Venues

Met deze faciliteiten en hospitality zet het NBC de nieuwe standaard voor events

Hier wil je zeker een keer een event organiseren

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

In het begin van het jaar interviewden we Justin van Hooijdonk, eigenaar van het NBC Congrescentrum, over de ongelofelijke reis die hij met zijn team heeft doorgemaakt. Van ‘in the shit’ naar ‘holy shit’ was overduidelijk van toepassing tijdens de wederopbouw van deze afgebrande eventlocatie.

Inmiddels is de locatie met een groot applaus van veel aanwezige opdrachtgevers, relaties en vrienden geopend en hebben we eindelijk écht een beeld van de mogelijkheden. Geloof ons, dat zijn er… heel veel!

Focus op dagprogramma’s met verschillende ruimtes

“We konden door de situatie een nieuw avontuur aangaan. Dus we zijn meteen aan de slag gegaan met een nieuwe propositie,” aldus Justin. Wat die is? Het NBC legt de focus op events die een dag en/of avond duren, waarbij het programma in meerdere ruimtes plaatsvindt. Bij het herontwerp is er sterk nagedacht dat – naast de grote events met meer dan 1.000 gasten – ook kleinere groepen vanaf 50 personen zich meer dan welkom moeten voelen. Sterker nog, er is een heel gedeelte van de locatie specifiek ingericht om ‘kleinere events’ van 100 tot 250 gasten in intieme setting te kunnen faciliteren.

Zaal 1 _ Ad Boogaard Fotografie
Zaal leeg 3 _ Ad Boogaard Fotografie

Al het goede komt in tweeën

Om alle gave ontwikkelingen van het NBC in één artikel te delen? Dat is niet te doen. We zullen het daarom op hoofdlijnen beschrijven, maar geloof ons… er is nog zoveel meer te beleven! Met de nieuwe propositie is ook gekeken hoe de capaciteit van de locatie beter benut kan worden. Hoe kun je meerdere events tegelijkertijd laten plaatsvinden, zonder het gevoel van exclusiviteit te verliezen? Gemakshalve zou je kunnen spreken van twee event area’s waar organisaties parallel naast elkaar terecht kunnen. Elke area is voorzien van een eigen entree, een hospitalityruimte voor ontvangst, catering en netwerken en een plenaire ruimte plus subzalen.

Event Area 1| Grand Hall
Deze area beschikt over een 81 m2 groot projectiescherm en een indrukwekkend podium met organische decordelen die volledig gebrand kunnen worden in jouw event- of huisstijlkleuren. Wedden dat alle 900 gasten die er plenair kunnen deelnemen, hier erg van onder de indruk zijn? Verder heeft Event Area 1 een eigen sfeervolle hospitality area en 12 subzalen van 50 tot 100 personen.

Event Area 2 | Event Hall
Mocht je eerder bij het NBC zijn geweest, dan weet je dat in de Event Hall altijd in de lengte werd geprojecteerd. Heel mooi, maar de achterste rijen zaten daardoor ver weg van de spreker. Nu niet meer, want er is voor gekozen om de hal in de breedte te gebruiken. Daardoor zitten zelfs de achterste gasten maximaal 20 meter van het podium vandaan. En van het indrukwekkende 45 meter brede decor waar je met 3D projectie enorme belevingen kunt creëren.

Het bijzondere van deze area is dat hij ook in twee delen te splitsen is door een geluidsdichte wand. Zo kun je ook met (2x) 750 gasten in plaats van 1.750 gasten plenair bij elkaar zitten in een intieme setting. Beiden hebben eigen barfaciliteiten en natuurlijk heeft deze area ook een eigen hospitality area met daglicht én tien subzalen.

NBC opening zaal 2 _ Ad Boogaard Fotografie NBC Zaal | Ad Boogaard Fotografie

Lounge Area
Door de Lounge Area is het NBC in staat ook ‘kleinere gezelschappen’ tot maximaal 250 personen in plenaire opstelling perfect te ontvangen. De Lounge is hotel chique ingericht, inclusief binnentuin én groot balkon voor de afsluitende borrel, barbecue of om tussendoor even van de zon te genieten.

NBC seating _ Ad Boogaard Fotografie NBC Lounge | Ad Boogaard Fotografie

De meest duurzame en gastvriendelijke locatie van Nederland

Het NBC Congrescentrum heeft de ambitie uitgesproken de meest duurzame locatie van Nederland te worden. Om deze claim waar te maken gaat de locatie ver, erg ver. Van zonnepanelen tot aardgasvrij en van follow-the-crowd-klimaatsysteem tot een superduurzaam en circulair gebouwde locatie. En dan hebben we het nog niet over de duurzame manier van branding mogelijkheden (lekker digitaal) tot de stimulering voor duurzame mobiliteit en… de lijst is eindeloos.

Tegelijkertijd staat dit familiebedrijf bekend om de enorme gastvrijheid. Dat ervaar je niet enkel als gast, maar ook als opdrachtgever én als leverancier. Wat dat betreft is het echt voor iedereen een feest om hier te mogen zijn; zowel voor als achter de schermen!

Dan hebben we dit nog niet eens besproken

We zeiden het al… er is zoveel te vertellen over de nieuwe opzet, dat we nog veel te veel onbesproken hebben. Oké, laten we het even in bullets onderbrengen:

  • De garderobe krijgt enorme aandacht, want het is het eerste en het laatste waar je als gast mee in aanraking komt tijdens een event. Bij NBC heeft de garderobe de uitstraling van een bloemenwinkel, inclusief personeel met ‘bloemisten’-glimlach, want is iemand ooit een chagrijnige bloemist tegengekomen?
  • Met de nieuwe hospitalityruimtes ontstaat er een grote en flexibel in te delen ruimte voor ontvangst, catering of borrel mét daglicht. Dat is toch veel fijner dan in een donkere, afgesloten hal?
  • In elke area zijn er ruimtes voor de gasten om even te kunnen ontspannen, nog snel je mail bij te werken of in een geluidsdichte belpod die belangrijke call te voeren. Zo maak je het nog aantrekkelijker voor gasten om bij jouw event aanwezig te zijn. Nice!
  • Voor elke entree is een mooi ingerichte tuin aanwezig. Die kun je perfect inzetten voor de borrel na afloop. Of juist als start voor jouw personeelsfeest, zodat je tijdens het diner in festivalsetting van de ondergaande zon kunt genieten voordat binnen het feest los gaat.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar eigenlijk hebben we maar één advies. Bel het NBC, word net zo enthousiast van hun verhalen en ga eens langs voor een locatiebezoek!

Beeld: Ad Boogaard Fotografie, NBC Congrescentrum