Gastblog: Creativity by crisis #5 – Bijzonder geslaagd

Pascale en Edwin signaleren de mooie (marketing)momenten in de omgeving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bijzonder geslaagd - Stenden HMS - studenten - eindexamen - corona

Het zijn rare tijden, met ineens meer vrije tijd dan ons lief is. Een mooi moment om de crisis om ons heen te observeren en te signaleren hoe men hier creatief mee om gaat. Pascale en Edwin lopen met een wakend oog rond door Amsterdam en omgeving om de weerbaarheid van ons allemaal te vangen in inspirerende tekst en beeld.

Zoals Edwin het zelf aangeeft: hebben we in ieder geval wat (zinnigs) te doen de komende periode… Deze keer alle lof voor de studenten die bijzonder zijn geslaagd.

Terwijl de rek er langzaam bij iedereen uitgaat, we snakken naar versoepelingen van de maatregelen en een ‘come back’ van de live sector, kijken wij nog even rond naar creatieve invalshoeken.

Deze ronde aandacht voor de eindexamenkandidaat 2020. In normale omstandigheden zou hun jarenlange inzet nu langzaam een climax gaan bereiken met landelijke examens, het verlossende telefoontje, een laatste schooldag, een eindexamenstunt en het eindexamenfeest! Maar niks van dit alles in 2020.

Bijzonder geslaagd - Stenden HMS - studenten - eindexamen - corona

Geen eindexamen doen en toch slagen! De laatste keer dat dat gebeurde was vlak na de Tweede Wereldoorlog. De scholieren die in 2020 eindexamen hadden moeten doen, vormen hiermee een unieke lichting die de geschiedenisboeken ingaat. En om nu te voorkomen dat zij die boeken in gaan als ‘niet echt geslaagd’, want geen landelijk examen, bedacht Stenden Hotel Management School dat je het ook anders kan benaderen, een stuk positiever, het werd: #bijzonder geslaagd! “Omdat deze nieuwe aankomende studenten voor ons bijzonder geslaagd zijn in alle opzichten” aldus Marco ten Hoor, directeur Stenden HMS (en zelf ook vader van een dochter die eindexamen moest doen dit jaar).

Stenden HMS bedacht een alternatief voor de vlag die iedereen laat zien dat je geslaagd bent. Het werd een uniek #Bijzondergeslaagd strandlaken. Dus wanneer de grijze wolken van Covid-19 zijn opgetrokken en de zon ook voor deze doelgroep weer gaat schijnen kunnen zij hiermee, op social media, tijdens hun uitjes en vakanties de wereld laten zien dat zij bij de unieke lichting 2020 horen. Zo krijgen de Nederlandse scholieren een verdiend podium tijdens de zomermaanden en daarmee een identiteit waarbij ook zij trots mogen zijn op hun diploma.

Bijzonder geslaagd - Stenden HMS - studenten - eindexamen - corona

Beeld: Edwin Kool