Flashback Friday: Geen taalbarrières, wel teambuilding: da’s wat Pop-up Pingpong met je doet

Interactieve installaties om op speelse wijze kennis te maken

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Uitdagend tafeltennis en strak design pinppongtafel van pop-up pingpong

Opvallend kleurrijk en vreemd van vorm. Kan van alles wezen, toch? We hebben het nu over de Pop-up Pingpongtafels, de bijzondere designs van Sam van Doorn (Studio-Stam).

Deze creatieve, interactieve mastermind, onder andere betrokken bij de TonTon Club Amsterdam, gelooft in de kracht van spelelementen om het ijs te breken en echt een beleving neer te zetten. Dat je dat zo groot of klein kunt maken als je zelf wil, laat hij zien met de pingpongtafels.

“Je kunt er eentje huren om een event, woonbeurs, of kleine ruimte toch even op te vrolijken. Of je gaat all out en gaat voor een heus toernooi met trainer, entertainment-acteurs en een sticker-punten-systeem.” Wacht, hier willen we meer over horen. Want even eerlijk: jezelf onderdompelen in de wondere wereld van tafeltennis, da’s entertainment ten top. Van Doorn vertelt vol enthousiasme en met gepaste trots over zijn nieuwste creatie.

Stuiterend door de wereld (van events)

“Nadat we steeds meer leerden over de effectiviteit van mensen op een speelse manier met elkaar kennis te laten maken, bouwden we bij wijze van test een paar experimentele tafels. Inmiddels verhuren we de tafels en het concept veel voor (internationale) bedrijfsevenementen. We richten ons hierbij op het stukje teambuilding, de non-verbale communicatie.

Pingpong (of tafeltennis, if you will), is een herkenbare sport in culturen wereldwijd. Van Azië tot Afrika: iedereen snapt het. Tijdens vier conferenties van een internationale accountancy club werden managers van over de hele wereld naar het event in Nederland gehaald. De pingpongtafels waren hier een hit: geen taalbarrières, maar wel echt broederschap!”

Speel een uitdagend potje tafeltennis met deze bijzonder smalle tafeltennistafel van pop-up pingpong

Hufterproof design

Nadat de tafels op het De Leuke Festival in Utrecht werden geïntroduceerd, kwam het pingpongballetje aan het rollen. “We maken custom made tafels voor merken en doen veel verhuur voor events en festivals. Hierdoor komen zoveel verschillende mensen in aanraking met onze tafels. Jong, oud, dronken en nuchter: we hebben het allemaal voorbij zien komen.”

Op de vraag of de tafels dan ook wel tegen een stootje kunnen, antwoordt Van Doorn lachend. “O, jazeker! Dat weet ik nog uit mijn tijd bij de TonTon Club, waarvoor ik ook diverse designs maakte. Mensen klimmen en dansen erop, of besluiten ‘m ‘eventjes te verplaatsen’. Die tafels hebben de meeste lompe en dronken bezoekers doorstaan, het is echt een hufterproof design.” Niet geheel onbelangrijk voor een concept en product waarbij ‘beleving’ echt een van de kernwaarden is.

Teambuilding wordt een feestje met pop-up pingpong tafeltennis
Een oldschool tafeltennis toernooi met collega_s en festivalbezoekers dankzij pop-up pingpong

Voor ieder event wat wils

“Wat we leveren is heel divers. Zo kun je voor kleine events één tafel huren (zonder begeleiding) en gewoon lekker losgaan en betaalbaar de boel flink opvrolijken.” Wil je iets meer reuring en actie in de taxi, dan is een middelgrote selectie van drie tot vijf tafels een goed idee. Kers op de taart is echter de nieuwste ontwikkeling: een complete area, met toernooi(begeleiding), professionele trainers en al!

Hiervoor werken we samen met entertainment acteurs. We creëren een hele nieuwe wereld en in twee tot vier uur kun je met tweehonderd man tegelijkertijd spelen. De winnaar van elk potje krijgt een sticker voor op zijn batje, zodat je als speler kunt zien wie je uit moet dagen. Daarna volgt een grand finale.” Uiteraard allemaal met een vette knipoog en een flinke lik satire. “Het gaat om de fun en de beleving, het feestje eromheen!”

spot de beste tafeltennis spelers op een toernooi dankzij de stickers op hun batjes en daag ze uit tijdens pop-up pingpong

Deze pingpong popt overal op

Door de verhuur van tafels en hun nieuwe concept, poppen de tafels overal en nergens op. Nieuw is de mogelijkheid om het toernooi als event zelf af te nemen. Pop-up Pingpong regelt dan ook een passende locatie waar je samen kunt bewegen en beleven!

Beeld: Pop-up Pingpong