over Singer Laren

Branchenieuws van Singer Laren

 • Kas - zaal - locatie - Singer Laren

  Singer Laren in de race voor Beste gebouw van het jaar

  8 april 2022
 • Singer Laren expositie Kees van Dongen - foto Suzanne Ophof

  Expositie Kees van Dongen in Singer Laren te zien

  30 januari 2023