Meisjes van de Wijn: de lekkerste wijnen van de leukste meisjes

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
WSF 2019 Floris Heuer (3) - wijn - meisjes van de wijn - drinks - culinair - tasting

Leuke en vrolijke meisjes die op een begrijpelijke manier over wijn vertellen, die jij vervolgens mag proeven. Meisjes van de Wijn zet met liefde een proeverij bij je thuis neer, of rockt op een festival voor 60.000 man.

En daar worden wij enthousiast van. Wijn drinken doen we nou eenmaal graag. Helemaal als we daar leuke info bij krijgen, zonder dat het ingewikkeld of stoffig wordt.

WSF 2019 Floris Heuer (11) - - wijn - meisjes van de wijn - drinks - culinair - tasting

Van wijnbar tot rondrijdende vliegtuigtrolley

De wijnmeisjes laten je de lekkerste wijnen proeven. Die komen naar je toe via, bijvoorbeeld, een omgebouwde vliegtuigtrolley. Een mobiele wijnbar dus, waar je altijd 7 verschillende wijnen kunt proeven. En het zal je dus niet verbazen dat het een wens van eigenaar Milan is om ooit nog eens een tasting voor KLM op grote hoogte te doen. Strakke wijnbarren die op hun plaats blijven behoort uiteraard ook tot hun repertoire. De ervaring is wat anders, maar het gevoel dat de meisjes de gasten geven is hetzelfde. “Wijn is er voor iedereen, als je het maar op een leuke manier benadert”, vertelt Milan. “Het is al lang niet meer elitair en stoffig, en dat laten we zien. Natuurlijk willen we onze gasten ook een onwijs gastvrij gevoel geven.”

Bloody red wijnen en een kruidenbar

Als je wilt bouwt Meisjes van de Wijn de meest te gekke concepten om het wijnproeven heen. Zonder extra kosten. Zo hebben ze een concept uitgerold dat gericht is op de medische sector. Benodigdheden: een paar infuuspalen met bloedzakken (gevuld met goede rode wijn), getailleerde doktersjassen en stethoscopen, spuiten met goed gekoelde witte wijn… Ha, dit is misschien niet voor iedereen neergelegd, maar origineel is het zeker. En wat dacht je van een speciale tasting voor de kruidenimporteur van Ahold? “Voor deze klant hadden we een kruidenbar neergezet, met zowel verse als gedroogde kruiden. Aan de hand van de wijnen die de gasten proefden, keken ze welke kruiden daar nou bij passen. Als je een kruid eenmaal naast je hebt liggen, ga je veel aroma’s herkennen. Dat leverde veel leuke “oja!”-momentjes op.”

WSF 2019 Floris Heuer (7) - - wijn - meisjes van de wijn - drinks - culinair - tasting
WSF 2019 Floris Heuer (7) - - wijn - meisjes van de wijn - drinks - culinair - tasting

Eén Chardonnay alsjeblieft

Ook al wil je gewoon een glas Chardonnay, de wijnmeisjes zullen je altijd proberen te verleiden om je toch een andere wijn te laten proeven. Want de ene Chardonnay is de andere natuurlijk niet. Het enige wat je hoeft te vertellen is wat je lekker vindt; niet wat je ruikt en proeft (dat vertellen de meisjes jou wel). Niet te moeilijk, wel leuk en lekker. Houden we van!

Sterke verhalen

“Mensen die ons niet goed kennen, denken vaak dat we de meisjes van de straat plukken. Niets is minder waar. Wij investeren veel in de meiden. Van wijnkennis tot hospitality-trainingen en haar- of make-up-trainingen. En we nemen ze mee naar verschillende wijnlanden om te helpen met het plukken en wijnmakers te ontmoeten. Daar wordt hun verhaal echt leuker van.. En ze weten waar ze het over hebben.”

WSF 2019 Floris Heuer (7) - - wijn - meisjes van de wijn - drinks - culinair - tasting

Wijnroulette: ruik, proef, ontdek en pak de winst!

Op een speelse maar ook competitieve manier met wijn bezig zijn? Het kan met The Winegames! Speel bijvoorbeeld wijnroulette! Onze sommelier schenkt uit een verborgen fles een glas voor alle deelnemers in en begeleidt ze met het proeven en analyseren van de wijn. Vervolgens kunnen alle deelnemers fiches inzetten op het land waarvan zij denken dat de wijn is gemaakt. Daarnaast zijn er nog extra punten te verdienen met het inzetten op het alcoholpercentage of de wijn wel of geen houtlagering heeft ondergaan. Ben jij klaar om te spelen?

Meisjes van de wijn_wijroulette

Beeld: Floris Heuer

Kenmerken

 • Vrolijk
 • Kennis
 • Gastvrij
 • Innovatief

Eigenschappen

 • Specialisme
  Cocktails, Koffie & Wijn Culinaire entertainment

Branchenieuws van Meisjes van de Wijn

 • foto Amarant Captures - meisjes van de wijn silent disco

  Meisjes van de Wijn laat je silent wijn proeven

  23 december 2022
 • Nacht van de wijn

  Meisjes van de Wijn blaast nieuw leven in je oude wijnvoorraad

  24 januari 2024