Corona-update: alle evenementen - dus ook van minder dan 100 bezoekers - zijn per 24 maart 2020 tot 1 juni 2020 verboden

Eventrecht-specialist Jan de Wrede legt de rechtelijke gevolgen uit

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

De overheid heeft gisteren aanvullende maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Met drastische gevolgen, want events in elke vorm dan ook zijn tot 1 juni 2020 verboden. Eventrecht-specialist Jan de Wrede van De Kempenaer Advocaten legt in klinkklare taal uit wat de gevolgen zijn bij annulering.

Dit is een update op dit artikel wat we vorige week schreven. Wij adviseren om dat artikel ook door te nemen om volledig op de hoogte te zijn van de annuleringsvoorwaarden.

Jan aan het woord

Wanneer een opdrachtgever een evenement annuleert vanaf 24 maart 2020 – dus ongeacht het aantal bezoekers – dat plaatsvindt in de periode van 6 april 2020 tot 1 juni 2020, is een beroep op juridische overmacht mogelijk. Opdrachtgever hoeft geen annuleringsvergoeding te betalen, maar is de aanbetaling wel kwijt.

Heeft een opdrachtgever een evenement geannuleerd die plaats zou vinden in de periode van 7 april 2020 tot 1 juni 2020, voorafgaand aan de aanvullende maatregelen van de overheid op 23 maart 2020, dan geldt hiervoor nog steeds de normale annuleringsregeling. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht. Echter, bij de opdrachtgever kunnen andere omstandigheden spelen waardoor zij wel een beroep op overmacht kan doen, zodat de opdrachtgever geen annuleringsvergoeding verschuldigd is.

Annuleert een opdrachtgever een evenement die plaatsvinden in de periode na 1 juni 2020 als gevolg van de overheidsmaatregel, dan geldt de normale annuleringsregeling. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht. Echter, bij de opdrachtgever kunnen andere omstandigheden spelen waardoor zij wel een beroep op overmacht kan doen, zodat de opdrachtgever geen annuleringsvergoeding verschuldigd is.