Gastblog: Creativity by crisis #1

Pascale en Edwin signaleren de mooie (marketing)momenten in de omgeving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het zijn rare tijden, met ineens meer vrije tijd dan ons lief is. Een mooi moment om de crisis om ons heen te observeren en te signaleren hoe men hier creatief mee om gaat. Pascale en Edwin gaan de komende weken met een wakend oog rond door Amsterdam en omgeving om de weerbaarheid van ons allemaal te vangen in inspirerend tekst en beeld.

Zoals Edwin het zelf aangeeft: hebben we in ieder geval wat (zinnigs) te doen de komende periode…

Covid-19 behoeft weinig toelichting. Het land ligt lam, het wc-papier is op en geld uitgeven in de horeca is onmogelijk. Dat scheelt ook weer geld en tijd moet je maar denken. Toch zie ik weinig mensen stilzitten. We denken graag in mogelijkheden, ook wanneer die mogelijkheden steeds beperkter worden. Crisistijden brengen vaak onverwachte creatieve initiatieven omhoog. Met verrassende resultaten. Onze branche verschuift naar slimme online alternatieven waarmee we vanuit huis toch een beetje bij elkaar blijven aangesloten. Aan de keukentafel of op de bank. En daar zit wel een nieuwe crux.

Fulltime aan die keukentafel of op de lip van je lieftallige zitten, is zelfs voor het meest verliefde koppel een stevige uitdaging. Natuurlijk heeft het zijn gezellige kanten, maar extern entertainment is vaak een welkome afwisseling om de relaties en je lichamelijke gezondheid enigszins op een wenselijk niveau te houden. Af en toe d’r even uit is het devies. Maar ja, waar naar toe dan? Alles is dicht…

Mijn kickboksschool, Boogieland in Amsterdam Noord, heeft al snel de nieuwe werkelijkheid omarmd. Met een lege boksschool, werkloze bokszakken, een stevige huur en veel leden, komen zij naar de sporters toe. Alle bokszakken uit de gym zijn aan de stad Amsterdam gedoneerd. Opgehangen op slimme openbare plekken, met voldoende ruimte en afstand. Via de site kun je makkelijk een bokszak bij jou in de buurt lokaliseren, de trainers hebben hun motiverende geschreeuw op Soundcloud gezet, voor iedereen toegankelijk en zij loodsen je online door een 60 minuten work-out van stoten, trappen, planken, sit- en push-ups en cardio waar je kapot aan gaat. En met succes. De Amsterdammers trainen erop los.

We gaan niet stilzitten, maar benutten de mogelijkheden die we elkaar bieden. De leden van Boogieland, en iedereen die lekker wil bewegen, zijn fitter dan ooit. Want ieder nadeel heeft zijn voordeel: we kunnen niet meer aan de toog doorhalen, uit eten zit er ook even niet in, dus tijd genoeg om te trainen. En bijna alle leden hebben besloten hun contributie door te laten lopen en niet-leden die d’r ook lekker op los meppen doen prachtige donaties. Zo loodst mijn kickboksschool zichzelf creatief door barre tijden zonder knock-out te gaan.

Beeld: Edwin Kool