Remote Revolutie zorgt voor meer vrijheid en werkgeluk

Op kantoor, thuis of remote… maak van 2021 jouw werkjaar!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Sunfield Photography-Workation Meetings in the sun glazen met healthy shots

Remote werken. Eerst was het alleen iets voor de digital nomads onder ons. Jaloersmakende plaatjes van palmbomen en witte stranden en een reiziger die daar zijn of haar laptop openklapt. Maar ‘tijd- en plaatsonafhankelijk werken’ is noodgedwongen relevanter geworden dan ooit. We hebben er inmiddels allemaal mee te maken en worden er steeds beter in, maar hebben ook nog veel te leren.

Vorige week ging ik op Workation met Meetings in the Sun. Deze week stond in het teken van de Helweek, maar leerde me ook veel over remote werken.

Bossen lopen in de zon

De Remote Revolutie

Meetings in the Sun is een paar jaar geleden gestart met de Remote Revolutie. Zij geloven er in dat remote werken je meer vrijheid en werkgeluk brengt. Ook als je in loondienst werkt. Juist deze coronatijd biedt de ultieme mogelijkheid om daar mee te experimenteren! Door te werken in jouw eigen ritme en in een omgeving die jou inspireert, ervaar je meer productiviteit, omdat je efficiënter en meer gefocust kunt werken. Hierdoor hou je automatisch ook meer vrije tijd over.

Sunfield Photography-Workation Meetings in the sun vrouw die in boekje zit te schrijven
Sunfield Photography-Workation Meetings in the sun vrouw die aantekeningen maakt

Een paar tips die je gelijk al kunt toepassen:

  • Voordat je aan een taak begint, bedenk welke modus je nodig hebt om deze taak te volbrengen. Moet je creatief zijn of juist heel erg rustig en geconcentreerd? En wat heb je nodig om in die modus te komen?
  • Welke gewoonten heb je? Welke helpen je en welke werken eigenlijk averechts? Soms kan een gewoonte je helpen om je goed te kunnen focussen. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je keukentafel voordat je je laptop openklapt. Of het zetten van een kopje koffie. Maar soms heb je jezelf ook gewoonten eigen gemaakt die je helemaal niet dienen. Door social media scrollen in je lunchpauze bijvoorbeeld. Kijk kritisch naar jezelf en je gewoonten, want daar valt vaak een heleboel winst te behalen! Stel dat je je lunchpauze gebruikt voor een wandelingetje buiten waardoor je helemaal opgeladen weer terug achter je laptop schuift. Misschien ben je dan wel een uur eerder klaar vandaag!
  • Vraag jezelf af: wanneer ben jij op je productiefst? Vroeg in de ochtend of juist laat in de avond? En doe je dan de taken die jouw aandacht nodig hebben of zijn die momenten helemaal volgepland met meetings en sociale activiteiten?

Wist je dat 80% van de mensen het meest productief zijn in de ochtend? En dat maar 20% behoort tot de nachtuilen en ‘s avonds (of ‘ s nachts) op hun best is? Door jezelf goed te leren kennen weet je wat jij nodig hebt om succesvol remote te kunnen werken. Want de vrijheid en energie die het je geeft als je eenmaal het juiste ritme te pakken hebt is ongekend!

Maasduinen tiny houses

Helweek was alles behalve de hel

De Helweek gaf mij daarin het juiste duwtje in de rug. Met het volgen van een Helweek ‘reset’ je jezelf als het ware. Een week lang uit je comfortzone en het beste uit jezelf halen. Het klinkt simpel, maar is toch moeilijker dan je denkt.

Zowel fysiek als mentaal word je uitgedaagd en eigenlijk is dat wel waar we de afgelopen tijd allemaal mee te maken hebben. Thuiswerken met je huisgenoten of familieleden om je heen. Niet meer op vrijdagavond naar de kroeg met je vrienden. Sportscholen die dicht zijn. Tijdens de Helweek sta je elke ochtend om 5.00 uur op, sport je elke dag, eet je gezond en ga je om 22.00 uur slapen. Je streeft ernaar om elke dag de beste versie van jezelf te zijn. Dit geldt voor je werk, maar zeker ook voor de omgang met andere mensen en jezelf.

Elke dag wordt opgehangen aan een thema. Zo staat de maandag centraal voor het doorbreken van je gewoonten, hou je je op dinsdag bezig met modus & focus en is de woensdag de dag van Timemanagement. Op donderdag is het Out of your comfortzone dag. De meest bijzondere, maar zeker ook de zwaarste dag van de week. Op donderdagochtend hadden we een 4 uur durende leger bootcamp, werden we voor twee uur lang alleen in een donker bos gedropt met enkel een pen en papier. En bleven we de hele nacht wakker om te werken aan projecten. Bizar om te ontdekken waartoe je eigenlijk allemaal in staat bent en hoeveel krachtiger je bent dan je op dagelijkse basis van jezelf laat zien.

2021 staat voor de deur. Hét moment voor goede voornemens en nieuwe doelen.

Dus ben je nog op zoek naar een boost in het nieuwe jaar voor jou en/of jouw team? Organiseer zelf een Helweek of leer remote werken van de experts van Meetings in the Sun!

Beeld: Sunfield photography