Gastblog: Creativity by crisis #2

Pascale en Edwin signaleren de mooie (marketing)momenten in de omgeving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Social distancingbank - Amsterdam - 1,5 meter

Het zijn rare tijden, met ineens meer vrije tijd dan ons lief is. Een mooi moment om de crisis om ons heen te observeren en te signareren hoe men hier creatief mee om gaat. Pascale en Edwin gaan de komende weken met een wakend oog rond door Amsterdam en omgeving om de weerbaarheid van ons allemaal te vangen in inspirerend tekst en beeld.

Zoals Pascale het zelf aangeeft: hebben we in ieder geval wat (zinnigs) te doen de komende periode. #staysafe

Covid-19 brengt niet alleen de wereld naar een nieuwe werkelijkheid, maar levert ook een indirecte verrijking van onze vocabulaire op. Het magische getal van anderhalve meter is verpakt in de internationale term social distancing. Dat klinkt aaibaar, maar in de praktijk zijn de consequenties van deze afstand soms best schrijnend. Mensen komen de deur bijna niet meer uit, sociale isolementen komen en masse bovendrijven en angst is ook hier een verdomd slechte raadgever. Terwijl anderhalve meter in feite prima te doen is; een afstand tot mijn medemens die ik sowieso in praktijk breng wanneer iemand zijn deo is vergeten of tanden is vergeten te poetsen.

Daar worden we sociaal best handig in en dat heeft niets met angst te maken, maar met bewustzijn. En dan is anderhalve meter ineens een creatief gegeven. De kapper die zijn tondeuse op een lange stok zet is een beetje creatief cheesy en bovendien niet meer relevant nu alle kapsalons de deuren hebben moeten sluiten. Patrick Kusters van Dutchlite schoot direct in de omdenkmodus en ontwikkelde in no-time de #socialdistancebank: een creatieve parkbank waarin je ontspannen kan zitten én socializen op de afstand die de goedkeuring van Mark Rutte probleemloos kan wegdragen.

Hoe meer afstand we nu houden, hoe sneller we zo dadelijk weer dichter bij elkaar zijn. Afstand is in deze tijden een essentieel gegeven, maar daar kunnen we ook creatieve invulling aan geven. Zodat we toch dat goede gesprek kunnen blijven voeren zonder elkaar het ziekenhuis in te knuffelen. Houd afstand is het algemene devies, maar keep socializing!

Beeld: Pascale de Wijs