Online Masterclass Geluk van Guido Weijers voor positieve start van 2021

Een waardevolle boodschap met een beetje humor

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Guido Weijers

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie. Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk.

De Masterclass Geluk werd pre-corona live gegeven, maar is net zo sterk in de online variant. Sterker nog, met de heftige tijd die we hebben gehad lijkt het ons sterk als je de masterclass nu niet extra goed kunt gebruiken om het jaar goed in te gaan!

Wat is geluk?

Dat is een goede vraag. Net als de vraag ‘waarvan worden we gelukkiger?’. Guido volgde Masterclasses over ‘geluk’ aan de Erasmus Universiteit, sprak op Tedx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk.

Uitdagende quotes, sterke anekdotes en korte verhalen komen voorbij en laten zien wat ons gelukkig maakt en hoe we ons geluk kunnen beïnvloeden. Antwoorden op bovenstaande vragen zijn dus gegarandeerd. Of zoals de brochure aangeeft: “We beloven geen ‘cabaret’, maar we garanderen dat je met meer inzichten en geluk de laptop uitzet dan dat je hem aan hebt gezet.” Vrij vertaald van de live variant, weliswaar.

Waar de masterclass ‘in het echt’ 90 minuten duurt, geldt voor deze online versie de helft van de tijd. Geen probleem, want in het voorgesprek wordt al snel duidelijk welke elementen van geluk de aandacht behoeven. Dus of je jouw online gasten meer wilt bijbrengen over geluk i.c.m. geld, zingeving, werk of iets anders… Guido weet precies de juiste toon aan te slaan!

Beeld: Guido Weijers